GP24 Media

LATEST POSTS

Fourmaux a ajutat la construirea noului Puma WRC pentru Suedia după accidentul din Monte Carlo

Fourmaux
Vizualizări: 15711

Adrien Fourmaux îi ajută pe mecanicii de la M-Sport să construiască un Ford Puma nou-nouț pentru Raliul Suediei, după ce un accident i-a distrus mașina la Monte Carlo.

Francezul a călătorit la baza M-Sport din Marea Britanie săptămâna aceasta pentru a-și sprijini personalul în timp ce lucrează la construirea unui nou Puma de la zero, pentru a concura pe zăpada Raliului Suediei la sfârșitul lunii. Fourmaux și copilotul Alexandre Coria au avut norocul să iasă nevătămați după un accident înspăimântător în deschiderea WRC de luna trecută de la Monte Carlo.

Tânărul de 26 de ani a apreciat greșit un viraj, mergând direct într-un versant de munte, ceea ce a dus la catapultarea Puma peste barierele Aramco și într-o râpă, distrugând mașina în acest proces. În timp ce mașina a fost recuperată, s-a considerat mai rapid să construiască un șasiu complet nou pentru a concura în Suedia (24-27 februarie), Fourmaux alegând să facă călătoria în Marea Britanie pentru a ajuta mecanicii să finalizeze construcția.

Transmisia și motorul vor fi transferate de la mașina care a fost implicată în accidentul de la Monte Carlo. „A fost important pentru mine să vin să le ofer un pic de sprijin și ajutor băieților și să le arăt că nu sunt doar acolo la raliuri și că lucrăm ca o echipă”, a spus Fourmaux. „Au făcut multă muncă pentru a construi patru mașini în perioada Crăciunului, așa că a fost cu adevărat dezamăgitor pentru mine și pentru ei să distrug mașina, așa că am vrut să ajut.

„Am lucrat pentru a reconstrui unitatea hibridă și elementele de răcire și reconstruiesc toate traversele și brațele de suspensie ale mașinilor. Am lucrat și în compartimentul motorului, așa că este interesant și pentru mine. „Știu ceva mai multe despre mașină, așa că am o înțelegere mai bună.

“Îmi place să petrec timpul cu băieții. Cu siguranță nu este un moment frumos din cariera mea, dar cel puțin este bine să petrec timp cu ei și să înțeleg mașina.” Tim Jackson, inginerul principal de dezvoltare Puma M-Sport, a declarat că intervalul de timp relativ scurt dintre Monte Carlo și Suedia a făcut ca echipa să aleagă să construiască o mașină nouă. „A fost destul de rău și acel șasiu [în Monte Carlo] nu va fi folosit în Suedia, deoarece schimbarea a fost prea strânsă pentru a face asta”, a adăugat el.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Aveam un șasiu de rezervă pe care băieții îl construiau oricum, așa că era momentul economic pentru ceea ce urma să fie cel mai rapid mod de a construi unul nou, așa că folosirea unei carcase pe care deja o așteptam a fost calea. „Au fost câteva accidente mari în timpul testelor și pentru toți producătorii [noul șasiu spațial] a funcționat destul de bine, așa că nu a fost o surpriză. Este bine de știut că acesta continuă să fie cazul.”

M-Sport va pregăti patru Puma pentru a participa la Raliul Suediei, cu italianul Lorenzo Bertelli pregătit să facă debutul în Raliul 1, alăturându-se piloților cu normă întreagă Craig Breen, Gus Greensmith și Fourmaux. Echipa conduce în prezent clasamentul producătorilor după victoria lui Sebastien Loeb la Monte Carlo. Breen a completat podiumul pe locul trei, în fața lui Greensmith pe locul cinci.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES