Latest Posts

Hot Lap Competition 2023 – 2 zile de spectacol pe circuitul din Prejmer

Vizualizări: 42301

În acest weekend s-a desfășurat prima etapă din Hot Lap Competition 2023. Pe circuitul din Prejmer, piloții au încercat să obțină cei mai buni timpi pentru a-și depăși contracandidații. De asemenea, Vali Porcișteanu, Horațiu Darîngă și Vlad Pescaru au oferit un show de zile mari, care a încântat publicul adunat la circuit.

Înainte cu 2 săptămâni de startul Campionatului Național de Anduranță, piloții s-au adunat la Circuitul din Prejmer pentru prima competiție importantă a sezonului 2023. Hot Lap Competition a oferit un mix plăcut de piloți care concurează în campionatele naționale și persoane care au dorit să își testeze într-un mod mai veritabil autoturismul propriu.

Numărul piloților profesioniști din acest an a fost unul mai ridicat decât cel din anii precedenți, dovadă că această competiție reușește să atragă cât mai multe nume importante. Aceștia au avut șansa să realizeze un test valoros pentru sezonul ce va începe în numai câteva săptămâni.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată unui track day, cu rol de test al mașinii și familiarizare cu rigorile circuitului. Temperatura din aer a fost una scăzută, cerul a fost înnorat, iar piloții au trebuit să se lupte cu un circuit rece, care oferea o aderență mai scăzută.

Spre prânz, în parc service au început să apară numele sonore, iar atmosfera s-a destins când și-a făcut apariția Vali Porcișteanu cu al său Mitsubishi Lancer Evo 9. Între sesiunile de recunoașteri, pe circuit și-au făcut apariția și karturile, imagine simbolică pentru acest circuit.

Hot Lap Competition 2023 - 2 zile de spectacol pe circuitul din Prejmer

Ziua de duminică a găzduit concursul propriu-zis. Tabloul era total diferit. Soarele încălzea asfaltul, iar temperatura a fost una ridicată pe tot parcursul zilei, undeva la 15 grade în aer și 22 la nivelul asfaltului. În prima parte a zilei au avut loc antrenamentele cronometrate, urmate de primul demo, unde și-au făcut apariția Vali Porcișteanu, Horațiu Darîngă și Vlad Pescaru, care au parcurs traseul într-un mod rapid și spectaculos cu ale lor bestii pe patru roți.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Competiția în sine a presupus 2 ieșiri pe pistă pentru fiecare concurent. S-au format 20 de grupe de câte trei participanți. Piloții au parcurs 4 tururi în fiecare rundă, un outlap, 2 tururi de forță și un inlaap. Tururile etalon se adunau, iar la final rezulta un total format din acești timpi, doi în fiecare rundă. Concurenții s-au luptat pentru un podium în cele 7 clase (clasele 1-3, junior, open, feminin și motorină).

Din fericire pentru organizatori, spectatori și piloți, competiția nu a avut parte de incidente serioase. Robert Barabas a reușit timpul etalon de 2.14.3 (Personal Best de 1.07.1), având o prestație ireproșabilă cu al său Peugeot 306. Junior Filip Mateescu a confirmat așteptările și s-a clasat pe locul 2 cu Opel Tigra. Dragoș Bizoi a completat podiumul, pilotând un Renault Megane.

Hot Lap Competition 2023 - 2 zile de spectacol pe circuitul din Prejmer

Recompensa cea mai mare a fost cea de la clasa Junior, unde Filip Mateescu și Vlad Bocovanu, ocupanții primelor două locuri, au fost răsplătiți cu o participare la testul “Pilot de curse” din programul lui Vali Porcișteanu. 70 de tineri piloți se vor înfrunta în încercarea de a scoate timpi care le asigură clasarea pe podium. Câștigătorul va participa un sezon gratis în Super Slalom, alături de echipa lui Vali. Locurile 2 și 3 vor avea parte de o reducere substanțială a costurilor.

La finalul competiției, Ștef Raita a anunțat că Hot Lap Competition va reveni cu o nouă etapă spectaculoasă în weekend-ul 19-20 august, care se va disputa într-un cadru nocturn. Ultima rundă se va desfășura în toamnă.

Hot Lap Competition este susținut de Prejmer Raceway Brașov, Vali Porcișteanu Racing, Delta Racing Team, Sigemo Brașov, BlackStuff, Racing Expert, Sigil, VinePiesalaGaraj.ro, Pilot de Curse. Parteneri media: RPM Racing Ro, Autoștiri.ro, GP24.ro, Autorally.ro, ABImages.

Hot Lap Competition 2023 - 2 zile de spectacol pe circuitul din Prejmer

Hot Lap Competition 2023 - 2 zile de spectacol pe circuitul din Prejmer

Hot Lap Competition 2023 - 2 zile de spectacol pe circuitul din Prejmer

Hot Lap Competition 2023 - 2 zile de spectacol pe circuitul din Prejmer

Hot Lap Competition 2023 - 2 zile de spectacol pe circuitul din Prejmer

  • Mai multe știri despre Motorsport găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Ionut Popa
Photocredit: GP24 Media
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Popa

Latest Posts

Don't Miss