Latest Posts

Hirvonen: Succesul lui Loeb nu mă va atrage înapoi la WRC

Vizualizări: 19833

Fostul vicecampion WRC, Mikko Hirvonen, spune că recentele succese ale lui Sebastien Loeb nu-l vor inspira să revină și, în schimb, se va concentra pe a ajuta tinerii piloți de raliuri.

Câștigătorul de 15 ori WRC a fost unul dintre cei mai înverșunați rivali ai lui Loeb, terminând pe locul doi după francez de patru ori în campionat din 2008-2012. Cea mai apropiată luptă a avut loc în 2009, când finlandezul, care conducea pentru M-Sport, a fost devansat la titlu cu un singur punct. În timp ce Hirvonen a renunțat la WRC la sfârșitul anului 2014, campionul de nouă ori Loeb, în ​​vârstă de 47 de ani, a continuat să concureze în apariții sporadice, inclusiv cea mai recentă revenire din acest an, rezultând într-o victorie la deschiderea sezonului de la Monte Carlo de luna trecută.

Deși impresionat de revenirea sa, Hirvonen nu este interesat să-și reînvie propria carieră în WRC la vârsta de 44 de ani, dar ar prefera să-și transmită cunoștințele pentru a-i ajuta pe piloții aspiranți să intre în campionat. Săptămâna aceasta, Hirvonen a fost readus în lumina reflectoarelor într-un nou rol de instructor șef al Toyota pentru programul său pentru tineri piloți WRC, care își propune să ofere tinerilor piloți japonezi o cale către WRC. În această săptămână, trei noi tineri recruți au fost selectați pentru a participa la program.

„Cu siguranță nu voi concura la nivel WRC”, a spus Hirvonen când a fost întrebat dacă succesul lui Loeb i-a aprins dorința de a reveni în WRC. „S-ar putea să fac niște raliuri istorice distractive sau autocross, dar nu există planuri. Pentru moment sunt suficient de fericit să-mi văd băieții antrenându-se și să se angajeze mai mult în programul Toyota. Asta e suficient pentru mine.” Jos pălăria pentru el [Sebastien Loeb]. A făcut un raliu fantastic la Monte Carlo. Nu m-a entuziasmat să revin sau altceva.”

Sebastien Loeb

De când a plecat din WRC în calitate de pilot, Hirvonen a rămas în plan secund, ajutând tinerii piloți în călătoria lor către campionat. Fostul pilot de uzină Citroen s-a familiarizat din nou cu echipa când a acționat ca parte a echipei de siguranță a lui Craig Breen în 2016-2017, oferindu-i informații prețioase irlandezului, care acum conduce pentru M-Sport. De atunci, Hirvonen a făcut echipă cu Kalle Rovanpera de la Toyota pentru a-l ajuta pe viitorul finlandez la mitingurile pe asfalt, o relație care va continua în 2022, alături de noul său rol de tânăr instructor de piloți la Toyota.

Săptămâna aceasta, Hirvonen a lucrat cu cei trei noi tineri piloți japonezi recruți de la Toyota – Hikaru Kogure (20 de ani), Nao Otake (21 de ani) și Yuki Yamamoto (24 de ani) – în timp ce doresc să-l urmeze pe conaționalul și colegul absolvent Takamoto Katsuta în WRC în viitor. Trio-ul a început prima săptămână de antrenament după selecția lor și se vor muta din Japonia la baza echipelor Toyota din Finlanda în aprilie pentru a-și finaliza cursul amplu pentru a-i pregăti pentru viitoarele ieșiri WRC.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Desigur că sunt bucuros să ajut”, a adăugat Hirvonen. „Este o parte din motivul pentru care am făcut treaba cu echipa de siguranță cu Craig Breen și acum cu Kalle. „Este întotdeauna plăcut să-mi împărtășesc experiența și informațiile și cunoștințele pe care le am. „Acum, cu tinerii piloți japonezi, într-un fel, se află într-un fel la un nivel destul de scăzut și sunt mult mai multe lucruri de trecut în abordarea raliului într-un mod profesionist”.

Cu toate acestea, Hirvonen a fost deja impresionat de trio după primele lor ieșiri cu mașini de raliu pe zăpadă și gheață. „În Finlanda am invitat opt ​​piloți cu care am făcut schimburile cu ei în ultimele săptămâni și sâmbăta trecută i-am ales pe acești trei piloți pentru a face acest program”, a spus el. „Am fost surprins pozitiv de nivelul lor într-un fel, deoarece majoritatea dintre ei nu conduseseră niciodată pe zăpadă sau pe gheață, dar modul în care s-au adaptat la acele situații a fost destul de impresionant.

„Cu siguranță, este un drum lung de parcurs, dar sunt cu adevărat dedicați. Sunt cu adevărat deschiși și pun întrebări. „Le vom oferi tot ce au nevoie, nu știi niciodată ce se va întâmpla. “Depinde de ei înșiși cât de mult se angajează în asta. Dacă sunt gata să muncească din greu, atunci orice ar trebui să fie posibil.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss