GP24 Media

LATEST POSTS

Hyundai – Podiumul în Raliul Suediei este „realizabil” după remedierea erorilor din Monte Carlo

Hyundai
Vizualizări: 11884

Hyundai crede că un podium la Raliul Suediei este „realizabil” după ce s-au străduit să rezolve problemele de fiabilitate care i-au afectat în timpul deschiderii sezonului de la Monte Carlo.

Campionii WRC din 2019 și 2020 au părăsit Monte Carlo cu o multitudine de probleme de rezolvat pe noul său i20 N Rally1, după un început de coșmar al noii ere hibride. Thierry Neuville a fost singurul pilot Hyundai care a ajuns la final în P6, după ce și-a revenit după ruperea suspensiei față dreapta și problemele de manevrabilitate. Coechipierul Ott Tanak s-a retras după ce a alunecat într-o stâncă, după ce a optat să ruleze cauciucuri slicks pe zăpadă, în timp ce Oliver Solberg a fost retras în ultima zi din cauza unei boli declanșate de inhalarea vaporilor care îi umpleau cabina de două zile.

Directorul adjunct al echipei Hyundai, Julien Moncet, a declarat după Monte Carlo că echipa sa își va „dubla eforturile” pentru a reduce diferența față de rivalii săi Toyota și M-Sport-Ford și a spus înainte de a doua rundă a sezonului din acest weekend că a lucrat neobosit pentru a aborda o „listă lungă” de probleme. Deși Moncet se teme că mai sunt multe de făcut pentru a îmbunătăți i20 N, pregătirile echipei au fost stimulate de un test pozitiv fără probleme în Finlanda la începutul acestei luni, care a depășit așteptările.

În urma unui debrief detaliat la baza echipei din Alzenau, Moncet este convins că s-au făcut progrese semnificative și consideră că Hyundai ar trebui să fie în măsură să concureze pentru un podium. „Ne-am concentrat în mare parte pe problemele de fiabilitate – acest lucru ne va ajuta cu siguranță să facem un pas înainte în Raliul Suediei”, a declarat Moncet. „Ne-am concentrat cu adevărat pe configurare la test și nu am avut prea multe probleme de fiabilitate. „A trebuit să forțăm mult pentru a găsi soluții. Cred că ne-a depășit așteptările.

Ott Tanak

„Am avut ceva timp între Monte Carlo și Suedia, dar nu totul a putut fi schimbat din cauza elementelor legate de omologare sau a lucrurilor care necesită timp și mai multă evaluare. Cred că am făcut tot ce am putut pentru a ne pregăti în cel mai bun mod posibil pentru Suedia. „Singura zi de odihnă pe care am avut-o a fost ziua de călătorie înapoi la Alzenau [de la Monte Carlo]. De îndată ce ne-am întors, toți băieții din fabrică lucrau deja din plin. „Am avut o serie de întâlniri pentru a lucra la principalele noastre probleme care pot fi legate de mașină, organizare, comunicare sau orice altceva.

Am încercat să rezolvăm toate lucrurile mărunte. „Prima săptămână a fost foarte intensă în ceea ce privește întâlnirile pentru a încerca să enumerăm și să prioritizăm toate problemele, pentru că, evident, lista a fost destul de lungă. „Chiar și cu cea mai bună voință din lume, nu poți face totul înainte de Suedia, așa că a trebuit să dăm prioritate și cred că am făcut-o destul de bine. Nu există schimbări dramatice, este în mare parte aceeași mașină, dar am încercat să rezolvăm toate problemele mici.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Ținta pe care o spuneam întotdeauna este să câștigăm și voi fi fericit dacă vom câștiga, dar prima țintă va fi să aducem cele trei mașini la linia de sosire și cred în mod rezonabil că putem viza un podium. „Cred că acest lucru este realizabil și mașina pare să funcționeze bine în această fereastră de configurare.” Printre problemele pe care echipa crede că le-a rezolvat se referă la fumurile care au intrat în mașina lui Solberg din Monte Carlo și l-au lăsat pe suedez amețit – contribuind la o întrerupere.

„Sper că da, altfel nu voi fi fericit cu siguranță”, a adăugat Moncet, întrebat dacă problema a fost rezolvată. „Aceasta a fost una dintre principalele probleme la care am lucrat. Am făcut câteva analize pentru a înțelege de unde vine și cum să o rezolvăm. Cred că ne-am făcut temele și ar trebui rezolvată.” Raliul Suediei începe vineri dimineață cu prima etapă competitivă.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES