More

  Latest Posts

  Latvala este numit director de echipă la Toyota

  Jari-Matti Latvala îl va succeda pe Tommi Mäkinen ca director de echipă la Toyota Gazoo Racing. Finlandezul, în vârstă de 35 de ani, a fost confirmat vineri (18 decembrie), urmând anunțul din septembrie că Mäkinen va sta deoparte și va prelua rolul de consilier la Toyota în 2021.

  Schimbarea face parte dintr-o reabilitare în care Toyota Gazoo Racing Europe va prelua controlul programului companiei FIA World Rally Championship în sezonul viitor de la Tommi Mäkinen Racing.

  În calitate de pilot, Latvala a făcut parte din set-up-ul Toyota de când compania japoneză s-a întors la WRC în 2017. El a fost influent în dezvoltarea Yaris World Rally Car și a obținut prima victorie a mașinii în Suedia la al doilea său start. El a ajutat echipa să câștige titlul mondial al producătorilor în anul următor, înainte ca rolul său de pilot cu normă întreagă să se încheie după sezonul 2019. Anul acesta a deținut un rol de ambasador la TGR.

  „Sunt cu adevărat onorat să iau această poziție în echipă și de încrederea pe care mi-a arătat că o are în mine Akio Toyoda (președintele echipei)”, a spus Latvala. „Sunt foarte încântat să continui munca pe care am început-o împreună cu Tommi, făcând parte din această echipă de la început ca pilot.”

  „Acum, în calitate de director al echipei, trebuie să văd imaginea de ansamblu. Trebuie să îi motivez pe toți din echipă să lucreze împreună pentru a obține cele mai bune rezultate. Este o nouă provocare și sunt de acord cu asta.”, a continuat noul director. „Tommi a făcut o treabă fantastică cu echipa, construind-o de la zero și aducând succesul pe care îl are. Desigur, există întotdeauna loc de îmbunătățire și vreau să folosesc ceea ce am învățat de-a lungul anilor ca pilot și să lucrez împreună cu directorii echipei pentru ca această echipă să fie cât mai reușită.”

  „Sezonul 2021 este chiar după colț, dar întregul pachet este deja acolo, în cadrul
  echipei, cu o mașină dovedită ca fiind bună și aceeași distribuție puternică de piloți, și toată lumea știe ce trebuie făcut pentru a se pregăti pentru Rallye Monte-Carlo din ianuarie ”, a adăugat el.

  Latvala este cel mai experimentat pilot al WRC, cu 209 starturi la activ. A câștigat 18 raliuri și rămâne cel mai tânăr pilot care a câștigat o rundă WRC după succesul său la Rally Sweden în 2008.

  Se alătură unei echipe de conducere care îl include și pe directorul de proiect Yuichiro Haruna, directorul sportiv Kaj Lindström și directorul tehnic Tom Fowler. Este primul rol managerial al lui Latvala, dar Toyoda a spus că entuziasmul și abordarea sa l-au făcut cea mai bună alegere.

  „Abilitatea sa de manager nu este dovedită, dar atributele pe care le avem în comun între noi au fost factorii decisivi pentru încredințarea echipei lui. Cred că acestea vor aduce forța grupului. Când m-am gândit la noua noastră echipă din 2021, fața lui Jari-Matti mi-a venit mai întâi în minte. Asta pentru că au existat multe situații în care am empatizat cu el de când ne-am întâlnit. Se gândește întotdeauna la fani și la colegii săi. Fiind unul dintre piloții de top, l-am văzut de multe ori alergând la fani imediat ce a coborât din mașină în parcul de service. Îi păsa de toată lumea din echipă, cum ar fi mecanicii și inginerii, și le vorbea mereu. Cred că acest tip de atitudine și caracter au împuternicit foarte mult echipa și au ajutat la conducerea spre titlul producătorilor.”

  Latvala s-a alăturat Toyota după patru sezoane la Volkswagen Motorsport și șase sezoane înainte de aceasta la Ford cu M-Sport.

  „Când l-am întâlnit pentru prima dată, purta salopetă Volkswagen, dar mi-a vorbit despre vechile lui Celicas și Corollas cu o pasiune imensă. În anul următor, și-a schimbat salopeta la Toyota. În calitate de persoană care iubește mașinile, încă îmi amintesc cât de fericit eram să văd dragostea lui pentru mașini și dragostea pentru Toyota ”, a adăugat Toyoda.

  Latvala preia conducerea unei distribuții de piloți neschimbate pentru 2021, cu nou-încoronatul campion mondial Sébastien Ogier, subcampionul Elfyn Evans și Kalle Rovanperä. Takamoto Katsuta va concura, de asemenea, în fiecare rundă din cadrul programului Toyota Gazoo Racing Challenge. Fostul pilot Toyota, Juho Hänninen, va deveni instructorul pilotului japonez.

  „Îl cunosc foarte bine și am testat cu el și am stat lângă el în mașină. Este, evident, un pilot foarte bun, are mulți ani de experiență și înțelege foarte bine mașina. Sunt sigur că voi deveni un pilot mai bun cu sfaturile sale ”, a spus Katsuta.

  Sursa: Toyota Gazoo Racing

  Photocredit: Toyota Gazoo Racing


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss