GP24 Media

LATEST POSTS

MotoGP 2021 – Valentino Rossi

valentino rossi
Vizualizări: 11322

Cu mult mai devreme decât ar fi fost cazul în mod obișnuit, continuăm prezentarea piloților de la MotoGP cu Valentino Rossi. Legendarul pilot italian a avut în 2020 cel mai slab sezon din întreaga sa carieră și a încheiat pe un dezolant loc 15 în clasamentul piloților.

Fără îndoială, 2020 a fost cel mai slab sezon din cariera lui Valentino Rossi. Doar 66 de puncte a adunat italianul, având cea mai lungă serie de grand prix-uri consecutive fără puncte marcate, șase. Deși la un moment dat era la sub 20 de puncte de liderul clasamentului general, Rossi a avut o a doua jumătate de sezon catastrofală.

Pe lângă abandonuri, italianul a fost nevoit să absenteze de la două grand prix-uri datorită faptului că a fost depistat pozitiv cu noul Coronavirus. Dincolo de momentul prost datorat problemei de sănătate, Rossi nu a părut în vreun moment al sezonului 2020 ca fiind favorit la titlu.

Astfel, după opt sezoane petrecute alături de Yamaha, anul acesta va reveni acolo de unde a plecat la clasa regină, la o echipă de client. Dacă debutul său a venit alături de Nastro Azzurro Honda în 2000, în 2021, Rossi va concura pentru Petronas SRT, una dintre echipele de top în stagiunea precedentă.

Misiunea lui Valentino Rossi nu va fi una ușoară. În aceeași echipă se află și Franco Morbidelli, unul dintre protejații de la academia VR46, și totodată și vicecampionul mondial în exercițiu al clasei regină. De altfel, în teste, Rossi a fost mai mereu în umbra compatriotului său.

2021 ar putea fi ultimul sezon cu Valentino Rossi implicat activ în motomondial din postura de pilot. Dacă nu va reuși să facă o treabă bună la Petronas SRT, echipa malaeziană ar putea să fie nevoită să își caute un alt pilot pentru 2022. Totuși, pentru moment, să ne bucurăm de prezența lui Il Dottore atât timp cât mai concurează în MotoGP.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: GP24
Photocredit: Petronas SRT
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES