Latest Posts

MotoGP Barcelona: Bagnaia, Binder și Raul Fernandez abandonează, Espargaro profită și câștigă!

Vizualizări: 5754

Un sprint complet nebun de MotoGP la Barcelona! Aleix Espargaro profită și obține victoria. Trei piloți se prăbușesc în fruntea plutonului.

Scene incredibile în sprintul MotoGP de la Barcelona: Mai întâi Raul Fernandez și Brad Binder s-au prăbușit în timp ce conduceau cursa. În ultimul tur, Francesco Bagnaia abandonează și el pe primul loc. Aleix Espargaro moștenește victoria. Marc Marquez recuperează teren de pe locul 14 pe grilă până pe locul doi. Podiumul este completat de Pedro Acosta. Jorge Martin termină pe locul patru.

Martin are acum un avans de 37 de puncte în fața lui Marc Marquez în campionatul mondial. Bastianini este al treilea, la 41 de puncte, în timp ce Bagnaia este la 44 de puncte în spatele lui Martin.

Espargaro, Barcelona

MotoGP Barcelona: Desfășurarea cursei la sprint

Grila de start: 1. A. Espargaro, 2. Bagnaia, 3. R. Fernandez, 4. Binder, 5. Acosta, 6. Di Giannantonio, 7. Martin, 8. Rins, 9. Miller, 10. Morbidelli, 11. Bastianini, 12. Vinales, 13. A. Marquez, 14. M. Marquez, 15. Oliveira, 16. Bezzecchi, 17. Quartararo, 18. Zarco, 19. A. Fernandez, 20. Nakagami, 21. Mir, 22. Marini, 23. Bradl

Start: Bagnaia are cel mai bun start de pe locul doi pe grilă și se lansează la conducere. Acosta, Binder și Raul Fernandez se aliniază în spatele său. Polonezul Aleix Espargaro coboară pe locul cinci. Martin scapă și el prost – P8. Marc Marquez urcă de pe locul doisprezece pe nouă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Turul 1: Raul Fernandez îl depășește din nou pe Binder pentru locul trei.

Turul 2: Acosta îl depășește pe Bagnaia la conducerea cursei în virajul 1, dar acesta din urmă reușește să contraatace în virajul cinci și recuperează prima poziție.

Turul 3: Acosta îl depășește din nou pe Bagnaia în virajul 1, care trebuie să-i lase să treacă și pe Raul Fernandez și Binder în următoarele viraje. În virajul 5, Raul Fernandez îl atacă pe Acosta cu o manevră dură și preia conducerea. Acosta iese larg și trebuie să-l lase să treacă și pe Binder. Fernandez conduce în fața lui Acosta, Binder și Bagnaia.

Espargaro, Barcelona

Turul 4: Acosta îl depășește din nou pe Binder în virajul 1 și trece pe locul doi.

Turul 5: Raul Fernandez s-a accidentat! El își aruncă în pietriș, Aprilia pe care o conduce în curba 10 și iese din sprint.

Turul 6: Binder îi smulge conducerea lui Acosta pe linia dreaptă de start-finisaj. După o greșeală a lui Acosta, Bagnaia îl depășește și el pe debutant.

Turul 7: Acosta îl depășește din nou pe Bagnaia în virajul 1, dar face o greșeală în virajul 3 și Bagnaia se strecoară din nou.

În virajul 5, Binder se prăbușește și el în frunte! Bagnaia conduce la sprint în fața lui Acosta, Aleix Espargaro, Marc Marquez și Martin.

Espargaro, Barcelona

 

Turul 8: Aleix Espargaro îl depășește pe Acosta în primul viraj și trece pe locul doi.

Johann Zarco se prăbușește după un contact cu Alex Marquez.

Turul 10: Următorul accident: Miguel Oliveira este lovit.

Al 12-lea și ultimul tur: Marc Marquez îl depășește pe Acosta în primul viraj și este astfel al treilea.

Bagnaia se prăbușește și el în virajul 5! Al treilea pilot care se prăbușește în timp ce era lider!

Finish: Aleix Espargaro câștigă un sprint incredibil! Marc Marquez termină pe locul doi în fața lui Acosta. Martin ocupă locul patru, urmat de Enea Bastianini și Fabio Di Giannantonio. Jack Miller, Maverick Vinales și Marco Bezzecchi iau ultimele puncte. Stefan Bradl termină pe locul 18.

Espargaro, Barcelona

Declarații de pe podiumul MotoGP în sprintul de la Barcelona

Aleix Espargaro (câștigător, Aprilia): “Incredibil! Brutal! Ultimele două zile au fost geniale – ca un basm. Nu am cuvinte. Cursa a fost extrem de dură. Pista a fost foarte alunecoasă. Și eu am pierdut roata din față de câteva ori. Eram sigur că va fi imposibil să termin cursa cu ritmul din față. Și așa a fost: riderii de acolo au căzut unul după altul. Am încercat doar să-mi păstrez ritmul și să economisesc pneul din spate. Pecco a mers foarte bine, dar și-a asumat un risc mare. Obiectivul meu a fost să-l pun sub presiune până la ultimul viraj. Și a funcționat. Sunt foarte fericit”.

Marc Marquez (al doilea, Gresini): “Incredibil! Nu mă așteptam la așa ceva. Am avut ritmul necesar la Le Mans, dar nu chiar aici. Am pierdut o aripă în virajul 2 în primul tur, apoi motocicleta a fost mai bună. Nu, asta e doar o glumă, desigur. Pista a fost extrem de alunecoasă astăzi și dintr-o dată am avut ritm. Am fost răbdător în primele tururi, apoi am devenit din ce în ce mai rapid. Pneul meu spate era în stare bună. Mulți piloți au căzut pentru că condițiile erau extrem de critice. Felicitări lui Aleix! Aceasta este ziua lui!”

Pedro Acosta (al treilea, GasGas): “A fost o cursă extrem de dificilă. În luptele cu Pecco și Brad la start, am ars puțin pneurile. Aderența a fost cu adevărat dezgustătoare. Dar sunt foarte mulțumit de acest podium și, de asemenea, de munca pe care o depun oamenii din fabrică și de pe circuit.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss