More

  Latest Posts

  WRC: Hyundai lansează I20 N Rally2

  Hyundai au fost relativ întârziați cu R5, prima sa generație de i20 R5 fiind apărută în 2016. Această mașină a fost, după admiterea producătorului, o muncă grăbită și nu a fost deosebit de competitivă împotriva M-Sport Fiesta, Polo R5 și Skoda Fabia. Cu toate acestea, când Andrea Adamo a preluat funcția de director de motorsport la începutul anului 2019, după ce a condus anterior divizia de curse pentru clienți a companiei, a început să-și consolideze ofertele.

  Rezultatul este i20 N Rally2, pseudonimul R5 fiind trimis în cărțile de istorie cu noul nume de la clasa FIA la Rally2. Din punct de vedere tehnic, marca a lansat două i20-uri pentru clienți în succesiune rapidă, după ce a adus o actualizare pentru mașina R5 la începutul anului 2020, deși mașina Rally2 este, mai degrabă, o cu totul nouă versiune decât o actualizare suplimentară a vechiului model.

  “I20 R5 a fost prima mașină de la departamentul nostru de curse pentru clienți, iar noul i20 N Rally2 arată cât de departe am ajuns în cei cinci ani de la înființarea departamentului”, a spus directorul echipei, Adamo. „Fiecare parte a noii mașini este o îmbunătățire față de cea originală, datorită muncii echipei noastre de designeri și ingineri dedicați”, a adăugat acesta.

  Cu excepția cutiei de viteze secvențiale cu 5 trepte de la i20 R5, Hyundai susține că aproape toate celelalte părți ale i20 N Rally2 sunt noi, inclusiv motorul turbo de 1,6 litri. Procesul de proiectare a început în ianuarie 2020, cu un grup specializat de designeri și ingineri care profită de experiența proiectului i20 R5. Făcând acest lucru, Hyundai spune că a reușit să profite de creșterea fantastică a departamentului de curse din 2015,  de la o mână de oameni la o echipă de 60 de persoane.

  I20 N Rally2 aduce mai multe îmbunătățiri ale mașinii R5, noul șasiu făcând posibile și alte câștiguri în mașină. De exemplu, au fost introduse noi componente de suspensie și amortizoare revizuite pentru a oferi caracteristici de manevrare mai benigne pe toate suprafețele – vitale pentru categoria Rally2, care stă la baza campionatelor naționale și regionale, precum și a claselor WRC 2 și WRC 3.

  „Scopul nostru este acum testarea i20 N Rally2 pentru a dezvolta în continuare fiecare aspect al designului pentru a îmbunătăți performanța și fiabilitatea, asigurându-ne totodată că manevrabilitatea permite fiecărui client să obțină cele mai bune rezultate posibile atunci când încep să concureze cu mașina în 2021 ”, A conchis Adamo.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss