More

  Latest Posts

  Miller este cel mai rapid în FP2, cu 0,068s împărţind primii trei

  Într-un FP2 uscat, Jack Miller de la Ducati Lenovo Team a realizat cel mai rapid tur pentru a lua P1 în ultimul FP2 al sezonului.

  Australianul a stabilit vineri un 1.30.927s la Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana pentru a-l învinge pe Pol Espargaro (Repsol Honda Team) cu 0.012s, Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) văzând primii trei împărțiți de doar 0.068s.

  Cu pista suficient de uscată pentru slick-uri, FP2 a văzut toată acțiunea de la început după un FP1 umed. Și la fel cum a făcut rivalul Bagnaia din 2021 dimineața, Campionul Mondial Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) și-a pierdut fața YZR-M1 în virajul 2 – pilot ok.

  Bagnaia a fost cel care a condus drumul în fazele incipiente ale FP2, dar Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP) a mutat stâlpii porții cu puțin peste 20 de minute rămase, un 1:31.832s a fost reperul.

  Îndreptându-se spre ultimele 10 minute mereu emoționante, Morbidelli l-a condus pe Miller cu 0,071s, cu Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) și coechipierul HRC Pol Espargaro mergândîn top patru. O mulțime de anvelope Michelin spate moi au fost introduse, însă atenția s-a îndreptat către top 10 – și promovarea automată provizorie în Q2.

  Imediat, clasamentul s-a schimbat. Miller a trecut pe primul loc cu un 1:31.409s, cu Andrea Dovizioso (Petronas Yamaha SRT) pe locul doi. Ecranele de sincronizare se schimbau în mod constant. A fost o mini sesiune de calificări cu adevărat la Valencia – Miller, Pol Espargaro și Bagnaia și-au schimbat locul 1. Pol Espargaro s-a prăbușit în ultimul său tur în virajul 6, pilot ok, cu penultimul tur al lui Miller înmânând P1 australian.

  Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) pe locul patru, spaniolul fiind cu 0,409 s mai lent decât locul 1, în timp ce Jorge Martin (Pramac Racing) a completat top cinci – de asemenea, 0,4s.

  Nakagami a avut o zi de deschidere solidă pe locul 6, pilotul japonez este în fața campionului mondial 2020 Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) pe locul șapte și Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) pe locul opt. Dovizioso a alunecat pe locul 9 până la terminarea FP2, dar un top 10 este un rezultat fantastic de vineri pentru italian, Johann Zarco (Pramac Racing) ocupă locul 10 înaintea acțiunii de sâmbătă.

  Miller

  Quartararo a avut o zi dificilă la birou atât în condiții umede, cât și uscate. Accidentul de la începutul FP2 nu i-a ajutat cauza, iar actualul Rege al MotoGP are de lucru pentru a ocupa un loc automat în Q2.

  Enea Bastianini (Avintia Esponsorama) și Iker Lecuona (Tech3 KTM Factory Racing) s-au prăbușit la jumătatea sesiunii, virajele 2 și 11 i-au prins pe italian și pe spaniol, ambii piloti au fost ok.

  Top 10 combinat:
  1. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) – 1:30.927
  2. Pol Espargaro (Repsol Honda Team) + 0.012
  3. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) + 0.068
  4. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.409
  5. Jorge Martin (Pramac Racing) + 0.469
  6. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 0.500
  7. Joan Mir (Tem Suzuki Ecstar) + 0.586
  8. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.594
  9. Andrea Dovizioso (Petronas Yamaha SRT) + 0.670
  10. Johann Zarco (Pramac Racing) + 0.676

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP
  Photocredit: MotoGP

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  MotoGP

  Latest Posts

  Don't Miss