Latest Posts

WRC: Hyundai lansează I20 N Rally2

Vizualizări: 10773

Hyundai au fost relativ întârziați cu R5, prima sa generație de i20 R5 fiind apărută în 2016. Această mașină a fost, după admiterea producătorului, o muncă grăbită și nu a fost deosebit de competitivă împotriva M-Sport Fiesta, Polo R5 și Skoda Fabia. Cu toate acestea, când Andrea Adamo a preluat funcția de director de motorsport la începutul anului 2019, după ce a condus anterior divizia de curse pentru clienți a companiei, a început să-și consolideze ofertele.

Rezultatul este i20 N Rally2, pseudonimul R5 fiind trimis în cărțile de istorie cu noul nume de la clasa FIA la Rally2. Din punct de vedere tehnic, marca a lansat două i20-uri pentru clienți în succesiune rapidă, după ce a adus o actualizare pentru mașina R5 la începutul anului 2020, deși mașina Rally2 este, mai degrabă, o cu totul nouă versiune decât o actualizare suplimentară a vechiului model.

“I20 R5 a fost prima mașină de la departamentul nostru de curse pentru clienți, iar noul i20 N Rally2 arată cât de departe am ajuns în cei cinci ani de la înființarea departamentului”, a spus directorul echipei, Adamo. „Fiecare parte a noii mașini este o îmbunătățire față de cea originală, datorită muncii echipei noastre de designeri și ingineri dedicați”, a adăugat acesta.

Cu excepția cutiei de viteze secvențiale cu 5 trepte de la i20 R5, Hyundai susține că aproape toate celelalte părți ale i20 N Rally2 sunt noi, inclusiv motorul turbo de 1,6 litri. Procesul de proiectare a început în ianuarie 2020, cu un grup specializat de designeri și ingineri care profită de experiența proiectului i20 R5. Făcând acest lucru, Hyundai spune că a reușit să profite de creșterea fantastică a departamentului de curse din 2015,  de la o mână de oameni la o echipă de 60 de persoane.

I20 N Rally2 aduce mai multe îmbunătățiri ale mașinii R5, noul șasiu făcând posibile și alte câștiguri în mașină. De exemplu, au fost introduse noi componente de suspensie și amortizoare revizuite pentru a oferi caracteristici de manevrare mai benigne pe toate suprafețele – vitale pentru categoria Rally2, care stă la baza campionatelor naționale și regionale, precum și a claselor WRC 2 și WRC 3.

„Scopul nostru este acum testarea i20 N Rally2 pentru a dezvolta în continuare fiecare aspect al designului pentru a îmbunătăți performanța și fiabilitatea, asigurându-ne totodată că manevrabilitatea permite fiecărui client să obțină cele mai bune rezultate posibile atunci când încep să concureze cu mașina în 2021 ”, A conchis Adamo.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss