Latest Posts

MotoGP Jerez: Bagnaia câștigă lupta cu Marquez, Martin se prăbușește pe P1

Vizualizări: 6861

Francesco Bagnaia câștigă cursa de MotoGP de la Jerez după o luptă senzațională cu Marc Marquez. Jorge Martin a căzut în timp ce se afla în frunte.

Ce thriller de MotoGP la Jerez! Francesco Bagnaia și Marc Marquez au oferit un duel palpitant, cu numeroase depășiri și un contact. În cele din urmă, Bagnaia rămâne în avantaj și câștigă GP-ul Spaniei în fața lui Marquez. Podiumul este completat de Marco Bezzecchi. Jorge Martin cade pe primul loc, iar Pedro Acosta nu reușește să termine mai mult de al zecelea după un start slab.

Martin are acum un avans de numai 17 puncte în fața lui Bagnaia în campionatul mondial. Enea Bastianini se află la 22 de puncte, Acosta la 23, Maverick Vinales la 29 și Marc Marquez la 32.

Momentul decisiv în cursa de MotoGP de la Jerez

Cu patru tururi înainte de final, Marc Marquez face al doilea atac asupra lui Francesco Bagnaia în virajul 9. La fel ca la prima sa încercare, spaniolul iese în larg, Bagnaia păstrează conducerea și își mărește din nou ritmul în turul următor cu cel mai rapid tur de cursă. Marquez nu a mai fost capabil să egaleze acest ritm și a trebuit să se mulțumească cu locul doi.

Bagnaia, Marquez

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

MotoGP Jerez: Cronologia cursei

Grila de start: 1st Marc Marquez, 2nd Bezzecchi, 3rd Martin, 4th Binder, 5th Di Giannantonio, 6th A. Marquez, 7th Bagnaia, 8th Morbidelli, 9th Bastianini, 10th Acosta, 11th Vinales, 12th A. Espargaro, 13 Zarco, 14 Oliveira, 15 Oliveira, 15 Miller, 16 Pedrosa, 17 R. Fernandez, 18 A. Fernandez, 19 Bradl, 20 Mir, 21 Savadori, 22 Savadori, 22 Marini, 23 Quartararo, 24 Nakagami, 25 Rins

Start: Marc Marquez își apără pole position-ul și intră în virajul 1 în fața lui Martin, Bezzecchi, Bagnaia, Alex Marquez, Binder și Di Giannantonio. Acosta coboară de pe locul 10 pe grilă pe P17. Vinales și Aleix Espargaro pleacă rău.

Turul 1: Bagnaia face o super manevră pe exteriorul virajului 6 pentru a-i depăși pe Bezzecchi și Martin și a lua locul doi. Marc Marquez iese un pic larg în ultimul viraj, Bagnaia acceptă invitația și preia conducerea pe interior.

Turul 2: Marquez încearcă să contraatace în virajul 1, dar iese larg și trebuie să-i lase să treacă pe Bagnaia și Martin.

Bagnaia face apoi o greșeală în ultimul viraj, iar Martin îi smulge prima poziție.

Turul 4: Bezzecchi îl depășește pe Marc Marquez în ultimul viraj și este acum al treilea.

Dani Pedrosa iese din cursă în virajul 8.

Turul 10: Aleix Espargaro și Johann Zarco s-au ciocnit. Ambii piloți sunt scoși din cursă.

Turul al 11-lea: Martin se prăbușește! A alunecat în virajul 6. Eroare pentru liderul campionatului mondial. Bagnaia conduce acum cu 0,8 secunde în fața lui Bezzecchi, Marc Marquez este la 1,5 secunde.

Bagnaia, Marquez

Turul 13: Bezzecchi face o greșeală în ultimul viraj, Marquez încearcă să atace pe interior, dar în cele din urmă trebuie să se retragă.

Turul 14: Marquez frânează și îl depășește pe Bezzecchi în virajul șase pentru a prelua locul doi. Pilotul de la Gresini este la puțin peste o secundă în urma lui Bagnaia.

Turul 16: Marquez este acum în mod clar cel mai rapid om din pluton! El a redus diferența la șase zecimi bune cu cel mai rapid tur de cursă.

Turul 18: Morbidelli și Miller se ciocnesc în virajul 5 și ambii piloți sunt scoși din cursă.

Turul 19: Marquez își mărește ritmul! El stabilește din nou cel mai rapid tur de cursă și reduce diferența la mai puțin de o jumătate de secundă.

Turul 20: Marquez este următorul! 0,135 secunde îl despart de Bagnaia la linia de sosire.

Turul 21: Marquez îl atacă pe Bagnaia în virajul 9, intră în larg, Bagnaia contraatacă pe interior și are loc un contact. Bagnaia își păstrează poziția de lider!

Bagnaia, Marquez

Turul 22: Marquez repetă atacul în virajul 9, dar iese din nou din linia de curse. Bagnaia rămâne pe primul loc.

Turul 23: Bagnaia cu cel mai rapid tur de cursă! Este din nou cu o jumătate de secundă în față.

Al 25-lea și ultimul tur: Marquez reușește să reducă diferența la trei zecimi și jumătate, dar atacul final nu se concretizează.

Finish: Bagnaia câștigă un duel magnific cu Marquez cu 0,372 secunde. Bezzecchi completează podiumul. Alex Marquez termină al patrulea, în fața lui Bastianini, Binder, Di Giannantonio și Oliveira. Vinales a trebuit să se mulțumească cu locul nouă, iar Acosta a terminat al zecelea. Punctele finale revin lui Raul Fernandez, Mir, Rins, Nakagami și Quartararo. Bradl termină pe locul 16.

Bagnaia, Marquez

Declarații de pe podiumul MotoGP de la Jerez

Francesco Bagnaia (învingător, Ducati):
“Cu siguranță primul tur a fost cel mai important. Manevra de depășire pe exteriorul virajului 6 a fost foarte importantă. Apoi am forțat până când Jorge a făcut o greșeală la frânare în virajul 6. Mi-a plăcut foarte mult lupta cu Marc. Când te lupți cu Marc, știi că trebuie să fii agresiv. A fost un duel foarte bun, mi-a plăcut foarte mult. Iar spectatorii de aici sunt incredibili, le mulțumesc tuturor.”

Marc Marquez (al doilea, Gresini):
“A fost o cursă foarte importantă pentru mine. Am fost un pic rigid la start, deoarece am căzut la Austin și ieri la fel. Am pierdut poziții acolo. Dar aveam viteza necesară pentru a reveni. A fost o bătălie dură cu Bagnaia, la fel ca pe vremuri. Aceasta este o cursă bună. Am încercat să închid ușa, dar el a rămas pe interior. În ultimul tur a fost super puternic, cred că acela a fost cel mai rapid tur al cursei. Am vrut să-l urmăresc, dar pur și simplu avea mai multă putere. Sunt totuși foarte mulțumit de acest prim podium. Nu contează ce s-a întâmplat în trecut. Voi lupta întotdeauna până la capăt”.

Marco Bezzecchi (al treilea, VR46):
“Sunt foarte fericit, deoarece începutul acestui sezon și deja sfârșitul sezonului trecut au fost dificile pentru mine. Să-mi revin aici la Jerez, unde am avut probleme și anul trecut, este foarte frumos. Sunt foarte recunoscător echipei mele, care nu și-a pierdut niciodată încrederea în mine. M-au susținut întotdeauna. Întreaga VR46 Academy, în special Vale și Uccio, toți prietenii mei și familia mea. Sper să nu uit pe nimeni, pentru că toți au fost foarte importanți pentru mine. ”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss