More

  Latest Posts

  Marele Premiu din Bahrain: 5 lucruri pe care le-am învățat înainte de prima cursă a anului

  Doar câteva ore ne separ de prima cursă a anului, Marele Premiul din Bahrain și poate unii din fani încă nu știu încă la ce să se aștepte în acestă duminică.

  După două zile de antrenamente și o sesiune pe traseul prăfuit și bătut de vânt, am reperat câteva 5 aspecte care vor influența acest sezon de F1 și de care ar trebui să ții cont atunci când interpretezi performanța echipei preferate:

  1. Pneurile mai grele fac diferența. Pirelli a schimbat compoziția pneurilor pentru a face  față mai bine presiunilor și stresului mecanic solicitant din Formula 1. Această măsură de siguranță este bine venită mai ales dacă luăm în considerare evenimentele de anul trecut de la Silverstone, însă a crescut și greutatea unui set, cu 3 kg, iar piloții consideră ca este motivul principal pentru care mașinile sunt mai lente în Bahrain față de anul trecut.

  Pirelli
  Compoziția pneurilor pentru Bahrain 2021

  2. Red Bull are un avantaj real în fața lui Mercedes. Încă de la testarea din Bahrain, echipa din Milton Keynes s-a remarcat prin monopostul sau fiabil, foarte receptiv la comenzile piloților și care acum este propulsat de cel mai puternic motor făcut de cei de la Honda. Felul in care vor gestiona situația va determina cât de multe puncte vor lua campionilor en-titre și va fi crucială în lupta pentru titlul. Din păcate e nevoie de mai mult decât doar Verstappen și vor trebui să arate că au învățat din greșelile de anii trecuți și că îl pot ajuta și pe Sergio Perez să înțeleagă mașina cât mai repede.

  Bahrain
  Clasamentul după sesiunea de calificări din Bahrain

  3. Motorul Ferrari este superior celui de anul trecut, iar în Q2 a fost un moment care parcă ne-a întors în urmă cu 3 ani când Ferrari se bătea cu Mercedes pentru fiecare sutime. Deși este îmbucurător să vedem aceste semne pozitive, rămâne de văzut dacă vor reuși să se bată pentru titlul Best-of-the-rest cu Alpha Tauri și Aston Martin.

  4. Urmează un an dificil pentru Haas. Cu un monopost aproape neschimbat, singurele obiective viabile pentru echipa americană sunt să ofere piloților săi o mașină care să îi ajute să câștige experiența și să spere că alocarea resurselor pentru mașina de anul viitor va fi meritat.

  5. Mai puțin este mai bine. Prima reacție când am auzit că vor scurta antrenamentele a fost “Oh, nu! Mai puțin F1”. În realitate, antrenamentele mai scurte în Bahrain au însemnat mai multă acțiune pe circuit, absența momentelor în care majoritatea monoposturilor sunt la boxe și o miză crescută pentru echipe (orice greșeală compromite mai mult weekend-ul)

  Formula 1

  Până la următorul articol te invit să citești predicțiile noastre pentru sezonul 2021 și să te înscrii la primul concurs GP24 din acest an.

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Formula One Digital Media Limited

  Photocredit: Formula One Digital Media Limited


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss