More

  Latest Posts

  M-Sport – Semnarea lui Loeb, o afacere care a durat 16 ani

  Șeful M-Sport, Malcolm Wilson, este bucuros că în sfârșit l-a semnat pe Sebastien Loeb cu echipa sa din Campionatul Mondial de Raliuri, după o afacere care a durat 16 ani.

  Loeb se va alătura echipei britanice pentru a participa luna viitoare la deschiderea sezonului WRC în Monte Carlo, unde va conduce un al patrulea Ford Puma alături de Craig Breen, Gus Greensmith și Adrien Fourmaux.

  Acordul este pentru o singură rundă în acest moment, dar se înțelege că ar putea exista şi viitoare ieșiri.

  Semnarea celui de nouă ori campion mondial reprezintă un moment important pentru fondatorul M-Sport, Wilson, care a dezvăluit că a încercat inițial să-l semneze pe Loeb la echipa sa Ford în 2005.

  La acea vreme, Loeb avea un titlu WRC sub centură după ce a câștigat coroana cu Citroen în 2004, înainte de a câștiga alte opt titluri consecutive cu marca franceză.

  Wilson a descris semnarea drept un „rezultat fantastic” pentru echipa sa, în vreme ce ei se pregătesc să dea startul noii ere hibride a WRC Rally1.

  Loeb

  „În legătură cu Seb, am fost aproape de a obține o înțelegere cu el în 2005, dar, din păcate, în acel moment, nu am reușit să facem acest lucru”, a spus Wilson.

  „Cu toate acestea, odată cu introducerea noului regulament Rally1 2022 și în urma discuțiilor cu Red Bull, l-am contactat amândoi pe Seb pentru a vedea dacă ar putea fi interesat să vină să încerce noile mașini – a fost, a făcut-o și acum este în măsură să spună că se va alătura echipei anul viitor.

  „Este fantastic să putem aduce un pilot atât de desăvârșit la M-Sport și nu am nicio îndoială că este capabil de încă un rezultat fantastic, precum și un mentor pentru ceilalți piloți ai noștri.

  „S-ar putea să fi fost nevoie de peste 16 ani pentru ca această înțelegere să devină realitate, dar este grozav să văd că se întâmplă în sfârșit.”

  Directorul echipei M-Sport, Richard Millener, se bucură de oportunitatea de a lucra cu Loeb, având deja experiență de lucru alături de el, când francezul a câștigat titluri consecutive în WRC cu M-Sport în 2017 și 2018. 

  „Sunt încă la început în cariera mea de raliuri, dar am fost foarte norocos să lucrez cu câțiva piloți incredibili în ultimii ani, dar să am șansa de a lucra cu Seb Loeb este ceva ce nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla”, a spus Millener.

  „Echipa va da tot ce ne stă în putință pentru a-l primi cum se cuvine și pentru a-i oferi cea mai bună șansă posibilă de a obține cele mai bune rezultate.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!

   

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss