More

  Latest Posts

  Giacomo Agostini consideră că Marc Marquez trebuie să participe în Qatar

  Absent de opt luni din cursele motomondialului, Marc Marquez ar putea reveni săptămâna viitoare în acțiune, cu prilejul primei etape din 2021, în Qatar. Despre revenirea spaniolului a discutat și Giacomo Agostini, cel care a afirmat că Marquez trebuie să revină cu orice preț în Qatar.

  După high side-ul suferit la Jerez în etapa inaugurală a sezonului trecut, Marc Marquez a fost nevoit să absenteze întreg anul 2020. De asemenea, spaniolul a absentat și în testele din presezon desfășurate în Qatar, iar, pentru moment, prezența sa în prima etapă din 2021 este pusă sub semnul întrebării, deși a fost trecut pe lista participanților de cei de la Repsol Honda.

  Spaniolul a trecut prin trei intervenții chirurgicale foarte dificile, iar în acest moment se află într-o luptă contracronometru pentru a vedea dacă poate participa sau nu în Qatar. Despre revenirea sextuplului campion mondial a vorbit și Giacomo Agostini, una dintre legendele motomondialului.

  “Marc trebuie să concureze, chiar dacă încheie pe ultimul loc. Ar fi un antrenament extraordinar pentru el, mai ales după un an întreg în care nu a mai pilotat în ritm de cursă. Trebuie să se antreneze și să se bucure, chiar dacă vine ultimul. Trebuie să se destindă și să accepte situația așa cum e.” a declarat Giacomo Agostini în timpul unui podcast pentru GP One.

  “Noi piloții trebuie să ne antrenăm și acuitatea vizuală. Sigur, e bine că Marc se antrenează cu motocicleta de motocross, e bine că se antrenează la sală, dar, cel mai bine ar fi să se antreneze cu motocicleta cu care concurează pe circuit.” a continuat legendarul pilot italian.

  De-a lungul carierei sale, Giacomo Agostini a fost ferit de accidentări severe, fiind arhicunoscut pentru stilul lui foarte fluent de pilotaj. De altfel, italianul rămâne recordmanul în materie de titluri, 15, dintre care opt la clasa regină, ultimul titlu fiind adjudecat în 1975.

  “Cred că e mai bine să meargă în prima etapă cu gândul de a se reacomoda cu motocicleta. Dacă va merge cu acest gând, totul va fi bine. El încă poate câștiga titlul mondial. E inutil să riște totul pentru a încheia al patrulea sau al cincilea. E mai bine să aibă o clasare mai slabă ca apoi să revină în cursele următoare.” a concluzionat Agostini.

  Marc Marquez a avut două antrenamente deja cu motocicleta de MotoGP, la Barcelona și Portimao. O decizie finală asupra revenirii sale în cursele de grand prix va fi luată la începutul săptămânii viitoare. Pentru moment, prezența sa este confirmată, cel puțin pe lista piloților înscriși pentru Marele Premiu al Qatarului.

   

  Sursa: GP One

  Photocredit: Laureus


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss