GP24 Media

LATEST POSTS

Loeb îl învinge pe Vettel pentru a obține a patra victorie în Race of Champions

Loeb
Vizualizări: 15724

Sebastien Loeb și-a câștigat a patra victorie în Cursa Campionilor în prima vizită a evenimentului în Suedia, învingându-l pe Sebastian Vettel în finală.

Loeb a trecut printr-o întâlnire palpitantă în semifinale cu Ekstrom pentru a ajunge în finală, câștigând o a treia cursă strâns luptată pentru a se alătura lui Vettel, care l-a învins pe Tom Kristensen, de nouă ori câștigător la Le Mans, în cealaltă semifinală, în meciul în care câștigătorul ia totul.  Campionul mondial de nouă ori, Loeb, care și-a asigurat cea de-a 80-a victorie WRC la Raliul de la Monte Carlo de luna trecută, l-a devansat pe Vettel într-o rundă competitivă de deschidere în finală la bordul Polaris RZR, după ce multiplul campion mondial de Formula 1 a lovit peretele ieșind din finală. 

Loeb a făcut apoi 2-0 cu victoria în a doua serie, o afacere mai strânsă în care Vettel a deținut un avantaj îngust în primul tur înainte de a pierde timp în turul al doilea. Vettel a forțat apoi un decisiv după o greșeală rară a lui Loeb în seria a treia; francezul și-a susținut mașina electrică de rallycross RX2e în bancul de zăpadă la începutul celui de-al doilea tur, permițându-i lui Vettel – care mai devreme a tăiat peretele de sub pod – o alergare ușoară către steag.

Duelul final, înapoi în Polaris, a mers pe calea lui Loeb cu puțin peste opt zecimi de secundă. Victoria lui Loeb îl plasează la egalitate cu recordul de patru victorii ROC al lui Didier Auriol. Pentru prima dată în istoria ROC, evenimentul s-a desfășurat pe teritoriul nordic al orașului Pitea, pe malul Mării Baltice, oferind o multitudine de provocări celor 18 piloți participanți, mulți dintre ei având o experiență limitată la zero în curse pe zăpadă și gheață.

Colton Herta și Helio Castroneves au început procedurile în primul dintre cele două meciuri preliminare înainte de optimile de finală, folosind configurația completă a circuitului, care fusese redusă în lungime pentru Cupa Națiunilor din cauza temperaturilor încălzite. Herta a ieșit pe primul loc în Polaris RZR unul lângă altul, în timp ce dubla campionă din W Series, Jamie Chadwick, l-a eliminat pe pilotul echipei Haas F1, Mick Schumacher, în a doua confruntare.

Herta și Chadwick s-au dus apoi cap la cap, pilotul IndyCar ajungând în sferturile de finală după ce Chadwick și-a înfipt mașina RX2e într-un banc de zăpadă mai târziu în al doilea tur. Tragerea la sorți a fost împărțită între concurenții tradiționali de circuit pe o parte, piloții de teren ocupând a doua jumătate.

Race of Champions

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Legenda NASCAR, Jimmie Johnson, a ajuns în sferturi în competiția de circuit, care s-a impus în optimile de finală cu dublul campion mondial de F1 Mika Hakkinen, în timp ce Sebastian Vettel a ieșit pe primul loc în duelul său cu Pilotul din W Series Emma Kimilainen. Alegerea selecțiilor din sferturi a fost salvată pentru ultima, deoarece Tom Kristensen, de nouă ori câștigător la 24 de ore de Le Mans, l-a devansat pe dublul câștigătorul ROC, David Coulthard, cu doar patru zecimi de secundă.

Coulthard a fost lăsat să-și părăsească o periere ușoară cu un banc de zăpadă în primul tur și a recuperat puțin, în ciuda unei încărcări din al doilea tur. În jumătatea de off-road a tragerii la sorți, pilotul Hyundai WRC, Oliver Solberg, și-a susținut victoria în Cupa Națiunilor, obținută sâmbătă cu tatăl său Petter, învingându-l pe câștigătorul din 2019 ROC, Benito Guerra, în faza de optimi. Sebastien Loeb l-a învins pe vechiul rival WRC și World RX, Petter Solberg, pentru a ajunge în sferturi, în timp ce o pornire din start l-a costat pe Didier Auriol șansa la un al cincilea titlu ROC împotriva lui Mattias Ekstrom.

De patru ori campion mondial la RX, Johan Kristoffersson a ajuns și el în sferturi, ieșind în frunte în lupta sa cu Timmy Hansen, care a trecut printr-un banc de zăpadă în ultimul tur, ajungând pentru scurt timp pe partea lui Kristoffersson a pistei. Sferturile de finală s-au desfășurat pe două runde, timpii cumulați determinând care pilot a evoluat în semifinale. Vettel s-a confruntat cu Herta, perechea câștigând fiecare câte o victorie, dar primul s-a impus la timp, în timp ce Kristensen a făcut același lucru cu Johnson în două runde.

Loeb a ajuns și în semifinale după o luptă palpiantă cu Solberg Jr; cei doi piloți de raliu au stabilit un timp identic în a doua serie la cea mai apropiată miime de secundă. Cea mai bună luptă în două runde a rămas pentru campionii mondiali de rallycross Kristoffersson și Ekstrom, acesta din urmă câștigând cu puțin sub jumătate de secundă. În mașina electrică RX2e, Kristoffersson tocmai a depășit prima cursă cu 0,010 secunde într-un deșeu epic, în ciuda faptului că a suferit o clătinare la accelerație peste podul final, dar o mică greșeală în a doua cursă la volanul lui Polaris SSV i-a permis lui Ekstrom să prevaleze.

Suedezul nu a putut să egaleze ritmul colegului de rallycross și al rivalului Loeb în Raliul Dakar în semifinale, perechea având nevoie de toate cele trei curse pentru a determina câștigătorul. Loeb a luat deschiderea, în ciuda unei alunecări majore la virajul final din primul tur, în timp ce Ekstrom a ripostat pentru a câștiga a doua serie în Supercar Lites.

Loeb a păstrat-o apoi curată pentru a-și asigura locul în finală. Progresul lui Vettel în finală a fost o treabă mult mai ușoară, deoarece o problemă tehnică pentru mașina RX2e a lui Kristensen l-a forțat pe danez să se oprească.

  • Mai multe știri despre Race of Champions găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES