Latest Posts

Fosta vedetă WRC, Harri Rovanpera, revine în lumea raliurilor

Vizualizări: 32262

Fosta vedetă a Campionatului Mondial de Raliuri, Harri Rovanpera, urmează să iasă din pensie pentru a participa la Raliul Națiunilor Guanajuato din aprilie.

Câștigătorul evenimentului WRC și tatăl actualului pilot de uzină Toyota WRC, Kalle Rovanpera, a anunțat că intenționează să revină la raliul mexican după un deceniu departe de competiție. Rovanpera a strâns 15 podiumuri în timpul unei cariere în WRC din 1993-2006, conducând pentru echipele SEAT, Peugeot și Mitsubishi. Singura victorie a finlandezului a venit concurând pentru Peugeot la Raliul Suediei în 2001. Raliul Națiunilor Guanajuato, desfășurat în perioada 1-3 aprilie, este o creație a organizatorilor Raliului Mexicului.

Este o încercare de a aduce raliurile de cel mai înalt nivel în regiune, oferind în același timp un memento pentru WRC că Mexicul dorește să revină în calendarul campionatului în 2023. Raliul Mexicului a fost un obișnuit pe calendarul WRC în fiecare an începând cu 2004, cu excepția anului 2009, dar a renunțat la program în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19. Evenimentul de anul acesta se va desfășura într-un format în care națiunile vor concura unele împotriva altora, un concept care a fost organizat ultima dată în 2009. Câștigător anterior al Raliului Mexicului, când a fost un raliu candidat pentru WRC în 2002, la volanul unui Peugeot 206 WRC, Rovanpera nu a ezitat să-și curățeze salopeta pentru a conduce pentru echipa finlandeză. 

Harri Rovanpera

„Întotdeauna mi-a plăcut acest raliu în Mexic. Nu este vorba doar de drumuri, ci și de oameni. Gilles [Spitalier, manager de raliu] și toată echipa de organizare, sunt oameni atât de drăguți; pentru mine să revin și să fac acest raliu din nou este ceva special”, a spus Rovanpera. „Organizarea raliului a fost perfectă, iar etapele au fost foarte frumoase. De aceea a devenit unul dintre evenimentele mele preferate și cele mai bune raliuri. „Ar fi frumos dacă aș putea câștiga acest raliu cu același decalaj pe care l-am avut prima dată! Desigur, în 2002, conduceam cu o mașină diferită față de rivalii noștri – sunt sigur că și competiția va fi mult mai strânsă. de data asta.

„Și, bineînțeles, conducerea este din nou ceva nou pentru mine. Aceasta va fi prima dată când stau la volanul unei mașini de raliu de mai bine de 10 ani”. Managerul de raliuri, Gilles Spitalier, a adăugat: „Harri este o legendă pentru noi și pentru fanii mexicani ai raliurilor. Să-l avem să alerge din nou cu noi – și la o aniversare atât de specială – va fi ceva foarte special. Revenirea lui Harri este un cadou pentru noi toți din echipa de organizare.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss