More

  Latest Posts

  Liderul WRC, Elfyn Evans, trage speranțe de a revendica titlul luna viitoare

  Evans deține un avans de 14 puncte față de coechipierul său de la Toyota, de șase ori campion, Sebastien Ogier, care participă, de asemenea, la Raliul de la Monza, etapă care urmează să se desfășoare în continuare, în ciuda îngrijorărilor legate de restricțiile curente ale Coronavirusului din Italia.

  Evans își propune să devină primul britanic care câștigă titlul Raliului Mondial, de când regretatul Richard Burns a realizat acest lucru în 2001.

  Cum evenimentul de la Ypres din octombrie a fost anulat din cauza crizei globale de sănătate, o cursă terminată pe locul doi la etapa de la Monza ar fi suficientă pentru Evans să își asigure premiul, chiar dacă Ogier reușește să câștige evenimentul și să înscrie maximul de puncte Power Stage.

  Cu toate acestea, întrucât Monte Carlo este singura rundă în care galezul a avut șansa să probeze Yaris-ul pe asfalt, el consideră că acest lucru îi va face treaba mult mai dificilă.
  “Testul nostru pre-Monza Rally va fi crucial, deoarece avem o experiență limitată la Yaris WRC în acel cadru”, a declarat Evans pentru Motorsport.com. „Trebuie să profităm la maximum de testul nostru pentru a ne asigura că suntem confortabili”.

  Evans speră că informațiile colectate de la Monte Carlo- unde a terminat pe locul trei la debutul său cu Toyota – și raliurile de asfalt de anul trecut pot fi folosite pentru a ajuta la configurarea sistemului Yaris WRC în fereastra scurtă care le va fi disponibilă inginerilor.

  În afară de etapa de sâmbătă a Raliului de la Monza, care va avea loc pe drumurile din nord-estul celebrului loc al Grand Prix-ului italian, cea mai mare parte a acțiunii va avea loc între granițele „Catedralei Vitezei”.

  „Provocarea evenimentului este că există două caracteristici foarte diferite ale etapelor de la raliu și este dificil să te pregătești pentru asta cu un test de o zi”, a continuat de trei ori câștigătorul evenimentului WRC, Elfyn Evans.

  „Ne propunem să folosim datele anterioare, în special pentru a ajuta la pregătirea etapelor montane de sâmbătă. Deși nu este exact același lucru, putem prelua informații din Monte, Corsica și Spania și avem o idee despre unde trebuie să fim.”

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss