More

  Latest Posts

  GP24 Inside – Interviu cu Luca Ghiotto, noul pilot R-Motorsport pentru asaltul din 2020

  Luca Ghiotto își va face trecerea oficială din lumea monoposturilor în cea a anduranței și GT-urilor, acolo unde va pilota un Aston Martin Vantage înscris de R-Motorsport în fosta Blancpain GT Series care de la anul cel mai probabil va trece la titulatura World Challenge.

  Acesta va lua parte la viitorul sezon din GT World Challenge Europe, fosta GT Sprint Cup.
  Tânărul italian urmează să împartă cockpit-ul modelului Vantage GT3 al celor de la R-Motorsport cu piloții de uzină Aston Martin: Maxime Martin, Alex Lynn, și Jake Dennis.

  Luca Ghiotto a încheiat pe poziția a treia sezonul 2015 din GP3, poziție pe care de asemenea o ocupă actualmente în clasamentul Formulei 2 când mai este o singură etapă de disputat (runda de la Abu Dhabi). Intervievat de GP24.ro Luca a declarat: “Toți piloții au nevoie întotdeauna și de un plan B. Sunt multe campionate unde un pilot poate deveni profesionist. Bineînțeles că Formula 1 este țelul suprem, marele vis, dar momentan privesc și către Japonia, America sau scena anduranței și a GT-urilor. Alăturându-mă unei echipe GT de clasă este un mare pas înainte pentru a deveni un pilot profesionist și remunerat în toată puterea cuvântului. Desigur că Formula 1 rămâne visul suprem, dar trebuia să găsesc și o altă abordare pentru a deveni un pilot profesionist în afară de aceasta. Planul B există, nu pot să spun că toate sunt la locul lor, dar cunosc deja paddock-ul unde trebuie să ajung și pe ce trebuie să mă axez.”

  Prin urmare, planul acestuia pare să capete contur, urmând să participe în curse de sprint și anduranță într-unul dintre cele mai competitive campionate GT ale planetei. Seria este tot odată plină de piloți italieni redutabili. Pe lângă duo-ul Caldarelli/Mapelli care au zdrobit concurența, anul acesta Mirko Bortolotti, Raffaele Marciello, Andrea Bertolini și Davide Rigon au fost de asemenea pe grila de start, unii dintre cei mai redundanți piloți italieni din sfera curselor GT.

  GT World Challenge cu un ochi și pe Le Mans?
  Directorul R-Motorsport, Florian Kamelger, a declarat: “Îl primim cu brațele deschise pe Luca la R-Motorsport. Fără urmă de îndoială acesta este un pilot cu un viitor mare în motorsportul internațional. Aducerea lui constituie un mare bonus pentru echipă și suntem nerăbdători să vedem cum va decurge această colaborare”.

  Luca Ghiotto a adăugat: “Tranziția de la monoposturi la o echipă GT profesionistă precum R-Motorsport este un moment cheie al carierei mele care îmi oferă multe oportunități pentru viitor”.

  Luca Ghiotto a făcut deja un prim pas important în lumea anduranței rulând alaturi de Ginetta și al lor prototip LMP1 cu ocazia întrecerii de 6 ore se la Fuji. Era foarte posibilă și o continuare a colaborării cu britanicii de la Ginetta, dar propunerea din partea celor de la R-Motorsport pentru programul World Challenge oferă mult mai multe oportunități pentru viitorul acestuia în motorsport.

  R-Motorsport, pe lângă programele deja existente din DTM și World Challenge, vor rula și două modele Aston Martin Valkyrie la noua clasă Hypercar din WEC care va debuta anul viitor. Dacă Luca se va descurca bine cu GT-urile, este posibil să apară și oportunitatea pentru WEC și implicit Le Mans. Până atunci totuși, tânărul italian trebuie să-și demonstreze valoarea în GT World Challenge Europe unde nivelul de competitivitate este mai mult decât ridicat.

  Fondatorul GP24 Frank van Nunen, a lucrat cu Luca Ghiotto încă de la prima sa cursă motorizată din 2007 de la Lonato.

  Sursa: GP24 Author, Frank van Nunen / GP24 Author, Cosmin Milcu

  Photocredit: Aston Martin, R-Motorsport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss