More

  Latest Posts

  WRC: Mikkelsen completează programul de testare al celor de la Pirelli

  Andreas Mikkelsen a finalizat programul de testare Citroën C3 al celor de la Pirelli, în Sardinia, înainte de revenirea completă a companiei italiene la Campionatul Mondial de Raliuri FIA în 2021. Norvegianul a parcurs aproximativ 1400 km pe insulă în ultimele luni – echivalentul a aproape cinci runde WRC – într-o mașină de raliuri mondiale pregătită de cei de la Saintéloc.

  Pilotul a terminat cu o ultimă zi de rulat, săptămâna trecută, în etapa Tergu – Osilo, inclusă în Raiul Italia Sardegna, mai devreme, în acestă lună. Ploaia i-a permis lui Mikkelsen să testeze noile anvelope din compus moale, pentru pietriș, Scorpion KX, în condiții de umezeală.

  În timpul verii, Mikkelsen a testat, de asemenea, cauciucul pentru asfalt, P Zero Pirelli, în compuși duri și moi, precum și cauciucul pentru umezeală, cu suprafață etanșă, Cinturato.

  „Ne-am luat timp pentru a analiza toate datele colectate până acum și cu testul recent în condiții de umezeală, programul nostru de dezvoltare a fost completat conform planificării, cu mai multe sesiuni pe pietriș, programate în viitor”, a declarat managerul activității de raliuri de la Pirelli, Terenzio Testoni.

  „Am reușit să ne urmăm programul revizuit de testare  care a fost întrerupt în urma pandemiei de Covid, fără probleme și am finalizat toată dezvoltarea inițială așa cum era anticipat. În continuare, așteptăm cu nerăbdare să ne vedem anvelopele în competiție”, a adăugat acesta.

  Mikkelsen și Petter Solberg, campionul mondial din 2003, au prezentat noul cauciuc în timpul Raliului Italia Sardegna, completând ture demonstrative la shakedown-ul dinaintea evenimentului și la Wolf Power Stage, la închiderea raliului.

  Testarea anvelopelor de iarnă Sottozero a fost efectuată la sfârșitul anului 2019 și la începutul acestui an. Acestea vor fi disponibile în format cramponat și necramponat, pentru programul de deschidere al sezonului viitor la Raliul din Monte-Carlo (21 – 24 ianuarie), precum și în profil complet cramponat pentru Raliul Suediei (11-14 februarie). Echipele WRC le vor încerca pentru prima dată în decembrie.

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss