More

  Latest Posts

  Latvala câștigă în Australia, Ogier este campion mondial!

  Finlandezii Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila-Toyota Yaris WRC sunt câștigătorii ultimei etape din Campionatul Mondial de Raliuri, Raliul Australiei. În această rundă s-a decis campionul mondial, bătălia fiind dată în 3: Sebastien Ogier, Thierry Neuville și Ott Tanak.

  Prima zi de concurs i-a revenit lui Mads Ostberg. În spatele său, Neuville întâmpină probleme după ce lovește o şicană și mai are parte și de o pană, pierzând timp prețios. În plus Ogier profită de problemele adversarului său.

  Cel cu șansele cele mai mici la titlu, Ott Tanak termină ziua secundă în fotoliul de lider. Din nou, Neuville se chinuie și pierde tempo-ul, șansele la titlu fiind din ce în ce mai mici pentru el, iar Ogier a avut un parcurs constant, francezul neavând probleme.

  Ultima zi de concurs avea sa aducă două abandonuri grele : Neuville și Tanak. Ambii au ieșit în decor, datorită condițiilor precoce de pe probe. De aceste probleme, Latvala profită de abandonul lui Tanak și preia șefia raliului, astfel aducând o victorie extrem de prețioasă pentru Toyota, cu acest succes, japonezii devin campioni mondiali la Constructori.

  Alături de Latvala, pe podium au mai urcat Hayden Paddon/Sebastian Marshall – Hyundai i20 WRC și Mads Ostberg/Torstein Eriksen-Citroen C3 WRC.

  Sebastien Ogier termină raliul pe 5 și odată cu abandonul lui Neuville, francezul obține pentru a șasea oară consecutiv, titlul mondial la piloți. Totodată este cel de-al doilea titlu cu Ford, el din 2019 face mutarea la Citroen.

  Topul 3 la piloți sezonul 2018: 1.Sebastien Ogier, 2.Thierry Neuville, 3 . Ott Tanak.

  Foto-Facebook-Jari-Matti Latvala


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss