Latest Posts

Marquez: Încercarea prostească de a reveni la Jerez a fost o greșeală

Vizualizări: 10181

Multiplul campion din MotoGP Marc Mrquez, a recunoscut că încercarea sa de a reveni în campionat la Jerez, la începutul sezonului, după doar câteva zile de la operație, a fost o mare greșeală. Marquez a avut un accident grav, în prima parte a anului, în Marele Premiu al Spaniei, din care a ieșit cu brațul drept rupt. A urmat o operație, în care i s-a inserat o placă de susținere.

Pilotul Honda a încercat să revină la o săptămână după, în Grand Prix-ul Andaluziei, pe același circuit, după ce a primit permisiunea doctorilor. A trebuit să renunțe însă la această idee, după ce a început să aibă dureri mari de braț, după sesiunea de calificări. Presiunea exercitată în timpul sesiunii a slăbit placa inserată.

După o a doua operație, Marquez a decis că nu va concura în 2020. Deoarece recuperarea a fost lentă, a fost forțat să ajungă pe masa de operație pentru a 3-a oară, joi la Madrid. Procedura de grefare a osului a durat opt ore și, deși nu se cunoaște încă timpul necesar pentru a-și reveni, se preconizează a fi necesare 6 luni de recuperare – revenirea sa în campionatul de MotoGP, în 2021, este incertă.

Marquez: Încercarea prostească de a reveni la Jerez a fost o greșeală

„Am învățat multe lucruri anul acesta”, a declarat Marquez. „Primul lucru: a fost greșit să încerc să revin la Jerez. Placa s-a rupt când am ajuns acasă, în timp ce deschideam o ușă glisantă. Dar asta s-a întâmplat după ce am pus presiune pe braț în Grand Prix. Deci să încerc să revin la Jerez a fost o mare greșeală.”

„Am învățat că piloții au o calitate și un defect – noi nu simțim frica, deci medicii trebuie să ne facă să o conștientizăm. După prima operație, întrebarea fiecărui pilot este când se poate întoarce la treabă. Așadar, doctorul trebuie să te oprească, el este cel care trebuie să aibă simțul realității. Am venit la Jerez sigur pe mine, pentru că doctorii mi-au spus că placa nu se va rupe. Sunt curajos, dar nu inconștient. Dacă îmi spuneau că placa se poate rupe, nu m-aș fi urcat pe o motocicletă care ajunge lejer la 300km/h.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: MotoGP World Championship
Photocredit: MotoGP World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

MotoGP World Championship

Latest Posts

Don't Miss