More

  Latest Posts

  Latvala: Evans “a spart oglinda” cu punctele în WRC Rally Croația.

  Primul bilanț solid de puncte al lui Elfyn Evans în Campionatul Mondial de Raliuri 2022 a “a spart oglinda” și l-a scăpat de ghinionul în serie, potrivit șefului Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala.

  Vicecampionul campionatului de anul trecut și-a început sezonul prin înregistrarea unui loc cinci în Raliul Croației luna trecută, după abandonurile consecutive de la Monte Carlo și Suedia. Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a recunoscut, înainte de cursa din Croația, că nu-și putea permite o altă eroare costisitoare după ce a ratat o posibilă clasare pe podium la Monte Carlo și în Suedia.

  Evans, WRC

  În urma unui parcurs cumpătat până la locul cinci în condiții dificile de ploaie în Croația, care a fost îngreunat de două pene în partea stângă față în prima zi a raliului, Latvala crede că rezultatul îl va ajuta pe Elfyn Evans să își relanseze campania. „Chiar avea nevoie de un pilotaj solid și a făcut al treilea cel mai bun timp în Power-Stage, a obținut câteva puncte bune, așa că mă bucur pentru el și acum poate începe campionatul în Portugalia cu o poziție bună de start”, a declarat Latvala presei.

  „Nu știm ce se va întâmpla în acest campionat, dar el avea nevoie de un rezultat. Elfyn Evans a avut parte de o serie de ghinioane, dar se pare că și-a schimbat norocul”. Locul cinci plus trei puncte suplimentare din etapa de putere de la finalul raliului au adăugat 13 puncte atât de necesare la contul lui Elfyn Evans după trei evenimente, dar galezul se află deja la 59 de puncte de liderul campionatului și coechipierul său Kalle Rovanpera.

  Deși este ușurat că a obținut câteva puncte pe tabelă, Evans privește deja spre vizita din WRC în Portugalia, la sfârșitul acestei luni, unde va primi o poziție favorabilă pe șosea pentru primul eveniment pe pietriș al sezonului. „A fost o serie de evenimente dificile, iar acesta din Croația nu a făcut excepție. Cel puțin am reușit să ajungem la final și am obținut un kilometraj bun în mașină”, a declarat Elfyn Evans presei.

  Evans, WRC

  „Power-Stage-ul a fost întotdeauna dificil aici, dar nu puteam face prea multe în ceea ce privește poziția cu pneurile pe care le aveam cel puțin. Sunt rezonabil de mulțumit cu ceea ce am ieșit în circumstanțele date. În general, pentru a fi sincer, nu am avut prea multe plângeri cu privire la mașină, a fost doar încrederea într-adevăr în murdărie și a trebuit să termin într-adevăr și la acest eveniment nu a existat într-adevăr posibilitatea de a face o altă greșeală. Acum am obținut acest rezultat și putem merge mai departe și să privim pozitiv spre Portugalia”.

  „Ideea a fost să obținem un rezultat în Croația, dar după prima zi și cu pene am ajuns un pic în no man’s land. Este o prostie să ne asumăm riscuri pentru nimic. Dacă am fi luptat pentru un rezultat, atunci ar fi trebuit să forțăm. Planul este să începem mai bine în Portugalia și sperăm să obținem un rezultat acolo”. Toyota Gazoo Racing a început testele pentru Raliul Portugaliei în această săptămână, iar Sebastien Ogier, de opt ori campion WRC, a parcurs marți primii kilometri pe pietriș la bordul modelului GR Yaris.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Rally Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss