Acasă Breaking News Maverick Viñales isi va schimba numarul de concurs incepand cu sezonul 2019

Maverick Viñales isi va schimba numarul de concurs incepand cu sezonul 2019

0
Maverick Viñales isi va schimba numarul de concurs incepand cu sezonul 2019

Maverick Viñales, pilot de uzina Yamaha, va renunta la finalul acestui sezon la numarul de concurs cu care s-a consacrat in lumea motomondialului de viteza. Spaniolul va schimba numarul 25 cu numarul 12.

Dupa finalul sesiunilor de antrenamente de azi de la Valencia, spaniolul a fost intrebat ce l-a determinat sa faca aceasta schimbare. Iata raspunsul castigatorului de la Phillip Island:

„Cand eram copil si concuram in competitii de motocross, mereu foloseam ori #12, ori #100. Insa, la un moment dat, m-am inscris intr-o categorie unde #12 era deja luat, asa ca am trecut la #25 pentru ca admiram un pilot de motocross ce utiliza acest numar.”

„De cativa ani imi doresc sa fac aceasta trecere, insa nu am gasit momentul potrivit. Dar acum simt ca trebuie sa fac ceva diferit. La anul voi avea un motor nou, un crew chief nou, totul va fi nou. Deci, este timpul schimbarii. Un nou Maverick. Acesti ultimi doi ani au fost cei mai grei si mai urati pentru mine in Campionatul Mondial, vreau sa schimb totul.”

Exceptand sezonul 2014 de la clasa Moto2, cand a concurat cu #40 din cauza unor prevederi ale sponsorului principal, Viñales a concurat cu #25 in toate sezoanele sale petrecute in motomondialul de viteza, inclusiv in cel in care a reusit cea mai mare performanta a sa de pana acum – titlul mondial Moto3 din 2013.

Data nasterii lui Maverick Viñales este 12 ianuarie.

credit foto – motogp.com


Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.