Latest Posts

Kalle se menține curat sâmbătă și se apropie de triumful din Safari Rally

Vizualizări: 128064

Kalle se menține curat sâmbătă și se apropie de triumful din Safari Rally: Finlandezul evită problemele în penultima zi plină de dramatism din Kenya.

Kalle Rovanperä a făcut un pas semnificativ spre a obține a doua sa victorie în Safari Rally Kenya, evitând problemele în timp ce omologii săi din WRC au întâmpinat dificultăți sâmbătă.
În mijlocul raliului celei mai pline de evenimente de până acum din acest sezon al Campionatului Mondial de Raliuri FIA, care a fost marcată de condiții fluctuante, de la uscate și prăfuite la umede și noroioase, Kalle Rovanperä a fost una dintre puținele vedete care s-au bucurat de o cursă curată. El și-a mărit avansul la un impresionant 2m 8,9s, în timp ce piloți precum Thierry Neuville, Elfyn Evans și Takamoto Katsuta s-au confruntat cu piedici semnificative.
Kalle, Kenya
Thierry Neuville (BEL) și Martijn Wydaeghe (BEL) de la echipa HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Kenya în Nairobi, Kenya, pe 30 martie. 2024. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool
În ciuda faptului că a dominat fiecare etapă în ziua precedentă, Kalle Rovanperä a adoptat o abordare mai conservatoare pe drumurile de sâmbătă din apropierea lacului Elmenteita, situat la sud de baza raliului Naivasha. Inițial, el i-a condus pe coechipierii săi de la Toyota GR Yaris, Elfyn Evans și Takamoto Katsuta, până când cei doi au rămas în urmă după ce au suferit pene în cursul dimineții.
Thierry Neuville a apărut ca cea mai apropiată amenințare a lui Kalle Rovanperä, dar provocarea sa a fost de scurtă durată după ce Hyundai Motorsport i20 N al său a întâmpinat o problemă la sistemul de alimentare cu combustibil în timpul primei etape de după-amiază de la Soysambu. Thierry Neuville a pierdut mai mult de două minute și jumătate în timp ce a îngrijit problema pe parcursul celorlalte două etape, ceea ce i-a deschis ușa lui Katsuta pentru a recâștiga locul al doilea în fața lui Adrien Fourmaux, omul de la M-Sport Ford Puma.
Clasamentul de sâmbătă al lui Kalle Rovanperä îi va aduce 18 puncte, cu condiția să termine etapele de duminică. Takamoto Katsuta va primi 15, în timp ce Adrien Fourmaux, care a încheiat la 3m 13,3s de lider, primește 13 de puncte. „Avantajul este acum destul de bun”, a declarat dublul campion mondial, „așa că, bineînțeles, am luat-o cu grijă.
„Nu este atât de plăcut atunci când ai un avans mare și într-o etapă ca Războinicul adormit te învârți în jurul fiecărei stânci, este înfricoșător. Mâine este încă o zi grea și vom încerca să terminăm treaba.
Kalle, Kenya
Adrien Fourmaux (FRA) Alexandre Coria (FRA) de la echipa M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Kenya în Nairobi, Kenya, pe 30 martie. 2024. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool
Adrien Fourmaux a supraviețuit unei delaminări a pneului față-stânga în ultima etapă și este acum pe cale să obțină al doilea loc în top trei în raliuri consecutive, după primul său podium în Suedia. El l-a devansat cu peste două minute pe Elfyn Evans, aflat pe locul patru, care a suferit în total patru pene.
Un Thierry Neuville vizibil supărat a completat top cinci la mai mult de 11 minute în urma liderului, cu Gus Greensmith și Oliver Solberg, fruntași în WRC2, în spate.
Kajetan Kajetanowicz a fost al optulea, în fața lui Jourdan Serderidis și Ott Tänak, care a reluat cursa după abandonul de vineri. Tänak s-a confruntat cu alte probleme, printre care un ac de capotă slăbit, o defecțiune a interfonului și praf excesiv în interiorul Hyundai-ului său, dar rămâne la mică distanță de cei doi piloți din fața sa.
Kalle, kenya
Munster Grégoire (NDL), Louka Louis (BEL) sunt văzuți în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Kenya, la Nairobi, Kenya, pe 9 martie. 2024. Photocredit: Janus Ree – Red Bull Content Pool
Finala de duminică cuprinde trei etape – fiecare fiind parcursă de două ori – care acoperă ambele părți ale lacului Naivasha.
Poziții fruntașe după ziua de sâmbătă:
1. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris 2h 48m 50.2s
2. T Katsuta / A Johnston JPN Toyota GR Yaris +2m 8.9s
3. A Fourmaux / A Coria FRA Ford Puma +3m 13.3s
4. E Evans / S Martin GBR Toyota GR Yaris +5m 35.6s
5. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 N +11m 48.6s
6. G Greensmith / J Andersson GBR Škoda Fabia +15m 2.0s
  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: WRC Media Room
Sponsor: Red Bull Media House GmbH

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss