Latest Posts

M-Sport Ford: pentru a semna cu Loeb pentru „sunt multe lucruri care trebuie indeplinite”

Vizualizări: 20985

Șeful echipei M-Sport Ford, Richard Millener, dorește să îl asigure pe Sebastien Loeb pentru anumite evenimente din Campionatul Mondial de Raliuri de anul viitor, dar spune că „sunt multe lucruri care trebuie îndeplinite pentru a semna”.

Sebastien Loeb, de nouă ori campion mondial, a revenit în WRC în acest an pentru a participa la patru raliuri la volanul unui M-Sport Ford Puma. În vârstă de 48 de ani a obținut celebra a 80-a victorie din carieră în WRC în Raliul Monte Carlo din ianuarie, care s-a dovedit a fi singura victorie a M-Sport Ford în acest sezon. Sebastien Loeb a subliniat că Puma poate să se ridice la nivelul rivalilor săi din WRC, conducând în Portugalia, Kenya și Grecia, dar speranțele unui nou podium au fost deraiate de o eroare rară în Portugalia, apoi de probleme de fiabilitate în Kenya și Grecia.

Francezul și-a manifestat dorința de a concura la evenimentele WRC anul viitor și se numără printre opțiunile M-Sport Ford pentru anul viitor. Echipa Ford nu și-a confirmat încă linia de piloți pentru 2023, care va suferi modificări în urma deciziei de a se despărți de Craig Breen. Irlandezul, care avea contract pentru anul viitor, se va alătura din nou Hyundai Motorsport pentru a împărți al treilea i20 N. „Seb este foarte dornic, dar vine și cu o etichetă de preț”, a declarat directorul echipei M-Sport Ford, Richard Millener, pentru presei la Raliul Japoniei.

M-Sport
Sebastien Loeb (FRA), M-Sport Ford. Raliul Acropolului 2022. Photocredi: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

„A fost fantastic să îl avem pentru cele patru raliuri pe care le-am avut anul acesta și este păcat că am obținut un rezultat doar într-unul dintre ele. Ar fi grozav să încercăm să găsim o modalitate de a face mai multe cu el. Red Bull este în continuare dornică să încerce să ne sprijine și are capacitatea de a aduce oameni ca Seb în echipă, dar trebuie să cadă multe lucruri la locul potrivit pentru ca acest lucru să se întâmple”. M-Sport Ford este, de asemenea, interesată să își asigure serviciile campionului mondial din 2019, Ott Tanak, după decizia estonianului de a părăsi Hyundai Motorsport.

„Este clar că Ott este o opțiune, având în vedere că a plecat de la Hyundai Motorsport, dar este o opțiune care este încă foarte dificilă pentru noi din punct de vedere financiar”, a declarat Millener pentru presa. „Campionii mondiali vin cu etichete de preț. Vom face tot ce putem pentru a încerca să găsim o modalitate de a lucra cu el, dar este dificil”. Millener spune că echipa M-Sport Ford încă își evaluează opțiunile pentru sezonul următor și încă nu a stabilit câte modele Ford Puma va alinia în 2023.

În acest an, echipa a înscris cel puțin două mașini pentru întregul sezon, dar a rulat până la cinci mașini la anumite evenimente. „Este încă în discuție”, a adăugat Millener, când a fost întrebat câte mașini dorește echipa să alinieze anul viitor. „Există o discuție sinceră despre care este numărul corect de mașini pe care trebuie să le rulăm. Sezonul și-a pus amprenta asupra băieților care au rulat cu numărul de mașini pe care l-am avut, iar noi ne provocăm mereu și te poți epuiza puțin”.

M-Sport
Sebastien Loeb (FRA), M-Sport Ford. Raliul Acropolului 2022. Photocredi: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

„Trebuie să fim atenți să nu punem prea multă presiune și pe echipă. Am avut câteva mici probleme mecanice în acest an, pe care trebuie să le îmbunătățim, dar cred că o parte din acestea se datorează și rotirii foarte scurte cu care ne-am confruntat, calendarul fiind atât de strâns în acest an. Nu este nimic major pe care trebuie să îl facem pentru a remedia asta, dar când te întinzi să rulezi atâtea mașini câte am avut noi poate fi dificil.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Dacă rulăm mașini, vrem să le rulăm la nivelul la care trebuie să fie rulate și cred că am făcut acest lucru în 95% din timp în acest an. Trebuie să fim atenți să nu adăugăm mașini de dragul de a adăuga mașini”. Se înțelege că Gus Greensmith, care a disputat un sezon complet cu M-Sport Ford în acest an, și Pierre-Louis Pierre-Louis Loubet, care a întreprins șapte evenimente, rămân în continuare în combinație pentru a-și asigura piloți Rally1 cu echipa anul viitor.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss