Latest Posts

Kalle Rovanperä domină vineri, Esapekka Lappi și Ott Tänak se retrag.

Vizualizări: 121642

Kalle Rovanperä a dominat prima etapă de vineri din Safari Rally Kenya, construind un avans de 56,9 secunde, într-o zi de vis pentru echipa sa Toyota Gazoo Racing.

Finlandezul, câștigător al Campionatului Mondial de Raliuri FIA timp de doi ani consecutivi, a fost pur și simplu de neatins, el și copilotul Jonne Halttunen reușind cei mai buni timpi în toate cele șase probe de viteză pe pietriș accidentat de vineri în jurul lacului Naivasha.
Colegii săi de echipă Elfyn Evans și Takamoto Katsuta au făcut un Toyota GR Yaris 1-2-3, marca japoneză capitalizând ceea ce s-a transformat într-o după-amiază dezastruoasă pentru echipa rivală Hyundai Motorsport după ce piloții săi Esapekka Lappi și Ott Tänak s-au înclinat în retragere.

Kalle, Rovanpera
Esapekka Lappi (FIN) și Janne Ferm (FIN) de la HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM se prezintă în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Kenya în Naivasha, Kenya, în martie. 27, 2024. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi a fost cel mai apropiat contracandidat al lui Kalle Rovanperä la jumătatea zilei, dar o defecțiune la transmisie a scos din circuit mașina sa i20 N în prima etapă după service. Acest lucru l-a ridicat pe Ott Tänak pe locul al doilea până când mașina sa similară s-a oprit în următoarea probă geotermală cu direcția ruptă după ce a lovit o piatră.
Elfyn Evans și Takamoto Katsuta au fost la îndemână pentru a strânge piesele și a completa blocarea podiumului Toyota. Ei au fost despărțiți de doar 3,9s după ce Elfyn Evans a trecut în față în ultima etapă a zilei.

„Trebuie să fiu mulțumit de asta”, a zâmbit Kalle Rovanperä. „Cu siguranță, pe ultima, condițiile au fost destul de dificile și cred că de la fiecare mașină gropile devin un pic mai adânci în unele locuri. Nu mi-am asumat niciun risc și am ocolit toate pietrele pentru a încerca să păstrez mașina întreagă. Mi-ar fi plăcut să merg și mai repede, dar în acest moment este în regulă!”

Kalle, Rovanpera
Esapekka Lappi (FIN) și Janne Ferm (FIN) de la HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM se prezintă în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Kenya în Naivasha, Kenya, în martie. 27, 2024. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool

Liderul campionatului, Thierry Neuville, a devenit singura speranță a celor de la Hyundai Motorsport, deși belgianul a întâmpinat și el probleme cu avarierea pneurilor în SS3. Cauciucul care a zvâcnit a făcut o gaură în caroseria Hyundai-ului său, forțându-i pe belgian și pe copilotul Martijn Wydaeghe să îmbrace ochelari de protecție și măști de praf pentru ultima etapă a dimineții. După-amiaza a fost mai pozitivă și Thierry Neuville s-a apropiat de podium. Învins doar de Kalle Rovanperä în Kedong 2, el se află la doar 6,5s în urma lui Takamoto Katsuta înaintea penultimei etape de sâmbătă.

Adrien Fourmaux, de la M-Sport Ford, a trebuit să se lupte cu Puma-ul său care a făcut surf pe protecția carterului în unele dintre secțiunile mai dure, dar a făcut față cu bine pentru a se menține pe locul cinci după o zi relativ curată. Francezul a terminat la aproape două minute în spatele liderului, cu coechipierul său Grégoire Munster – care participă la primul său Safari Rally în mașini Rally1 – la o distanță similară.

Kalle, Rovanpera
Adrien Fourmaux (FRA) și Alex Coria (FRA) de la M-Sport Ford în acțiune la WRC Safari Rally Kenya pe 29.03.24. Photocredit: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool – Red Bull Content Pool

Cu Oliver Solberg împiedicat de probleme cu pneurile, Gus Greensmith și-a construit un avans considerabil în WRC2 și s-a clasat și el pe locul șapte peste noapte. Jourdan Serderidis, Kajetan Kajetanowicz și Solberg au completat top 10. Sâmbătă este cea mai lungă zi a raliului și cuprinde șase etape cu o lungime totală de 160,96 km. Prima este Soysambu, care începe la ora 08:01 (ora locală).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Poziții fruntașe după ziua de vineri:
1. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris 1h 16m 22.6s
2. E Evans / S Martin GBR Toyota GR Yaris +56.9s
3. T Katsuta / A Johnston JPN Toyota GR Yaris +1m 0.8s
4. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 N +1m 7.3s
5. A Fourmaux / A Coria FRA Ford Puma +1m 46.6s
6. G Munster / L Louka LUX Ford Puma +3m 34.2s

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: WRC Media Room
Sponsor: Red Bull Media House GmbH

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss