Latest Posts

MotoGP Barcelona: Aleix Espargaro în pole position, Marc Marquez nu trece de Q1

Vizualizări: 2683

Aleix Espargaro obține pole position în ultima sa cursă de acasă din MotoGP, la Barcelona. Marc Marquez a ieșit deja în Q1.

La mai puțin de 48 de ore după ce și-a anunțat retragerea din MotoGP, Aleix Espargaro se află în pole position la GP-ul de casă de la Barcelona. Starul Aprilia îl prinde în ultima secundă pe Francesco Bagnaia în calificări. Raul Fernandez completează prima linie a grilei de start. Jorge Martin este doar pe P7 după o căzătură. Calificările au decurs și mai prost pentru Marc Marquez: a ratat în Q1 și a trebuit să se mulțumească cu locul 14 pe grilă.

Iată cum a decurs Q1 la Barcelona: Frații Marquez încep calificările în formație. Alex merge în față, iar Marc îl urmează. Marc preia conducerea, Alex se instalează pe locul doi. Cu toate acestea, Alex este ulterior înlocuit de Fabio Quartararo, iar Marc trebuie să cedeze conducerea în favoarea lui Raul Fernandez. Prima cursă se încheie cu ordinea Raul Fernandez, Marc Marquez, Quartararo și Alex Marquez.

MotoGP, Espargaro, Marquez

După oprirea la boxe, Alex Marquez preia din nou conducerea de la coechipierul său de la Gresini, Marc. Cu toate acestea, nu există nicio îmbunătățire pentru moment, în timp ce Raul Fernandez reușește să își submineze din nou semnificativ cel mai bun timp. Miguel Oliveira se îmbunătățește și el și urcă pe locul P2. În ultima sa încercare, Marc Marquez se luptă pentru a reveni pe locul doi, dar Fabio Di Giannantonio are ultimul cuvânt în această sesiune. El se întrece clar în top în ultimele secunde și avansează în Q2 împreună cu Raul Fernandez.

Locul trei i-a revenit lui Alex Marquez, care a reușit să-l prindă pe fratele său Marc. Familia Marquez se află astfel pe locurile 13 și 14 pe grila de start, cu Oliveira alături de ei. Marco Bezzecchi, Quartararo și Johann Zarco, care a suferit a doua sa căzătură de sâmbătă dimineața la finalul sesiunii, formează rândul șase. Pozițiile de start 19 și 21 le revin lui Augusto Fernandez, Takaaki Nakagami și Joan Mir. Pe ultima linie se află Luca Marini și wildcard-ul Stefan Bradl.

MotoGP, Espargaro, Marquez

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Acesta a fost Q2 la GP-ul Cataloniei: Jorge Martin stabilește primul reper în Q2, dar în turul al doilea este dat la o parte mai întâi de Pedro Acosta și apoi de Francesco Bagnaia. Bagnaia intră la boxe ca polesitter provizoriu în fața lui Acosta, Martin și Aleix Espargaro.

Înfruntarea finală începe cu un salt înainte pentru Brad Binder – el este noul vicecampion. Imediat după aceea, coechipierii de la Pramac, Martin și Franco Morbidelli se prăbușesc la câteva secunde unul de celălalt în virajul 2. Acest lucru a însemnat că calificările s-au încheiat mai devreme pentru ambii piloți.

După dispariția steagurilor galbene, Aleix Espargaro este cel care ocupă locul al doilea la 0,024 secunde în spatele lui Bagnaia. Chiar în ultimul tur, Espargaro îl prinde pe Bagnaia cu 31 de miimi de secundă și obține pole position-ul în cursa de acasă. Alături de el, pe prima linie, se află Bagnaia și Raul Fernandez, al cărui timp pe tur a fost inițial anulat din cauza steagurilor galbene, dar care a fost în cele din urmă contabilizat. Binder, Acosta și Di Giannantonio formează rândul doi. De pe locul șapte până la nouă pe grilă se află Martin, Alex Rins și Jack Miller. Pe rândul patru se află Franco Morbidelli, Enea Bastianini și Maverick Vinales.

MotoGP, Espargaro, Marquez

Vremea: În timpul calificărilor MotoGP de la Barcelona au predominat condițiile bune. La soare s-a măsurat o temperatură exterioară de 20 de grade, iar pe asfalt s-au atins 23 de grade.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss