GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Inside: Damian Daniel, pilot al Klausenburg Retro Racing

Vizualizări: 34670

“Din pasiune pentru BMW, dar și pentru că sunt iubitor de Motorsport, vă mulțumesc în primul rând dvs, GP24 pentru această promovare, dar și lui Horațiu-Klausenburg Retro Racing, că îmi sunt mereu alături și mă susțin în cariera mea în Motorsportul Românesc”

GP24 Inside: Damian Daniel, pilot al Klausenburg Retro Racing

BMW E30 318is din 1988.
După vreo 3 ani de căutări zilnice, în 2010 drumurile noastre s-au intersectat și de atunci suntem de nedespărțit, indiferent că e vorba de viața de zi cu zi sau de competiții sportive. Din momentul achiziției și până în prezent am încercat să îl aduc într-o stare cât mai bună din punct de vedere mecanic și vizual, dar și să îl personalizez/îmbunătățesc după propria mea dorință pentru a deveni cât mai unic.
Deja sunt 10 ani de când lucrez la el și încă nu pot spune că este gata, mereu se găsește câte ceva de făcut, mereu am idei noi. Chiar dacă este greu și sunt atâtea piedici zi de zi, în momentul în care compar de unde am pornit cu el și unde am ajuns, având în vedere că peste 90% din munca a fost făcută doar de către mine, îmi da putere să merg mai departe.
Pasiunea pentru Motorsport a existat dintotdeauna pentru mine, tind să cred că m-am născut cu ea. Încă de când eram doar un copil eram de nedezlipit din fața televizorului când erau transmise cursele de Formula 1 sau celebrul Raliu Paris-Dakar sau orice avea legătură cu Motorsportul. Și tot de atunci s-a trezit și spiritul de mecanic din mine, orice mașinuța pe care o primeam nu rezista foarte mult la mine, toate ajungeau să fie demontate pentru a descoperi cum funcționează și încercam să le modific în încercarea de a le face mai bune, mai frumoase, mai speciale. Că nu reușeam mereu să le asamblez la loc, este altă poveste, însa orice om din greșeli învață, nimeni nu s-a născut învățat.
Primul meu contact oficial cu “Motorsportul” a fost în 2001 când am început cu kartingul. Însă bucuria nu a durat prea mult și după 2 ani am fost nevoit să renunț. Apoi, în 2010 am mai avut o încercare să revin la Motorsport prin participarea la etapa de la Cluj-Napoca a Campaniei Rompetrol Racing Challenge. În perioada următoare am mai participat la câteva competiții pentru amatori și apoi în 2019, la invitația lui Horațiu am luat startul în Klausenburg Retro Racing.
Pentru mine a fost un an de teste, pentru a descoperi ce trebuie să îmbunătățesc la mașina, dar și la mine că pilot. La sfârșitul campionatului m-am situat pe locul 4 la grupa Modificate 2, la o mică distanța de locul 3, în condițiile în care eu am participat cu o mașină de stradă împotriva unor mașini modificate special pentru performanța pe circuit ceea ce pentru mine reprezintă un rezultat destul de bun.

GP24 Inside: Damian Daniel, pilot al Klausenburg Retro Racing
Motorsportul a fost cea mai mare pasiune pentru mine și v-a rămâne în continuare iar în momentul în care ai o pasiune și nu te bucuri de ea, devii incomplet și limitat.
Principalul obiectiv este bineînțeles un loc pe podium cât mai sus, atât la fiecare etapă cât și în clasamentul general, dar pe lângă acesta important e să te distrezi, să iți testezi limitele, să iți îmbunătățești reflexele și să cunoști noi persoane la fel de pasionate și de dedicate Motorsportului.
Pe parcursul fiecărei etape înveți extraordinar de multe lucruri.Pentru mine noțiunea de motorsport înseamna libertate, bucuria de a trăi, adrenalina și prietenie.

GP24 Inside: Damian Daniel, pilot al Klausenburg Retro Racing
Nu doar în Motorsport există evenimente mai puțin plăcute, important este să mergi mai departe, să înveți din propriile greșeli și să evoluezi. Dacă ai speranța că totul vă fi bine și încredere în forțele proprii, poți trece peste orice. Te ridici, te scuturi și mergi mai departe oricât de greu ar fi.
Să se pregătească atât fizic, mental cât și financiar pentru acest sport. Este un sport solicitant în care trebuie să fii pregătit atât fizic, pentru a rezista oboselii cât și mental pentru a face față emoțiilor și presiunii prezente la fiecare etapă, dar și unul dintre cele mai scumpe sporturi, în care, la noi în țară, din păcate, ești nevoit să te susții singur.
Din fericire, pentru mine, emoțiile dispar în momentul în care sunt la linia de start, pentru că simt că acolo este locul meu. În acel moment nu mai există nimic în afar de mine, mașina și traseul care începe după linia de start.

GP24 Inside: Damian Daniel, pilot al Klausenburg Retro Racing

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)
Photocredit: Klausenburg Retro Racing / Fabian Robert
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES