More

  Latest Posts

  Hyundai renunță la procesul de apel privind penalizările lui Neuville în Raliul Croației.

  Hyundai Motorsport a confirmat că nu va face apel la amenda și penalizarea aplicate lui Thierry Neuville și copilotului Martijn Wydaeghe pentru o încălcare a “excesului de viteză sever” în Raliul Croației.

  Echipa a depus sâmbăta trecută o notificare de intenție de apel la FIA, după ce Thierry Neuville și Martijn Wydaeghe au primit o penalizare de un minut, o amendă de 1.900 de euro și un ordin de serviciu public de două zile pentru depășirea vitezei pe o porțiune de drum după etapa a patra. Thierry Neuville a fost înregistrat conducând cu 156 km/h pe o porțiune de drum de 11 km limitată la 80 km/h după etapa a patra.

  Pilotul belgian încerca să recupereze timpul pierdut din cauza unei defecțiuni la alternator, care avea să lovească din nou, ceea ce i-a obligat pe cei doi să împingă i20N-ul avariat 800 de metri în service, unde au înregistrat o întârziere de patru minute, ceea ce a dus la o penalizare de 40 de secunde. Hyundai Motorsport a luat în considerare posibilitatea de a face apel la sancțiunile care i-au coborât pilotul de pe locul doi pe locul patru în clasamentul general înainte de ziua de sâmbătă.

  Hyundai

  Echipa nu a contestat infracțiunea de depășire a vitezei, dar a considerat că penalizarea de un minut a fost dură, pe lângă penalizarea de 40 de minute pentru un check-in întârziat după ce a împins mașina în service. Cum termenul limită de marți pentru a lansa un apel a fost atins, Hyundai a decis să nu meargă mai departe, dar solicită FIA să revizuiască sistemul de penalizare pentru cazuri de această natură.

  „Ca echipă, am decis să nu mergem mai departe cu apelul”, se arată într-o declarație a directorului adjunct al echipei Hyundai Motorsport, Julien Moncet, remisă presei. „Nu contestăm greșeala, dar considerăm totuși că penalizarea de timp este severă din punct de vedere sportiv. Am dori să lucrăm cu FIA și cu alți producători pentru a ne gândi pe viitor la un sistem diferit de penalizări în astfel de cazuri”.

  Thierry Neuville a fost prins circulând cu viteză excesivă pe o porțiune de șosea în sezonul trecut, la Raliul Estoniei, ceea ce a dus la o amendă de 2.500 de euro și la o interdicție suspendată pentru un eveniment, după ce a fost înregistrat cu o viteză de 190 km/h pe o porțiune de șosea de 90 km/h. În ciuda sancțiunilor de la sfârșitul săptămânii trecute, Thierry Neuville și-a revenit și a terminat pe locul al treilea în Croația, în spatele câștigătorului final Kalle Rovanpera de la Toyota Gazoo Racing și Ott Tanak de la Hyundai Motorsport.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Rally Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss