More

  Latest Posts

  Ghiotto și Mazepin își unesc forțele la noua echipă F2, Hitech GP

  Vizualizări: 7796

  2020 va fi sezonul inaugural al echipei Hitech Grand Prix în campionatul FIA Formula 2 și au înscris doi piloții puternici pentru a-și conduce sarcina. Experimentatului Luca Ghiotto i se va alătura Rusul Nikita Mazepin la echipa Britanica, format abia în 2015, să facă cel mai mare pas din scurta lor istorie către competiție F2.

  Ghiotto se va îmbarca în cel de-al cincilea sezon al F2 / GP2 și a avut succes pe tot parcursul, obținând un total de șase victorii în cele patru sezoane ale sale, dintre care patru au venit în 2019 cu echipa UNI-Virtuosi, în timp ce a terminat campionatul pe locul 3, în cel mai bună poziția personală. Este o mișcare inteligentă de la Hitech GP, deoarece experiența vastă a lui Ghiotto în comparație cu mulți alți piloții de pe grila va fi cu siguranță un beneficiu în accelerarea procesului de învățare prin care va trebui să parcurgă echipa.

  Ghiotto a spus: „Sunt pregătit pentru următoarea provocare care se află în campionat FIA Formula 2 din 2020 și aștept cu nerăbdare să mă întorc la volan în câteva săptămâni. Aș dori să-i mulțumesc lui Hitech pentru că mi-a oferit ocazia să mă alătur echipei la debutul lor în campionat. Mi-am pus punctul de vedere într-un sezon puternic cu echipa britanică ”.

  Mazepin a obținut primul gust de F2 în 2019, în timp ce a făcut partener cu eventualul campion, Nyck De Vries, la echipa ART Grand Prix, unde a marcat o mână de puncte într-un sezon de rookie. Însă, cu acel prim sezon completat, Mazepin va fi sigur că va îmbunătăți in comparație cu ce a fost un sezon dezamăgitor în 2019, după ce a fost atât de puternic în GP3 anul precedent.

  Rusul a spus: „Sunt foarte fericit să concurez cu Hitech, deoarece au pornit în primul lor sezon în campionatul FIA F2 – se simte foarte bine să concurezi în Formula 2 pentru un alt sezon. Aștept cu nerăbdare această provocare și, fără îndoială, va fi interesant, având în vedere noile actualizări ale mașinii și roțile de 18 inch din acest an. ”

  Directorul echipei Oliver Oakes s-a gândit la piloți săi, spunând: „În timp ce ne-am lansat în primul nostru sezon în Formula 2, am fost dornici să asigurăm serviciile a doi piloti cu experiență și atât în Luca, cât și în Nikita simt că avem o echipa care ne permite să ne ridicăm rapid la viteza cu noua mașină, dar și să luptăm în față de la început.”

  Hitech va primi primul gust al acțiunii F2 în testul de pre-sezon la Bahrain, în perioada 1-3 martie, înainte ca sezonul să înceapă în deșert în perioada 21-22 martie.

  Sursa: FIA F2 Championship / GP24 Author, Frank van Nunen
  Photocredit: HiTech GP / FIA F2 Championship
  Sponsor:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  FIA F2 Championship / GP24 Author, Frank van Nunen

  Latest Posts

  Don't Miss