More

  Latest Posts

  Formula E cumpără un pachet de acțiuni în Extreme E

  Formula E a investit în seria electrică Extreme E, iar asta îi oferă șefului FE, Jamie Reigle, un loc în în consiliul XE. Deși seria XE a fost fondată de Alejandro Agag, cofondatorul FE, cele două competiții nu aveau o legătură formală, chiar dacă operează din același loc, biroul Hammersmith, din Londra.

  Cu toate acestea, investiția FE, înaintea sezonului inaugural-care va începe în 20 martie 2021, în Arabia Saudită-creează acum, un parteneriat.

  „Unite pentru a combate schimbările climatice, prin accelerarea procesului de trecere la vehiculele electrice, Formula E și Extreme E, au o alianță strategică, naturală, care a devenit formală, prin investiția făcută de FE”-spune declarația oficială.

  Atât XE ODYSSEY 21 E-SUV, cât și monopostul standardizat FE, au șasiurile construite și distribuite de către, Spark Racing Technology, din Franța. Acest parteneriat „demonstrează implicarea FE în dezvoltarea de vehicule electrice, cu materiale sustenabile. Produsele lor diferite, dar complementare, beneficează de pe urma susținerii reciproce”.

  Deși FE și XE rămân două entități independente, Agag își păstrează poziția din cadrul Formulei E.

  Reigle, cel care a preluat postul de CEO al FE, după plecarea lui Agag, în septembrie 2019, spune că: „ Formula E și Extreme E se evidențiază prin faptul că, sunt sporturi fondate cu un motiv. Deoarece ambele se întrec pentru un viitor mai bun, parteneriatul strategic, reprezintă un progres natural.”

  „Ne unim forțele, în lupta contra schimbărilor climatice, în timp ce fiecare dintre noi, continuă să acționeze independent, pe o cale complementară. Este o onoare să fiu invitat în comitetul XE, și voi aduce un impact pozitiv, în ambele serii, în timp ce luminăm planeta, cu puterea curselor electrice.”

  Agag a adăugat: „A fost mereu intenția mea, să aduc FE și XE, mai aproape. Cele două serii sunt diferite dar au un scop comun- lupta împotriva încălzirii globale. Aș vrea să îi urez lui Jamie, bun venit, în comitet și abia aștept să continuăm să lucrăm împreună, pentru a maximiza potențialul XE.”

  Sursa: autosport.com

  Photocredit: autosport.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss