More

  Latest Posts

  MotoGP 2021 – Valentino Rossi

  Cu mult mai devreme decât ar fi fost cazul în mod obișnuit, continuăm prezentarea piloților de la MotoGP cu Valentino Rossi. Legendarul pilot italian a avut în 2020 cel mai slab sezon din întreaga sa carieră și a încheiat pe un dezolant loc 15 în clasamentul piloților.

  Fără îndoială, 2020 a fost cel mai slab sezon din cariera lui Valentino Rossi. Doar 66 de puncte a adunat italianul, având cea mai lungă serie de grand prix-uri consecutive fără puncte marcate, șase. Deși la un moment dat era la sub 20 de puncte de liderul clasamentului general, Rossi a avut o a doua jumătate de sezon catastrofală.

  Pe lângă abandonuri, italianul a fost nevoit să absenteze de la două grand prix-uri datorită faptului că a fost depistat pozitiv cu noul Coronavirus. Dincolo de momentul prost datorat problemei de sănătate, Rossi nu a părut în vreun moment al sezonului 2020 ca fiind favorit la titlu.

  Astfel, după opt sezoane petrecute alături de Yamaha, anul acesta va reveni acolo de unde a plecat la clasa regină, la o echipă de client. Dacă debutul său a venit alături de Nastro Azzurro Honda în 2000, în 2021, Rossi va concura pentru Petronas SRT, una dintre echipele de top în stagiunea precedentă.

  Misiunea lui Valentino Rossi nu va fi una ușoară. În aceeași echipă se află și Franco Morbidelli, unul dintre protejații de la academia VR46, și totodată și vicecampionul mondial în exercițiu al clasei regină. De altfel, în teste, Rossi a fost mai mereu în umbra compatriotului său.

  2021 ar putea fi ultimul sezon cu Valentino Rossi implicat activ în motomondial din postura de pilot. Dacă nu va reuși să facă o treabă bună la Petronas SRT, echipa malaeziană ar putea să fie nevoită să își caute un alt pilot pentru 2022. Totuși, pentru moment, să ne bucurăm de prezența lui Il Dottore atât timp cât mai concurează în MotoGP.

  Sursa: GP24

  Photocredit: Petronas SRT


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss