Latest Posts

Indycar : Josef Newgarden câștigă primul dual la Detroit

Vizualizări: 19436

           În weekendul 1-2 iunie s-a desfășurat etapa de Indycar pe circuitul Belle Isle Park din Detroit, Michigan, însă această etapă nu a fost una în care cursele să se desfășoare într-un ritm normal. Da, am zis bine , ”cursele” , pentru că, acest weekend a fost singurul din sezon când s-au desfășurat nu una, ci două curse, numite de americani ”duals”. Însă, haideți să trecem în revistă primul dual.

Prima cursă din weekend a fost una total neobișnuită. Aceasta a început în  condiții de ploaie după o amânare de o oră li un sfert, și a fost limitată la doar tot o oră și un sfert(40 în loc de 70 de tururi). De asemenea, la start, piloții s- au așezat unul în spatele celuilalt (single-file), nu câte doi(double file), așa cum este de obicei. Dar, înainte de start, Zach Veach s-a răsucit, așa că primul tur s-a desfășurat în condiții de „caution”. Tot în primul tur, fostul pilot de Formula 1, dar actualul pilot Schmidt Peterson Marcus Ericcson a avut probleme la cutie, însă problema a fost rezolvată cu o singură repornire.

Indycar : Josef Newgarden câștigă primul dual la Detroit

După primul tur, s-a dat startul cursei, o cursă în care piloții trebuiau , la un moment dat să schimbe pneurile de ploaie cu pneurile Firestone slick( primare sau alternante, depinzând de tururi rămase).Pe parcursul cursei, am avut mai multe incidente, precum contactul dintre Takuma Sato și juniorul Red Bull Patricio O Ward sau răsucirea lui Mattheus Leist, care și a avariat aripa față,ambele incidente provocând a doua neutralizare, cursa reîncepând în al cincilea tur, primii cinci fiind Alexander Rossi, Scott Dixon, Josef Newgarden , Felix Rosenqvist și Colton Herta.

După cinci tururi, Felix era deja pe locul trei,  la patru secunde în spatele lui Rossi.Însă, după două tururi, acesta a ieșit larg în virajul 7, Josef depășindu-l imediat.În turul 14, Felix a mai fost depășit și de Will Power, acesta căzând pe locul 5.

Primul care a intrat să schimbe pe Slickuri a fost Marco Andretti, însă a fost o decizie neinspirată, dar a reușit un outlap de senzație, cu un control nemaipomenit al mașinii și cu un timp cu peste 5 secunde mai mare decât restul. Dar cui îi pasă de timp? Turul tot frumos a fost și vă invit să-l urmăriți aici.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

YouTube video

În turul 17, aproape toți piloții au intrat să pună și  ei slickurile,   chiar atunci când a fost nevoie, pentru a treia oara ,de o neutralizare, dupa ce pilotul Ed Carpenter Racing Ed Jones a intrat în bariera de cauciucuri din virajul 7.

Pitstopul lui Alexander Rossi a fost, însă, un dezastru, deoarece un cauciuc față nu a fost fixat cum trebuie,iar, din cauza faptului că monopostul a ajuns cu doar 3 roți înapoi pe linia boxelor, mecanicii au schimbat și aripa față a acestuia. Însă, într-un mod miraculos, Rossi a ajuns doar pe locul 2 în spatele noului lider, Josef Newgarden.

 

Indycar : Josef Newgarden câștigă primul dual la Detroit

În cursă au mai fost încă două neutralizări, una cauzată de accidentul lui Dixon în virajul 6, al turului 22 asta fiind nevoit să abandoneze după doi ani de pauză , și accidentul din turul 28 al lui Mattheus Leist în „faimosul ” viraj 7.

În final, Newgarden a câștigat această cursă, la 0,82 secunde în spatele lui Alexander Rossi, podiumul fiiind completat de Takuma Sato.

 

Detroit IndyCar: Newgarden beats Rossi in wet-dry Race 1

 

Indycar : Josef Newgarden câștigă primul dual la Detroit

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss