Latest Posts

Luca Savu, un clujean de 14 ani, cel mai tânăr concurent la Formula 4, în Franța

Vizualizări: 39314

Luca Savu, un clujean de doar 14 ani, este cel mai tânăr participant la FIA Formula 4, o competiție între karting și Camptionatul Regional de Formula FIA.

Luca este fiul cunoscutului pilot de raliuri Horațiu Savu, multiplu campion național și a Laurei Savu, fondator și organizator Woman Rally. Astfel, se poate spune, că pasiunea pentru curse îi curge prin vene. Tânărul Luca a început să viseze încă de la vârsta de 4 ani să devină pilot de Formula 1, iar fiecare pas pe care l-a făcut de-a lungul anilor a fost unul important.

Printre reușitele sale se numără: Vicecampion în cadrul Campionatului Național de Karting al Romȃniei, clasa Promo BB în anul 2015, clasări în primii 10 la prima competiṭie mondială a sezonului 2020, 25 Winter Cup (Italia), locul 1 la calificările WSK Super Masters Series 2020 (Italia), Campion Naṭional la clasa MINI 60 în România și locul 3 la cursa internațională, desfășurată în Italia.

În anul 2022, la LOGAN CUP, Romanian Endurance Series, Luca s-a clasat printre primii zece concurenți la fiecare dintre cele 5 etape (Etapa 1 – Bucureşti – Loc 5, Etapa 2 – Târgu Mureş – Loc 3, Etapa 3 – Târgu Mureş – Loc 2, Etapa 4 – București – Loc 6, Etapa 5 – București – Loc 4).

Luca

Rezultatele încurajatoare obṭinute într-un timp relativ scurt, alături de piloṭi adulṭi, l-au făcut pe Luca să fie încrezător în puterile sale şi astfel să îşi dorească să facă pasul următor, încercând o maşină Radical SR1, de 186 CP, 580 kg, mezina familiei Radical, în cadrul Radical Romanian Cup.

La Radical Romanian Cup, la sfârșitul sezonului Luca devine Campion Național la categoria SR1. Devine astfel cel mai tânăr participant la aceasta competiṭie, cu o evoluṭie spectaculoasă şi rezultate peste aşteptări. Următorul pas înspre îndeplinirea visului său este FIA Formula 4, unde va concura cu alți 26 de piloți pentru titlul de campion. Dintre aceștia, Luca Savu este cel mai tânăr și unul dintre cei doi români care participă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am muncit mult, extrem de mult, atât eu, cât și familia mea. Însă rezultatul acestei munci se vede cu fiecare campionat, cu fiecare câștig, cu fiecare moment în care urc pe podium. Sunt unul dintre cei doi reprezentanți ai României la FIA Formula 4, dar și cel mai tânăr și nu voi dezamăgi! Voi da tot ce am mai bun pentru a mă întoarce acasă cu rezultate remarcabile. Doresc să fiu o mândrie atât pentru cei dragi, cât și pentru țara mea”, a spus Luca Savu.

Luca

Lansată în 2014, FIA Formula 4 a fost creată pentru a oferi tinerilor piloți de curse din întreaga lume oportunitatea de a face primul pas de la karting în lumea curselor de monoposturi. Concepută pentru a fi o etapă recunoscută la nivel mondial, dar accesibilă, între karting și Campionatul Regional de Formula FIA certificat de FIA, Formula 4 certificat de FIA permite piloților să se compare cu cele mai bune tinere talente, nu numai în propria țară, ci și în alte campionate din întreaga lume.

Rețeta este, fără îndoială, una de succes, deoarece actualele campionate se mândresc cu grile impresionante, iar noi regiuni sunt în curs de a-și crea propriile configurații F4. De asemenea, mașina F4 a fost concepută pentru a menține costurile la un nivel scăzut, oferind în același timp un instrument de învățare ideal pentru tinerii piloți care nu au mai concurat niciodată cu mașini.

Luca

  • Mai multe știri despre Motorsportul Românesc găsiți AICI.
Sursa: Comunicat Clubul Sportiv Savu Racing
Photocredit: Mihnea Tatu
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat Clubul Sportiv Savu Racing

Latest Posts

Don't Miss