Latest Posts

Marea Britanie va lipsi din calendarul WRC 2022, planurile pentru Irlanda de Nord se anulează

Vizualizări: 16099

Regatul Unit va lipsi din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri în 2022, după ce planurile de a aduce cel mai înalt nivel al raliurilor în Irlanda de Nord s-au prăbușit.

WRC a lansat un program de 13 runde anul trecut, inclusiv o întâlnire TBC pe asfalt, care va avea loc în perioada 18-21 august, cu Raliul Irlandei de Nord puternic înclinat pentru a ocupa locul.

Cu toate acestea, se înțelege că planurile de a găzdui un raliu în Belfast nu mai sunt viabile pentru 2022.

Drept urmare, Marea Britanie va fi din nou fără o rundă WRC anul acesta, fiind absentă din calendar de la ediția din 2019 a Wales Rally GB.

Este cea mai recentă lovitură pentru promoterul Rally Northern Bobby Willis, care a condus oferta de a aduce WRC în țară.

Omul de afaceri din Belfast a sperat să aducă raliul pe țărmurile irlandeze anul trecut, dar nu a reușit să-și asigure finanțarea de 2 milioane de lire sterline pentru a găzdui evenimentul.

S-a raportat că planurile raliului Irlandei de Nord au primit o lovitură fatală atunci când Motorsport UK a trimis o scrisoare către Tourism Northern Ireland, unul dintre susținătorii evenimentului, luna trecută, declarând că nu a putut continua.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Acest lucru s-a întâmplat în timp ce opțiunile de finanțare pentru găzduirea evenimentului erau încă evaluate.

Motorsport UK a acuzat o „lipsă de decizie din partea executivului din Irlanda de Nord” și „riscul financiar tot mai mare de a susține raliul” a făcut continuarea proiectului să fie „neviabilă”. Organizația a spus că rezultatul a fost „extrem de dezamăgitor”.

WRC

„Un eveniment WRC din Marea Britanie este complex și necesită resurse și, ca atare, se bazează pe un sprijin guvernamental semnificativ”, se arată într-o declarație a CEO-ului Motorsport UK, Hugh Chambers.

„Motorsport UK este o organizație non-profit și nu este constituită pentru a finanța în mod direct evenimente de amploarea WRC.

În vara anului 2021, o cerere detaliată de finanțare a fost depusă către Tourism Northern Ireland, iar aceasta a fost transmisă ulterior către Departamentul pentru Economie din Irlanda de Nord.

„După identificarea unei date potențiale din august 2022, a fost recunoscut pe scară largă că va fi necesar un termen de 12 luni.

Datorită impactului pandemiei de COVID-19, a devenit inevitabil ca guvernele să reevalueze cheltuielile și, ca urmare, evaluarea cazului pentru un eveniment WRC din Irlanda de Nord a devenit mai prelungită decât în ​​mod normal.

„Până la jumătatea lui decembrie 2021, riscul financiar tot mai mare pentru Motorsport UK de a subscrie un eveniment WRC de 300 km pe drum închis în vara lui 2022, combinat cu nicio ofertă definitivă a finanțării necesare din partea Guvernului Irlandei de Nord, au făcut continuarea proiectului să fie neviabilă.

„Având în vedere eforturile depuse de multe părți interesate, inclusiv de departamentele guvernamentale și liderii politici, acest lucru a fost extrem de dezamăgitor.

„Motorsport UK se angajează să lucreze pentru a aduce WRC înapoi în Marea Britanie, cu sprijin deplin la cele mai înalte niveluri ale organizației, recunoscând în același timp finanțarea adecvată necesară pentru a se asigura că orice risc financiar asociat este gestionabil și limitat.”

WRC nu a putut furniza o declarație oficială până când nu au fost asigurate contracte cu evenimentul care va ocupa locul TBC în calendarul 2022.

Cine va umple golul este neclar în acest moment.

Cu toate acestea, se înțelege că WRC încă mai speră să readucă campionatul în Marea Britanie, directorul său de evenimente, Simon Larkin, susținând planurile pentru ca Irlanda de Nord să se alăture calendarului 2023.

„Promoterul WRC și toate părțile interesate au fost extrem de încântați de perspectiva unui raliu în Irlanda de Nord”, a declarat Larkin.

„Există o istorie puternică de eroi și piloţi care vin din Irlanda și există o pasiune pentru sportul cu motor și poți vedea asta cu motociclete și curse.

“Există mult entuziasm și există, de asemenea, multe cunoștințe. Suntem siguri că ar fi oferit o rentabilitate semnificativă a investiției. Este păcat și sper să o putem face în 2023.”

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss