More

  Latest Posts

  Grosjean adoră comparațiile cu noul său coechipier Herta

  Pilotul Andretti Autosport-Honda Romain Grosjean spune că a putea să se compare direct cu Colton Herta va fi benefic și anticipează o luptă strânsă.

  Fostul pilot de Formula 1 a marcat un pole position, două locuri secunde și un loc al treilea în sezonul său de începător în IndyCar pentru Dale Coyne Racing, iar acum l-a înlocuit pe Ryan Hunter-Reay în mașina susținută de DHL numărul 28.

  Se alătură titularilor echipei Herta și Alexander Rossi și începătorului Devlin DeFrancesco.

  Deși Herta este singurul pilot care a câștigat curse IndyCar pentru Michael Andretti în ultimele două sezoane și și-a construit o reputație ca unul dintre cei mai rapizi piloți din serie, Grosjean, în vârstă de 35 de ani, nu se lasă descurajat de comparațiile iminente, spunând „Eu le văd ca fiind pozitive. Cred că Colton este un tip grozav. S-a descurcat foarte bine anul trecut. A fost foarte impresionant în multe locuri. De fapt, abia aștept să descopăr ce face și ce pot învăța din stilul lui de condus.

  „El face IndyCar de câțiva ani acum, așa că are o experiență bună, cu siguranță voi încerca să folosesc o parte din asta. Cred că se va uita și la datele mele și va încerca să vadă ce experiență pot aduce echipei.”

  Grosjean, care țintește șapte podiumuri în al doilea an IndyCar, spune că a fost surprins de cât de deschis a fost Herta când l-a întâlnit pentru prima dată în urmă cu un an, având în vedere că erau în echipe rivale.

  „I-am spus: „De ce nu te împletești sub mașina de siguranță, așa cum facem peste tot”, iar el a fost foarte sincer în răspunsul său. El a spus: „Noi credem că asta nu funcționează, sunt prea multe bile pe drum. Folosesc doar frâna și accelerația împreună pentru a încălzi anvelopele.

  „În prima reluare a anului am câștigat trei poziții, așa că am spus: „Mulțumesc Colton, asta a funcționat!” Dar l-am întrebat: „De ce îmi spui asta?” El a spus: „Pentru că vrem ca cel mai bun să câștige și nu ne pasă să păstrăm secrete unul față de celălalt.

  „Așa cum spun, aceasta este atitudinea pozitivă care îmi place foarte mult și voi fi la fel. Și dacă el este mai rapid decât mine, dacă este mai bun decât mine, absolut minunat. Dacă sunt mai bun decât el, grozav. Unele zile vor fi într-un fel, unele zile vor fi invers.

  „Cred că mai este și Alex Rossi care concurează de câțiva ani în fruntea grilei IndyCar. Nu a fost departe de titlu [în 2018 și ’19], așa că și Alex va fi rapid. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu ei. Devlin este un începător, cred că are trei coechipieri buni de la care poate să înveţe.”

  Grosjean

  Grosjean, care s-a stabilit acum în SUA cu familia sa, a descris mutarea la Andretti Autosport drept „o oportunitate incredibilă”.

  „Anul trecut am venit în IndyCar fără să ştiu dacă o să-mi placă campionatul, dacă o să-mi placă mașina, pistele, viața americană, iar anul acesta este puțin diferit pentru că vin aici, toată familia mea s-a mutat. Ne-am mutat cu toții în Florida și ne instalăm frumos într-o casă nouă.

  “Toată lumea este fericită. Vin cu una dintre cele mai bune echipe, probabil, din lume, iar pe hârtie am toate ingredientele de care avem nevoie pentru a putea lupta în față… pentru pole position-uri, pentru podiumuri, pentru victorii – asta este tot ceea ce contează cu adevărat pentru mine.

  „Cred că sunt într-un moment al carierei mele în care o fac pentru mine și ceea ce vreau este să câștig curse. Asta îmi place să fac și cu siguranță asta voi încerca să fac.”

  • Mai multe ştiri despre Campionatul de IndyCar găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss