More

  Latest Posts

  Marquez: Încercarea prostească de a reveni la Jerez a fost o greșeală

  Multiplul campion din MotoGP Marc Mrquez, a recunoscut că încercarea sa de a reveni în campionat la Jerez, la începutul sezonului, după doar câteva zile de la operație, a fost o mare greșeală. Marquez a avut un accident grav, în prima parte a anului, în Marele Premiu al Spaniei, din care a ieșit cu brațul drept rupt. A urmat o operație, în care i s-a inserat o placă de susținere.

  Pilotul Honda a încercat să revină la o săptămână după, în Grand Prix-ul Andaluziei, pe același circuit, după ce a primit permisiunea doctorilor. A trebuit să renunțe însă la această idee, după ce a început să aibă dureri mari de braț, după sesiunea de calificări. Presiunea exercitată în timpul sesiunii a slăbit placa inserată.

  După o a doua operație, Marquez a decis că nu va concura în 2020. Deoarece recuperarea a fost lentă, a fost forțat să ajungă pe masa de operație pentru a 3-a oară, joi la Madrid. Procedura de grefare a osului a durat opt ore și, deși nu se cunoaște încă timpul necesar pentru a-și reveni, se preconizează a fi necesare 6 luni de recuperare – revenirea sa în campionatul de MotoGP, în 2021, este incertă.

  „Am învățat multe lucruri anul acesta”, a declarat Marquez. „Primul lucru: a fost greșit să încerc să revin la Jerez. Placa s-a rupt când am ajuns acasă, în timp ce deschideam o ușă glisantă. Dar asta s-a întâmplat după ce am pus presiune pe braț în Grand Prix. Deci să încerc să revin la Jerez a fost o mare greșeală.”

  „Am învățat că piloții au o calitate și un defect – noi nu simțim frica, deci medicii trebuie să ne facă să o conștientizăm. După prima operație, întrebarea fiecărui pilot este când se poate întoarce la treabă. Așadar, doctorul trebuie să te oprească, el este cel care trebuie să aibă simțul realității. Am venit la Jerez sigur pe mine, pentru că doctorii mi-au spus că placa nu se va rupe. Sunt curajos, dar nu inconștient. Dacă îmi spuneau că placa se poate rupe, nu m-aș fi urcat pe o motocicletă care ajunge lejer la 300km/h.”

  Sursa: MotoGP World Championship

  Photocredit: MotoGP World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss