More

  Latest Posts

  Huttunen încoronat campion, iar Mikkelsen câștigă la Monza

  Jari Huttunen a oferit o cursă solidă pe asfalt, zăpadă și gheață pentru a obține titlul campionatului WRC 3, duminică, la ACI Rally Monza. După ce a preluat conducerea joi seara, cu un avans timpuriu, finlandezul a optat pentru a nu se lăsa tras în lupta pentru câștigarea raliului.

  În schimb, el și-a condus Hyundai-ul i20 R5 într-un ritm confortabil pe tot parcursul testelor de viteză rămase în weekend, pentru a reveni acasă cu 1m19,2s în urma lui Andreas Mikkelsen, pe locul trei. Rezultatul a fost suficient pentru a-i conferi lui Huttunen titlul la încheierea unui sezon în care s-a luptat din greu. Huttunen a fost aproape că nu și-a găsit cuvintele la sfârșitul etapei finale Serraglio Wolf Power și a spus:

  “Este o senzație uimitoare. Mulțumesc echipei mele, tuturor sponsorilor mei și tuturor celor care m-au ajutat. Sunt foarte fericit, nu mai pot spune nimic.”

  061220 at WRC Podium 01 f4ce8 frz 1400x788

  Performanța lui Mikkelsen s-a remarcat ca fiind una dintre cele mai bune ale raliului. Norvegianul s-a întors la WRC pentru prima dată din 2019 și și-a condus Skoda Fabia Evo către mai multe victorii de etapă, pentru a obține onoruri de categorie și a șaptea poziție la general.

  Emil Lindholm a fost la 38,6s în spatele colegului său compatriot Huttunen, pe locul patru, în ciuda unei pene la Skoda de sâmbătă, în timp ce Kajetan Kajetanowicz a rotunjit clasamentul primilor cinci cu încă 1m40,5s mai în spate. Polonezul încheie anul al treilea în clasamentul campionatului.

  Marco Bulacia finalizat evenimentul cu 4m51,6s pe locul șase și și-a asigurat al doilea loc în campionat. Debutantul campionatului, Josh McErlean, a dat dovadă de un ritm impresionant în Hyundai-ul său, terminând cu doar 16,5s în spatele Bulacia, pe locul șapte.

  Yohan Rossel a smuls o roată din spate de pe Citroën-ul său în deschiderea de vineri dimineață și a fost lăsat să joace de-a recuperarea pentru restul evenimentului. Gregoire Munster a avut, de asemenea, probleme când și-a rotit i20-ul spre retragere în etapa finală.

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss