Latest Posts

Mikkelsen își propune să domine în ERC și WRC2

Vizualizări: 18017

Andreas Mikkelsen a anunțat planuri interesante pentru a câştiga Campionatul European de Raliuri 2021 FIA, după ce a făcut echipă cu grupul de top Toksport WRT.

Mikkelsen, care a realizat o întoarcere câștigătoare la ERC la Raliul Ungariei luna trecută, va conduce o Škoda Fabia Rally2 Evo în timpul campionatului european, care va cuprinde opt evenimente şi urmează să înceapă cu Raliul Serras de Fafe și Felgueiras din Portugalia, începând cu 12-14 martie.

„Voi participa la un sezon complet în ERC”, a declarat norvegianul de 31 de ani, care va concura și la o campanie FIA World Rally Championship 2 cu Toksport. „Adică două campionate și asta înseamnă mult pilotaj.”

Mikkelsen a obţinut trei victorii în campionatul mondial și s-a bucurat de stagii ca pilot de uzină pentru Citroën, Hyundai și Volkswagen. El speră că următoarea sa campanie din 2021 va fi „un mare pas” către obiectivul său de a reveni la nivelul superior al sportului, atunci când sunt introduse noile reglementări Rally1 pentru sezonul 2022.

„Le mulțumesc foarte mult lui Škoda și Toksport că mi-au oferit această oportunitate”, a spus Mikkeslen, care va ajuta cehul să-și dezvolte Rally2 pentru 2022. „Am un singur obiectiv anul viitor și acela este de a domina complet fiecare raliu la care particip, acesta este singurul meu obiectiv. Vom fi pregătiți pentru fiecare miting și mă simt foarte încrezător.”

O declarație a Toksport WRT spunea: „Andreas este încrezător și își propune să facă din Škoda Fabia Rally2 cea mai rapidă mașină Rally2 din ERC”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Toksport are un pedigree puternic în ERC după ce i-a îndrumat pe Chris Ingram și Ross Whitock la râvnitul titlu FIA în 2019.

Talentatul turc Orhan Avcioglu a obținut un loc în top 5 ERC la Cyprus Rally împreună cu alte trei locuri în top 10 în 2018 și a obținut un podium ERC3 în Cipru în 2019. Alexandros Tsouloftas a beneficiat, de asemenea, de expertiza lui Toksport, având un podium ERC1 Junior la Azores Rallye în 2019, în timp ce Ola Jr Nore a obţinut două podiumuri ERC3 Junior din tot atâtea starturi în sezonul trecut, pilotând un Renault Clio RSR Rally5.

Sursa: European Rally Championship
Photocredit: European Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

European Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss