More

  Latest Posts

  Latvala admite că extinderea Toyota cu cinci mașini în WRC este o posibilitate.

  Șeful Toyota Gazoo Racing din Campionatul Mondial de Raliuri, Jari-Matti Latvala, a lăsat să se înțeleagă că echipa sa ar putea să se extindă la cinci mașini mai târziu în acest sezon, dar decizia finală va aparține producătorului japonez.

  Sugestiile conform cărora echipa de uzină Toyota Gazoo Racing și-ar putea mări numărul de participanți au început încă de la startul noii campanii hibride Rally1. Cu toate acestea, speculațiile conform cărora echipa ar putea alinia cinci mașini GR Yaris Rally1 la evenimentele WRC au crescut după ce echipa și-a prezentat noua structură portabilă a parcului de service la Raliul Croației la sfârșitul săptămânii trecute.

  De la începutul sezonului, Toyota a operat într-o structură temporară care putea găzdui doar trei mașini, cu a patra intrare pentru Takamoto Katsuta operând într-un cort adiacent. În Croația, echipa a introdus o clădire mai mare, cu cinci compartimente, iar mașina lui Katsuta s-a mutat pentru a ocupa al patrulea compartiment. Întrebat dacă există ceva de citit în clădirea modernizată, Latvala a declarat presei: „Să vedem”.

  Toyota

  Când a fost presat mai mult pe această temă, Latvala a confirmat că există o șansă ca echipa să adauge o mașină în plus la evenimente, dar că o decizie nu a fost încă luată.„Avem această posibilitate, practic în a doua jumătate a sezonului, dar depinde foarte mult de ceea ce vrea să facă Toyota Gazoo Racing”, a adăugat el. „Nu știm în acest moment dacă o vom avea [o a cincea mașină] sau nu, așa că ei [Toyota Gazoo Racing] vor decide”.

  Toyota Gazoo Racing va alinia patru mașini la toate cele 13 evenimente WRC din acest sezon pentru Elfyn Evans, Kalle Rovanpera și Takamoto Katsuta, alături de o mașină comună pentru septuplul campion mondial Sebastien Ogier și Esapekka Lappi. Sebastien Ogier desfășoară doar un program limitat, care include până la cinci raliuri, alături de angajamentele sale din Campionatul Mondial de Anduranță, în timp ce Esapekka Lappi este așteptat să efectueze majoritatea sezonului.

  În cazul în care Toyota Gazoo Racing va semna o extindere la cinci mașini, echipa ar putea să îi poată folosi pe Esapekka Lappi și Sebastien Ogier în cadrul evenimentelor. Rivalii de la Toyota Gazoo Racing, M-Sport Ford, vor deveni prima echipă care va rula cinci mașini hibride Rally1 la Raliul Portugaliei, luna viitoare, pentru obișnuiții Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet și pentru Sebastien Loeb, de nouă ori campion WRC, care se va întoarce.

  Toyota

  În cazul în care Toyota Gazoo Racing va semna o extindere la cinci mașini, echipa ar putea să îi poată folosi pe Esapekka Lappi și Sebastien Ogier în cadrul evenimentelor. Rivalii de la Toyota Gazoo Racing, M-Sport Ford, sunt pregătiți să devină prima echipă care va rula cinci mașini hibride Rally1 la Raliul Portugaliei, luna viitoare, pentru obișnuiții Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet și Sebastien Loeb, de nouă ori campion WRC.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Rally Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss