More

  Latest Posts

  Karting 2021: Lorenzo Travisanutto câștigă și în KZ, Campion la toate categoriile de Karting

  Lorenzo Travisanutto și-a încheiat anul 2021 în vechiul stil, adică revenind pe prima treaptă a podiumului în cel mai important weekend al anului. O rețetă ușoară pentru “Travi”: antrenamente libere, calificări, manșe, cursă și trofeul de Campion Mondial.

  O scenă deja văzută în alte momente și în alte locuri, dar mai semnificativă ca niciodată dacă luăm în considerare circumstanțele și, mai presus de toate, prestigiul unui titlu în KZ2.

  Pe circuitul de la Kristianstad (Suedia), Travisanutto a avut întotdeauna un sentiment grozav, atât pentru condițiile meteo des întâlnite, cât și pentru configurația pistei, dar mai ales pentru toate amintirile și motivațiile care, de asemenea, cu ocazia Campionatului Mondial de KZ și KZ2 2021, l-au reîncărcat pe Lorenzo.

  Travisanutto

  Făcând un pas înapoi, după ultima perlă din 2019, în Finlanda, unde italianul a cucerit al doilea Campionat Mondial OK Senior consecutiv, Travisanutto a încercat calea Tony Kart, devenind pilot oficial pentru constructorul italian. O aterizare în compania din Prevalle care ne-a dat speranțe încă de la început, o modalitate de a da și mai mult prestigiu echipei istorice și pilotului.

  Din păcate, proiectul s-a prăbușit aproape imediat, cu câteva curse bune în domeniul WSK, dar cu prea multe dificultăți în domeniul FIA, terenul de vânătoare preferat al italianului. Decizia lui Travisanutto de a nu participa la ultimele curse ale Campionatului European și de a părăsi definitiv echipa Tony Kart, pentru o perioadă, a prefigurat retragerea sa din curse pentru a se dedica carierei de antrenor de piloți.

  Așa cum se întâmplă adesea, vocile sunt clar distorsionate după anunțul oficial al echipei Parolin în vederea Campionatului Mondial de la Portimao cu Travisanutto purtător de culoare al echipei Venețiene. Un nou început care a adus imediat pilotul înapoi la lupta pentru pozițiile de lider, terminând evenimentul de campionat mondial pe locul șase.

  Travisanutto

  Acel plasament și acea competitivitate reînnoită de astăzi pot reprezenta cu ușurință renașterea sau pur și simplu un alt nou capitol pentru Travisanutto, odată cu mult așteptata sosire în KZ2 la începutul acestui an. După primele teste, Lorenzo însuși recunoscuse că încă mai trebuie să se familiarizeze complet cu schimbarea de categorie, ceea ce nu este o sarcină ușoară, având în vedere programul redus față de OK Senior și angajamentele sale de antrenor din ce în ce mai presante.

  După câteva apariții pentru a sparge gheața și dorința obișnuită de a ieși în evidență, din nou cele mai importante competiții ale anului i-au zâmbit lui Travisanutto și au coincis cu un alt moment cheie în cariera sa. Tocmai în ultima etapă a Campionatului European KZ2 de la Adria, Travisanutto a dat viață ascensiunii sale, cucerind un podium practic neașteptat pentru toată lumea. Un al treilea loc obținut cu perseverență și experiență, rămânând, așa cum a făcut el, în ambuscadă, gata să atace, până în momentul decisiv.

  Travisanutto

  La Adria, Travi însuși, vorbind despre viitorul Campionat Mondial din Suedia, a concluzionat spunând “poate vă voi surprinde și acolo”, o profeție, am putea spune acum, sau pur și simplu noua dimensiune a campionului care tocmai se descătușa în acel moment. Ceea ce s-a întâmplat la Kristianstad în septembrie a intrat deja în analele kartingului și “fizic” pe tabloul de anunțuri al lui Travisanutto, autorul unui weekend pur și simplu perfect, de la calificări, trecând prin manșe, pole position-ul pentru finală și triumful cu o diferență de 2,5 secunde pentru a deveni campion mondial KZ2 (cu noua denumire FIA).

  O victorie care, în ochii cunoscătorilor și a celor prezenți, a amintit imediat de triumfurile copleșitoare ale categoriei OK Senior. Cu isprava de la Kristianstad, Lorenzo Travisanutto a intrat oficial pe lista specială a campionilor talentați la toate categoriile, pentru titlurile și trofeele câștigate și, mai ales, pentru puterea de a încasa, de a schimba cursul, de a se ridica și, în cele din urmă, de a sărbători încă o dată.

  Mai multe știri despre Campionate de Karting găsiți AICI.

  Sursa: Vroomkart International

  Photocredit: Arhiva Persoanal - Lorenzo Travisanutto


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss