Latest Posts

MotoGP în Austin: Reacțiile piloților după cursă

Vizualizări: 4810

Austin: Maverick Vinales în formă excelentă. Marc Marquez a căzut în timp ce se afla în frunte. Honda suferă următorul episod negativ. Vocile tuturor piloților.

1. Maverick Vinales (Aprilia): “Am făcut multe sacrificii pentru a ajunge aici și în sfârșit a dat roade. Acest lucru ne arată că nu poți renunța niciodată. Trebuie să crezi în propriile abilități și să continui să crești. Aceasta este o realizare istorică și am știut din prima zi în care am ajuns la Aprilia că voi reuși. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care mi-au dat puterea de a merge mai departe, oamenilor din Noale, echipei mele și familiei mele.”

2. Pedro Acosta (GasGas): “Ce cursă la Austin. A trecut mult timp de când nu m-am mai bucurat atât de mult de o cursă. Nu vă puteți imagina cât de mult m-am distrat depășindu-i pe băieți. Eu i-am depășit, ei m-au depășit pe mine, eu a trebuit să recuperez poziții: a fost super distractiv. Am învățat multe lucruri sâmbătă și le-am folosit pentru duminică, ceea ce trebuie să fim foarte fericiți.”

3. Enea Bastianini (Ducati): “Pot fi fericit cu ziua de astăzi, pentru că în acest weekend am suferit mult. Este plăcut să fiu aici. Startul a fost incredibil, dar după aceea am pierdut câteva poziții. Spre mijlocul cursei am încercat să stabilesc un ritm mai bun. Am reușit să reduc diferența față de grupul din fața mea. Sunt foarte mulțumit de podium”.

4. Jorge Martin (Pramac): “Știam deja de ieri că va fi o cursă dificilă la Austin. De fapt, rivalii mei au fost foarte puternici. Cele două căzături pe care le-am avut ieri au avut un impact mai mare în cursa de astăzi, deoarece nu am avut ocazia să încerc compoziția medie. Pentru că nu am avut șansa de a încerca compoziția medie, așa că am început cursa cu compoziția pe care o cunosc cel mai bine: compoziția moale. Am făcut o greșeală care le-a permis rivalilor mei să reducă diferența față de mine. În acel moment era prea riscant să forțez, așa că locul patru pe o pistă care a fost destul de dificilă pentru mine este în regulă. Și nu este o dramă să ratez podiumul pentru prima dată de la începutul sezonului. Să ratezi la începutul sezonului (râde). Mulțumesc echipei mele, pentru că întotdeauna fac o treabă grozavă și merită ca eu să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când mă aflu pe pistă. Ne vedem la Jerez”

Austin

5. Francesco Bagnaia (Ducati): “Am folosit pneul meu de la sprint în încălzirea de astăzi pentru a înțelege cât rezistă pneul spate moale și dacă poți face distanța de cursă cu el. A funcționat și cred că a fost decizia corectă. Cursa mea a început bine, înainte de turul șase am crezut că aș putea lupta pentru victorie. Dar apoi am avut parte de multe zgomote pe flancul stâng. După aceea a fost destul de dificil”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

6. Fabio Di Giannantonio (VR46): “Sunt fericit pentru că nu am terminat cursa de ieri și nu am avut niciun fel de date pentru start. Nu am avut un start rău, am pierdut câteva poziții în primul viraj, dar ritmul a fost foarte bun și am reușit să recuperez. Mă întorc acasă cu un bun loc 6, cel mai bun rezultat pe care l-am obținut până acum cu noua echipă. Am un sentiment pozitiv pentru cursa de la Jerez, încă mă lupt un pic cu partea din față, dar tehnicienii mei lucrează cât pot de bine la acest aspect.”

7. Aleix Espargaro (Aprilia): “Cu ritmul meu de cursă aș fi reușit să rămân în primii cinci, dar din păcate contactul de la start m-a coborât pe locul 14. Deși nu am fost suficient de competitiv, sunt totuși mulțumit de rezultat. Motocicleta funcționează bine, iar Maverick a demonstrat acest lucru. Mă bucur pentru el și pentru Aprilia – o merităm. Cred că acesta va fi un an excelent pentru Aprilia și cu siguranță ne vom distra foarte mult.”

8. Marco Bezzecchi (VR46): “Nu a fost o cursă rea, dar nu sunt încă acolo unde vreau să fiu. Există semne pozitive, ritmul nu este rău, întreaga echipă face o treabă excelentă. Din păcate, nu ajută să pornești de pe P10 la Austin, pe un circuit cu un prim viraj ca acesta și am pierdut mult teren în această parte a cursei pentru a evita contactul cu alți piloți. Nu am un ritm comparabil cu cel al piloților de top, dar suntem mai aproape. Adevărata problemă astăzi nu mai este intrarea în viraj, ci întoarcerea motocicletei. Încă trebuie să găsesc echilibrul potrivit”.

Austin

9. Brad Binder (KTM): “O cursă dificilă pentru noi, deși am avut cel mai bun start din viața mea! Cred că ăsta a fost punctul culminant. În virajul 1 am încercat să merg pe exterior pentru a câștiga cât mai multe poziții și, din păcate, mi-am rupt aripa spate și aripa față stânga în confuzia dintre piloții de acolo. 20 de tururi în jurul COTA cu această avarie nu a fost tocmai o plăcere. În cele din urmă am reușit să găsesc un ritm între această situație și pneurile mele și să iau ceva viteză. Un weekend dificil și unul de uitat, deși cred că GP-ul nostru de aici arată mult mai rău decât a fost!”

10. Raul Fernandez (Trackhouse): “Sunt foarte fericit că am încheiat această cursă într-un mod bun. În primul rând, m-am simțit din nou foarte confortabil pe motocicletă, ceea ce este cheia pentru a merge repede. A fost o zi incredibilă la Austin, una foarte specială pentru mine și pentru grupul meu, pentru că am luat startul în cel de-al 100-lea GP pe circuitul de casă al echipei. Știm că este foarte important să fii într-o poziție bună în primele două tururi în MotoGP, iar la începutul cursei eram aproape în spatele plutonului. A fost dificil să gestionez acest lucru, complicat să păstrez pneul din față cu sfoara.Am forțat mult și am încercat să îi depășesc pe ceilalți piloți, așa că un loc 10 este un rezultat bun pentru noi, dar, desigur, ne dorim mai mult și știm că există o marjă. Am văzut că motocicleta noastră funcționează foarte bine, dar, o luăm pas cu pas. După primele două runde dezamăgitoare din acest sezon, acum suntem în puncte și asta este grozav.”

12. Fabio Quartararo (Yamaha): “Din păcate, am intrat direct în virajul 12 în primul tur. Am pierdut câteva poziții, dar, ca să fiu sincer, mă așteptam la mai rău. Ritmul meu nu a fost bun, dar degradarea pneurilor nu a fost prea rea. Poate că am fi putut obține o poziție ceva mai bună, dar cred că acest weekend a fost despre a încerca multe lucruri și ne-am concentrat în principal pe îmbunătățirea motocicletei. Am intrat în cursă cu o bicicletă pe care nu o mai încercasem până acum. Acest weekend a fost grozav pentru că, practic, am încercat foarte multe lucruri. Cred că este un lucru bun pentru experiența noastră. Știm de ce avem nevoie și faptul că avem o direcție clară spre care să lucrăm este ceva pozitiv. ”

13. Jack Miller (KTM): “În primele șase tururi m-am simțit bine în grup și m-am simțit foarte confortabil. Motocicleta a funcționat mai bine decât ieri, dar din turul șapte am avut imediat probleme cu aderența și a devenit din ce în ce mai rău. Nu am putut menține viteza în viraje. A fost un pic confuz după ce am parcurs zece tururi și am forțat atât de mult în sprint. Mă descurcam și construiam pneul, așa că este foarte ciudat. Am încercat doar să conduc cât mai defensiv posibil pentru restul cursei. Ne vom uita la date. Am avut sentimentul că aș fi putut face o treabă bună aici.”

14. Augusto Fernandez (GasGas): “O cursă dificilă la Austin, dar câteva puncte importante. M-am luptat să mențin ritmul astăzi. Trebuie să analizăm ce face Pedro, pentru că este uimitor și a făcut alegerea corectă cu pneul. Aștept cu nerăbdare să mă întorc la Jerez, pentru că acolo ar putea fi un pic mai ușor să înțeleg cum putem optimiza și mai mult motocicleta. Mi-ar plăcea să mă apropii mai mult. Mă simt mai puternic decât în Qatar, de exemplu, dar vreau să învăț mai mult.”

15. Alex Marquez (Gresini): “Am avut un start bun și am evitat o dramă în primul viraj. Am gestionat bine pneul spate, așa cum am planificat, dar apoi am făcut o mică greșeală în primul viraj. Am revenit la pilotajul pe care îl știm și plecăm de la Austin cu un sentiment pozitiv: cu o calificare bună am fi vorbit foarte diferit astăzi.”

16. Luca Marini (Honda): “Am făcut tot ce am putut și am luptat din greu pentru ultimul punct. A fost bine să termin cursa pentru a le oferi inginerilor mai multe date. În acest moment nu suntem în poziția corectă și cred că este un weekend important pentru noi. Acum putem compara datele cu cele din acest weekend și cu cele din weekendul precedent și sper că ne vor ajuta să ne îmbunătățim în continuare. Cred că direcția este destul de clară, avem nevoie doar de timp.”

Austin

DNF. Marc Marquez (Gresini): “Sunt fericit pentru că am fost printre principalii protagoniști, am fost rapizi și am dat totul. Din păcate, am avut o problemă cu partea din față la frânare, nu m-am simțit confortabil și mă chinuiam. De aceea s-a produs accidentul și nu am putut face nimic în acest sens. Lucrăm bine și sunt sigur că vom rezolva această problemă, așa cum am făcut-o și cu celelalte probleme anterioare, și vom încerca din nou la Jerez.”

DNF. Joan Mir (Honda): “Un final greu pentru un weekend greu la Austin. Nu am început cursa deosebit de bine și am fost destul de departe în spate, dar apoi mi-am găsit ritmul și am reușit să mă desprind de ceilalți piloți Honda. Am început să ajung din urmă grupul din fața mea, dar din păcate am pierdut partea din spate în virajul șase și am căzut. Nu mai sunt multe de adăugat. Toată lumea muncește, vom continua să încercăm să ne ridicăm și să dăm totul din nou în următoarea cursă.”

DNF. Takaaki Nakagami (LCR Honda): “A fost un weekend dificil în general; nu am putut oferi performanța pe care ne-am dorit-o la Austin. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le analizăm, pentru că avem multe pentru care trebuie să luptăm. Vom încerca să găsim o soluție înainte de următorul Mare Premiu.”

DNF. Johann Zarco (LCR Honda): “Chiar în primul tur am simțit vibrații la partea din spate a motocicletei și, deși am făcut tot ce am putut, situația s-a înrăutățit și am început să pierd timp, așa că a trebuit să mă retrag de la Austin. Trebuie să înțelegem ce s-a întâmplat și să vedem cum ne putem îmbunătăți pentru următoarea cursă. ”

DNF. Franco Morbidelli (Pramac): “Weekendul a fost foarte bun la Austin. De la începutul GP-ului ne-am îmbunătățit în mai multe puncte față de Portimao. Din nefericire, în timpul cursei au existat condiții pe care nu le-am încercat niciodată cu această motocicletă: temperaturile au fost ridicate și aderența a fost mai mică, așa că am avut o căzătură. Această greșeală s-a datorat cunoștințelor mele limitate despre motocicletă, așa că nu mă așteptam să pierd motocicleta la sfârșitul virajului 7. Deși m-am accidentat, am învățat ceva mai multe despre bicicletă. Dar este bine de știut că am fost rapid tot weekendul. Acum este important să duc această viteză la Jerez și în restul curselor. Vreau să termin o cursă lungă fără probleme sau greșeli și să cunosc și mai bine motocicleta.”

DNF. Alex Rins (Yamaha): “Am ieșit cu un set-up cu care nu am făcut multe tururi în timpul încălzirii pentru a testa dacă mă simt un pic mai confortabil la eliberarea frânelor și la întoarcerea motocicletei, dar cu zece minute și patru tururi nu am putut verifica totul. A fost păcat pentru că am recuperat opt poziții în primul tur, iar mai târziu am pierdut multe poziții. Am reușit să mă lupt cu Alex Márquez și Aleix [Espargaro], dar la finalul cursei am pierdut partea din față în virajul 15 și nu am putut să o salvez.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss