Latest Posts

Marc Marquez: Numai pentru că am cedat nu a avut loc un accident cu Bagnaia!

Vizualizări: 5353

Francesco Bagnaia și Marc Marquez au avut parte de un duel și o coliziune palpitantă la Jerez. Faptul că nu a existat niciun accident se pare că s-a datorat unui singur pilot.

După ce ziua de sâmbătă a MotoGP de la Jerez s-a încheiat într-un mod amar pentru Francesco Bagnaia și Marc Marquez, cei doi piloți Ducati au avut parte de un duel palpitant pentru victorie în cursa principală de duminică.

Marquez l-a atacat de două ori pe rivalul din frunte în virajul nouă, dar nu a reușit să rămână în față în ambele ocazii. Primul atac s-a soldat chiar cu un contact, dar fără consecințe. Așadar, nu s-a repetat ceea ce s-a întâmplat la Portimao, în urmă cu cinci săptămâni, când cei doi piloți au căzut împreună. Cu toate acestea, se spune că acest lucru s-a întâmplat din cauza unei singure persoane: Marc Marquez.

“A fost al naibii de aproape în virajul zece. Nu am căzut pentru că am decis să cedez de data aceasta”, a declarat superstarul spaniol în conferința de presă oficială MotoGP de duminică după-amiază. Dar cine crede că Marquez s-a lansat apoi într-o criză de furie se înșeală. Dimpotrivă:

“Contactul se poate întâmpla, face parte din curse. Astăzi am fost suficient de inteligent să cedez trecerea la momentul potrivit. Dacă nu aș fi făcut asta, ne-am fi accidentat. Pecco s-a apărat agresiv, dar totul a fost în limitele bunului simț. Exact așa arată pentru mine competiția”.

Marc Marquez: Numai pentru că am cedat nu a avut loc un accident cu Bagnaia!

În timp ce motociclistul de la Gresini a trebuit să asculte criticile dure ale lui Miguel Oliveira și Joan Mir după sprintul de ieri, el s-a abținut să riposteze astăzi. “Am văzut că Pecco avea de gând să sară și apoi am ridicat puțin motocicleta pentru a-l evita. El face asta tot timpul și uneori funcționează, dar alteori nu. Asta ar fi putut însemna zero puncte pentru mine”, a descris el și a recunoscut că și-a amintit de un moment de anul trecut în duelul cu Bagnaia:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Am avut o sclipire de inspirație și m-am gândit la Valencia și la Jorge Martin. A fost o situație identică. Poate că nu ar fi fost vina mea, dar ar fi însemnat zero puncte pentru mine. De aceea am preferat să pun motocicleta în poziție verticală și să atac din nou în turul următor. Dar presiunea din pneuri era deja prea mare.”

La finalul sezonului 2023, Marquez nu a dat înapoi și a contraatacat atunci când pilotul de la Pramac, care era încă în lupta pentru Campionatul Mondial la acel moment, a atacat. Ca urmare, ambii piloți au ajuns în pietriș, Marquez suferind chiar un highsider puternic. “Astăzi a fost momentul să fim pe podium și să nu ne prăbușim.

Trei căzături la rând ar fi fost prea mult”, a explicat el. “Poate că am pierdut poziția, dar am luat 20 de puncte cu mine. Pilotul care declanșează o situație nu trebuie să își asume întotdeauna întreaga responsabilitate pentru ea. Uneori, pilotul care trebuie să suporte lovitura poate, de asemenea, să prevină contactul. Este ceea ce am făcut de data aceasta”.

Marquez, Bagnaia

Francesco Bagnaia contraatacă Marquez: Contact inteligent din partea mea!

Declarații surprinzător de tranșante din partea octuplului campion mondial, care s-a recunoscut ” de bună voie” învins de Bagnaia. Cu toate acestea, campionul în exercițiu la MotoGP a avut o viziune ușor diferită asupra duelului. “Când te lupți cu Marc, trebuie să scoți coatele. Aceste lupte sunt foarte intense”, spune el.

“Într-un fel, accepți faptul că poate apărea un contact. Am fost destul de inteligent când eram în interior și el a încercat să mă ocolească prin exterior. În timp ce el a îndreptat ușor motocicleta, eu m-am aplecat și mai mult spre el. Dacă m-aș fi îndreptat și eu, motocicleta mea s-ar fi întors în partea cealaltă și s-ar fi întâmplat același lucru ca ieri. Așa că a fost un contact destul de inteligent din partea mea.”

Marquez, Bagnaia

Care dintre cele două vedete Ducati se află acum în drept diferă de la un observator la altul. Singurul lucru care este clar este că Bagnaia a orientat în mod intenționat duelul cu Marquez în această direcție.

“Știam că nu mă pot apăra de el decât într-un singur loc. Eram foarte puternic la intrarea în virajul 9, așa că mi-am spus că nu puteam să îmi asum niciun risc în virajul 8 și că pur și simplu trebuia să frânez cât mai târziu pentru virajul 9 pentru a obține un avantaj. Atunci el ar fi trebuit să frâneze și mai târziu și ar fi ieșit în larg. Am putut apoi să mă folosesc de asta pentru a trece din nou pe interior”.

În timp ce această tactică a funcționat mai mult prost decât bine în primul atac al lui Marquez, planul a funcționat perfect în cel de-al doilea atac, un tur mai târziu. Astfel s-a repetat rezultatul din Marele Premiu de la Aragon din 2021, când Bagnaia a luat deja fața numărului 93 și și-a asigurat astfel prima victorie în cursa de MotoGP.

“Astăzi, în ultimele tururi, el a avut mai multă energie decât el”, a declarat pilotul Ducati privind în urmă. “Atunci, mergeam cam în același ritm, iar el a fost chiar puțin mai puternic în ultimele tururi. Dar astăzi am reușit să forțez un pic mai mult în ultimele tururi”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss