Latest Posts

Latvala admite că extinderea Toyota cu cinci mașini în WRC este o posibilitate.

Vizualizări: 13793

Șeful Toyota Gazoo Racing din Campionatul Mondial de Raliuri, Jari-Matti Latvala, a lăsat să se înțeleagă că echipa sa ar putea să se extindă la cinci mașini mai târziu în acest sezon, dar decizia finală va aparține producătorului japonez.

Sugestiile conform cărora echipa de uzină Toyota Gazoo Racing și-ar putea mări numărul de participanți au început încă de la startul noii campanii hibride Rally1. Cu toate acestea, speculațiile conform cărora echipa ar putea alinia cinci mașini GR Yaris Rally1 la evenimentele WRC au crescut după ce echipa și-a prezentat noua structură portabilă a parcului de service la Raliul Croației la sfârșitul săptămânii trecute.

De la începutul sezonului, Toyota a operat într-o structură temporară care putea găzdui doar trei mașini, cu a patra intrare pentru Takamoto Katsuta operând într-un cort adiacent. În Croația, echipa a introdus o clădire mai mare, cu cinci compartimente, iar mașina lui Katsuta s-a mutat pentru a ocupa al patrulea compartiment. Întrebat dacă există ceva de citit în clădirea modernizată, Latvala a declarat presei: „Să vedem”.

Toyota

Când a fost presat mai mult pe această temă, Latvala a confirmat că există o șansă ca echipa să adauge o mașină în plus la evenimente, dar că o decizie nu a fost încă luată.„Avem această posibilitate, practic în a doua jumătate a sezonului, dar depinde foarte mult de ceea ce vrea să facă Toyota Gazoo Racing”, a adăugat el. „Nu știm în acest moment dacă o vom avea [o a cincea mașină] sau nu, așa că ei [Toyota Gazoo Racing] vor decide”.

Toyota Gazoo Racing va alinia patru mașini la toate cele 13 evenimente WRC din acest sezon pentru Elfyn Evans, Kalle Rovanpera și Takamoto Katsuta, alături de o mașină comună pentru septuplul campion mondial Sebastien Ogier și Esapekka Lappi. Sebastien Ogier desfășoară doar un program limitat, care include până la cinci raliuri, alături de angajamentele sale din Campionatul Mondial de Anduranță, în timp ce Esapekka Lappi este așteptat să efectueze majoritatea sezonului.

În cazul în care Toyota Gazoo Racing va semna o extindere la cinci mașini, echipa ar putea să îi poată folosi pe Esapekka Lappi și Sebastien Ogier în cadrul evenimentelor. Rivalii de la Toyota Gazoo Racing, M-Sport Ford, vor deveni prima echipă care va rula cinci mașini hibride Rally1 la Raliul Portugaliei, luna viitoare, pentru obișnuiții Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet și pentru Sebastien Loeb, de nouă ori campion WRC, care se va întoarce.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Toyota

În cazul în care Toyota Gazoo Racing va semna o extindere la cinci mașini, echipa ar putea să îi poată folosi pe Esapekka Lappi și Sebastien Ogier în cadrul evenimentelor. Rivalii de la Toyota Gazoo Racing, M-Sport Ford, sunt pregătiți să devină prima echipă care va rula cinci mașini hibride Rally1 la Raliul Portugaliei, luna viitoare, pentru obișnuiții Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet și Sebastien Loeb, de nouă ori campion WRC.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Rally Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss