Latest Posts

IndyCar prelungește contractul cu Dallara

Vizualizări: 16613

IndyCar a anunțat o prelungire pe mai mulți ani a acordului său cu producătorul de șasiuri Dallara.

Dallara a intrat pentru prima dată în cursele din SUA în 1997 și este unicul furnizor din 2009, un an după ce Indy Racing League și Champ Car World Series au fuzionat pentru a forma ceea ce este cunoscut în prezent sub numele de NTT IndyCar Series.

Noua serie combinată i-a văzut pe toți să adopte șasiul Dallara așa cum este folosit de Indy Racing League, astfel încât echipele Champ Car care au rămas implicate au trebuit să renunțe la Panoz DP01 vechi de un an după finala CCWS de la Long Beach în aprilie 2008.

Actualul șasiu Dallara, numit inițial DW12 în onoarea pilotului său de teste, regretatul Dan Wheldon, a fost folosit pentru prima dată în 2012, dar a suferit mai multe modificări majore de siguranță de atunci, inclusiv noi structuri de impact lateral și adăugarea aeroscreen-ului în 2020. A fost, de asemenea, acoperit cu specific Chevrolet și Honda din 2015 până în 2017, înainte ca designerul Chris Beatty, Tony Cotman și Dallara să conceapă actualul aerokit universal pentru 2018.

„Dallara este un partener extraordinar și instrumental în tot ceea ce facem pe circuit”, a declarat președintele IndyCar, Jay Frye. „O parte importantă a succesului și creșterii seriei NTT IndyCar poate fi urmărită direct din colaborarea Dallara cu întregul nostru padoc.

„Această extensie oferă IndyCar și echipelor sale continuitate și o platformă stabilă, în timp ce privim în viitor.”

În 2012, Dallara a deschis fabrica Dallara IndyCar din Speedway, IN, unde compania produce și asamblează șasiuri pentru o varietate de serii de curse. Din 2015, acesta a inclus tot șasiul IL-15 pentru Indy Lights prezentat de Cooper Tires.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Dallara este onorată să fi făcut parte din această călătorie timp de 26 de ani și mai mult”, a declarat Andrea Pontremoli, CEO al Grupului Dallara. „Înțelegem responsabilitatea care vine în extinderea parteneriatului nostru cu IndyCar în anii următori și suntem încântați să facem parte din acest plan pe termen lung.

„Fiind un partener atât de integrat pentru IndyCar, conducerea inspirațională a lui Roger Penske, împreună cu conducerea lui Jay Frye, a permis seriei să se concentreze continuu pe siguranță, oferind întotdeauna o atmosferă interesantă tuturor concurenților și fanilor noștri.

„Acest parteneriat va continua să se încadreze în conformitate cu valorile de bază ale lui Dallara și cu ceea ce dorim să vedem legat de tehnologie și inovație şi dezvoltare – adăugând accent pe siguranță și durabilitate pentru viitor. Este un moment grozav pentru IndyCar, iar Dallara este mândră să continue ca producător de șasiuri.”

Mai multe ştiri despre Campionatul de IndyCar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss