GP24 Media

LATEST POSTS

M-Sport îl semnează pe Loubet în programul WRC 2022 pentru șapte runde

M-Sport
Vizualizări: 23880

M-Sport l-a semnat pe Pierre-Louis Loubet, campionul WRC2 din 2019, pentru a pilota un al patrulea Ford Puma Rally1, ca parte a unui program de șapte runde din Campionatul Mondial de Raliuri.

Pilotul de 24 de ani este pregătit să revină la nivelul superior al raliurilor cu echipa britanică după o serie de apariții pentru echipa de clienți Hyundai 2C Competition în 2020 și 2021. Ultima ieșire de top a lui Loubet în WRC a avut loc la Raliul Acropolis din Grecia în septembrie anul trecut, înainte ca participarea la Raliul Spaniei din octombrie să fie retrasă din cauza unei fracturi de șold suferită după ce a fost lovit de o mașină într-un accident rutier.

Cele mai bune rezultate ale sale până în prezent sunt două locuri șapte, obținute în Sardinia în 2020 și în Estonia anul trecut. Programul francezului va începe cu Raliul Croației din aprilie înainte de vizitele în Portugalia (19-22 mai), Sardinia (2-5 iunie), Estonia (14-17 iulie), Finlanda (4-7 august) sau runda TBC (18. -21 august), Grecia (8-11 septembrie) și Spania (20-23 octombrie).

Loubet nu este străin de echipa M-Sport, care a disputat o campanie WRC2 pentru echipă în 2017, înainte de a ridica coroana WRC2 în 2019, conducând o Skoda administrată privată. „Să faci parte din echipă anul acesta este atât de uimitor”, a spus Loubet, care nu va fi eligibil să obțină puncte în campionatul producătorilor. „Echipa și-a arătat performanța pe Monte Carlo, Puma arată ca o fiară, este cu adevărat grozav.

Când ești pilot, vrei să fii în cea mai bună mașină, vrei cel mai bun mod posibil de a-ți arăta potențialul, este ceea ce am nevoie pentru acest sezon. „Este un sezon crucial pentru mine și, cu M-Sport voi avea tot ce am nevoie pentru a face bine. „Este un vis devenit realitate, fiecare pilot își dorește să fie în cea mai bună mașină din cariera sa, mie mi se întâmplă acum, în al doilea sezon complet de WRC.”

Sebastien Loeb

Semnarea lui Loubet confirmă că M-Sport va înscrie cel puțin patru înregistrări în cea mai mare parte a calendarului WRC de 13 runde, după ce a început sezonul la Monte Carlo cu Puma pentru Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux și de nouă ori campion WRC Sebastien Loeb care a câștigat deschiderea de luna trecută. Italianul Lorenzo Bertelli a fost confirmat că va conduce a patra intrare la Raliul Suediei de la sfârșitul lunii.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

M-Sport continuă să poarte discuții pentru a asigura serviciile lui Loeb pentru runde ulterioare din acest sezon. Dacă echipa continuă să pregătească patru mașini în acest sezon, se pare că Raliul Safari din iunie, vizita din septembrie în Noua Zeelandă și finalul sezonului din noiembrie în Japonia sunt evenimentele pe care le țintește pentru Loeb. Niciunul dintre aceste mitinguri nu se confruntă cu celelalte angajamente ale lui Loeb în Extreme E sau Campionatul Mondial de Rally Raid cu Prodrive.

Șeful M-Sport, Malcolm Wilson, spune că Loubet a impresionat echipa de când a părăsit operațiunea în 2017 și este dornic să vadă cum se va descurca cu Puma. „Promovarea și dezvoltarea tinerelor talente a fost întotdeauna un element esențial al programelor WRC ale M-Sport, iar semnarea lui Pierre la echipa noastră la cel mai înalt nivel este un alt exemplu în acest sens”, a spus Wilson. „Am rămas în contact cu el după sezonul petrecut cu noi în 2017 și m-a impresionat foarte mult de atunci.

Câștigarea Campionatului WRC2 2019 este o realizare deosebit de puternică și a merge direct în WRC de acolo este un pas mare pe care l-a făcut. „Voi urmări cu atenție progresul său pe parcursul acestui an, știm de ce este capabilă Puma și sunt sigur că îl vom vedea pe Pierre strălucind cu aceste oportunități.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES