More

  Latest Posts

  Mikkelsen își propune să domine în ERC și WRC2

  Andreas Mikkelsen a anunțat planuri interesante pentru a câştiga Campionatul European de Raliuri 2021 FIA, după ce a făcut echipă cu grupul de top Toksport WRT.

  Mikkelsen, care a realizat o întoarcere câștigătoare la ERC la Raliul Ungariei luna trecută, va conduce o Škoda Fabia Rally2 Evo în timpul campionatului european, care va cuprinde opt evenimente şi urmează să înceapă cu Raliul Serras de Fafe și Felgueiras din Portugalia, începând cu 12-14 martie.

  „Voi participa la un sezon complet în ERC”, a declarat norvegianul de 31 de ani, care va concura și la o campanie FIA World Rally Championship 2 cu Toksport. „Adică două campionate și asta înseamnă mult pilotaj.”

  Mikkelsen a obţinut trei victorii în campionatul mondial și s-a bucurat de stagii ca pilot de uzină pentru Citroën, Hyundai și Volkswagen. El speră că următoarea sa campanie din 2021 va fi „un mare pas” către obiectivul său de a reveni la nivelul superior al sportului, atunci când sunt introduse noile reglementări Rally1 pentru sezonul 2022.

  „Le mulțumesc foarte mult lui Škoda și Toksport că mi-au oferit această oportunitate”, a spus Mikkeslen, care va ajuta cehul să-și dezvolte Rally2 pentru 2022. „Am un singur obiectiv anul viitor și acela este de a domina complet fiecare raliu la care particip, acesta este singurul meu obiectiv. Vom fi pregătiți pentru fiecare miting și mă simt foarte încrezător.”

  O declarație a Toksport WRT spunea: „Andreas este încrezător și își propune să facă din Škoda Fabia Rally2 cea mai rapidă mașină Rally2 din ERC”.

  Toksport are un pedigree puternic în ERC după ce i-a îndrumat pe Chris Ingram și Ross Whitock la râvnitul titlu FIA în 2019.

  Talentatul turc Orhan Avcioglu a obținut un loc în top 5 ERC la Cyprus Rally împreună cu alte trei locuri în top 10 în 2018 și a obținut un podium ERC3 în Cipru în 2019. Alexandros Tsouloftas a beneficiat, de asemenea, de expertiza lui Toksport, având un podium ERC1 Junior la Azores Rallye în 2019, în timp ce Ola Jr Nore a obţinut două podiumuri ERC3 Junior din tot atâtea starturi în sezonul trecut, pilotând un Renault Clio RSR Rally5.

  Sursa: European Rally Championship
  Photocredit: European Rally Championship

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  European Rally Championship

  Latest Posts

  Don't Miss