More

  Latest Posts

  M-Sport îl semnează pe Loubet în programul WRC 2022 pentru șapte runde

  M-Sport l-a semnat pe Pierre-Louis Loubet, campionul WRC2 din 2019, pentru a pilota un al patrulea Ford Puma Rally1, ca parte a unui program de șapte runde din Campionatul Mondial de Raliuri.

  Pilotul de 24 de ani este pregătit să revină la nivelul superior al raliurilor cu echipa britanică după o serie de apariții pentru echipa de clienți Hyundai 2C Competition în 2020 și 2021. Ultima ieșire de top a lui Loubet în WRC a avut loc la Raliul Acropolis din Grecia în septembrie anul trecut, înainte ca participarea la Raliul Spaniei din octombrie să fie retrasă din cauza unei fracturi de șold suferită după ce a fost lovit de o mașină într-un accident rutier.

  Cele mai bune rezultate ale sale până în prezent sunt două locuri șapte, obținute în Sardinia în 2020 și în Estonia anul trecut. Programul francezului va începe cu Raliul Croației din aprilie înainte de vizitele în Portugalia (19-22 mai), Sardinia (2-5 iunie), Estonia (14-17 iulie), Finlanda (4-7 august) sau runda TBC (18. -21 august), Grecia (8-11 septembrie) și Spania (20-23 octombrie).

  Loubet nu este străin de echipa M-Sport, care a disputat o campanie WRC2 pentru echipă în 2017, înainte de a ridica coroana WRC2 în 2019, conducând o Skoda administrată privată. „Să faci parte din echipă anul acesta este atât de uimitor”, a spus Loubet, care nu va fi eligibil să obțină puncte în campionatul producătorilor. „Echipa și-a arătat performanța pe Monte Carlo, Puma arată ca o fiară, este cu adevărat grozav.

  Când ești pilot, vrei să fii în cea mai bună mașină, vrei cel mai bun mod posibil de a-ți arăta potențialul, este ceea ce am nevoie pentru acest sezon. „Este un sezon crucial pentru mine și, cu M-Sport voi avea tot ce am nevoie pentru a face bine. „Este un vis devenit realitate, fiecare pilot își dorește să fie în cea mai bună mașină din cariera sa, mie mi se întâmplă acum, în al doilea sezon complet de WRC.”

  Sebastien Loeb

  Semnarea lui Loubet confirmă că M-Sport va înscrie cel puțin patru înregistrări în cea mai mare parte a calendarului WRC de 13 runde, după ce a început sezonul la Monte Carlo cu Puma pentru Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux și de nouă ori campion WRC Sebastien Loeb care a câștigat deschiderea de luna trecută. Italianul Lorenzo Bertelli a fost confirmat că va conduce a patra intrare la Raliul Suediei de la sfârșitul lunii.

  M-Sport continuă să poarte discuții pentru a asigura serviciile lui Loeb pentru runde ulterioare din acest sezon. Dacă echipa continuă să pregătească patru mașini în acest sezon, se pare că Raliul Safari din iunie, vizita din septembrie în Noua Zeelandă și finalul sezonului din noiembrie în Japonia sunt evenimentele pe care le țintește pentru Loeb. Niciunul dintre aceste mitinguri nu se confruntă cu celelalte angajamente ale lui Loeb în Extreme E sau Campionatul Mondial de Rally Raid cu Prodrive.

  Șeful M-Sport, Malcolm Wilson, spune că Loubet a impresionat echipa de când a părăsit operațiunea în 2017 și este dornic să vadă cum se va descurca cu Puma. „Promovarea și dezvoltarea tinerelor talente a fost întotdeauna un element esențial al programelor WRC ale M-Sport, iar semnarea lui Pierre la echipa noastră la cel mai înalt nivel este un alt exemplu în acest sens”, a spus Wilson. „Am rămas în contact cu el după sezonul petrecut cu noi în 2017 și m-a impresionat foarte mult de atunci.

  Câștigarea Campionatului WRC2 2019 este o realizare deosebit de puternică și a merge direct în WRC de acolo este un pas mare pe care l-a făcut. „Voi urmări cu atenție progresul său pe parcursul acestui an, știm de ce este capabilă Puma și sunt sigur că îl vom vedea pe Pierre strălucind cu aceste oportunități.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss