More

  Latest Posts

  Jorge Martin castiga la Sepang si adjudeca titlul categoriei Moto3

  Spaniolul Jorge Martin (Del Conca Gresini) s-a impus in cursa clasei mezine din cadrul Marelui Premiu al Malaeziei si a castigat, odata cu aceasta, si titlul mondial, dupa ce Marco Bezzecchi (Pruestel GP) a incheiat doar al 5-lea. Pilotii Leopard Racing, Lorenzo Dalla Porta si Enea Bastianini, au completat podiumul.

  Startul intrecerii i-a avut in prim plan pe cei doi protagonisti din batalia pentru titlu, Jorge Martin si Marco Bezzecchi, amandoi profitand de plecarile din prima linie. Cei doi au schimbat de cateva ori intre ei pozitia de lider, pana cand Martin a ales o strategie conservatoare si s-a multumit sa ruleze in afara top 5-ului.

  Bezzecchi a inercat sa profite si sa evadeze decisiv in castigator, insa piloti precum Lorenzo Dalla Porta, Darryn Binder si Tony Arbolino nu i-au permis acest lucru.

  Dupa numeroase tururi in care Martin s-a duelat cu coechipierul Fabio Di Giannantonio in zona locurilor 7-10, spaniolul s-a hotarat sa isi impuna autoritatea. Aflat pe locul 6 la intrarea in ultimul viraj, pilotul lui Fausto Gresini a franat cat de tarziu a putut si a fost foarte aproape de a prelua chiar conducerea. In orice caz, aspiratia de pe linia dreapta si-a facut efectul in favoarea liderului de la general, iar Martin era dintr-odata liderul cursei cu 9 tururi ramase de disputat.

  Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) a avut o tresarire de orgoliu si, dupa ce a stat mai toata cursa in zona topului 5, s-a instalat si el la conducere. Din pacate insa, spaniolul a pierdut fata in virajul 1 si a parasit intrecerea, cu 7 tururi ramase.

  Profitand de neputinta lui Bezzecchi de a trece de Lorenzo Dalla Porta si Tony Arbolino, Jorge Martin s-a distantat la mai bine de o secunda de cei trei italieni si a evadat in castigator. In ultimele 3 tururi, Bezzecchi a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a se mentine pe un loc de podium, insa i s-a opus un Enea Bastianini flamand de rezultate pozitive.

  Marco Bezzecchi a fost inghitit de Enea Bastianini, Albert Arenas si Fabio Di Giannantonio, iar titlul mondial era tot mai aproape de Jorge Martin. Bezzecchi avea nevoie de un loc 4 pentru a impinge lupta pentru titlu in ultima etapa, insa nu a reusit sa revina decat asupra lui Fabio Di Giannantonio.

  Astfel, Jorge Martin a trecut linia de sosire din postura de invingator fara vreo presiune din spate, Lorenzo Dalla Porta ajungand 3.5 secunde mai tarziu. Enea Bastianini i-a luat locul de pe podium lui Albert Arenas pe ultima linie dreapta, in timp ce Bezzecchi a terminat al 5-lea si a pus capat challenge-ului sau la titlul mondial. Diggia a incheiat al 6-lea dupa un weekend nu tocmai solid, in fata sudafricanului Darryn Binder. Tony Arbolibo a trecut linia abia al 8-lea dupa o greseala in momentele decisive. Top 10-ul a fost completat de pilotii SIC58 Squadra Corse, cu Tatsuki Suzuki in fata lui Niccolo Antonelli.

  Cu a 7-a victorie stagionala si al 9-lea podium, Jorge Martin este incoronat noul Campion Mondial Moto3, dupa un sezon cu destule momente dificile, accidentari, cazaturi, acrosaje. Toate aceste detalii fac succesul spaniolului mult mai dulce in aceste momente.

  #Mart1nator

   

  credit foto – Gresini Racing


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss