GP24 Media

LATEST POSTS

Huttunen încoronat campion, iar Mikkelsen câștigă la Monza

Vizualizări: 14086

Jari Huttunen a oferit o cursă solidă pe asfalt, zăpadă și gheață pentru a obține titlul campionatului WRC 3, duminică, la ACI Rally Monza. După ce a preluat conducerea joi seara, cu un avans timpuriu, finlandezul a optat pentru a nu se lăsa tras în lupta pentru câștigarea raliului.

În schimb, el și-a condus Hyundai-ul i20 R5 într-un ritm confortabil pe tot parcursul testelor de viteză rămase în weekend, pentru a reveni acasă cu 1m19,2s în urma lui Andreas Mikkelsen, pe locul trei. Rezultatul a fost suficient pentru a-i conferi lui Huttunen titlul la încheierea unui sezon în care s-a luptat din greu. Huttunen a fost aproape că nu și-a găsit cuvintele la sfârșitul etapei finale Serraglio Wolf Power și a spus:

“Este o senzație uimitoare. Mulțumesc echipei mele, tuturor sponsorilor mei și tuturor celor care m-au ajutat. Sunt foarte fericit, nu mai pot spune nimic.”

Huttunen încoronat campion, iar Mikkelsen câștigă la Monza

Performanța lui Mikkelsen s-a remarcat ca fiind una dintre cele mai bune ale raliului. Norvegianul s-a întors la WRC pentru prima dată din 2019 și și-a condus Skoda Fabia Evo către mai multe victorii de etapă, pentru a obține onoruri de categorie și a șaptea poziție la general.

Emil Lindholm a fost la 38,6s în spatele colegului său compatriot Huttunen, pe locul patru, în ciuda unei pene la Skoda de sâmbătă, în timp ce Kajetan Kajetanowicz a rotunjit clasamentul primilor cinci cu încă 1m40,5s mai în spate. Polonezul încheie anul al treilea în clasamentul campionatului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Marco Bulacia finalizat evenimentul cu 4m51,6s pe locul șase și și-a asigurat al doilea loc în campionat. Debutantul campionatului, Josh McErlean, a dat dovadă de un ritm impresionant în Hyundai-ul său, terminând cu doar 16,5s în spatele Bulacia, pe locul șapte.

Yohan Rossel a smuls o roată din spate de pe Citroën-ul său în deschiderea de vineri dimineață și a fost lăsat să joace de-a recuperarea pentru restul evenimentului. Gregoire Munster a avut, de asemenea, probleme când și-a rotit i20-ul spre retragere în etapa finală.

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES