Latest Posts

Formula 3: Smolyar câștigă în fața lui Novalak. Românul Filip Ugran continuă dezvoltarea.

Vizualizări: 32996

Alex Smolyar a sigilat o primă victorie impresionantă în Formula 3 pentru echipei ART Grand Prix, depășind-o pe Jonny Edgar în prima parte înainte de a reuși sa controleze restul cursei 1 pentru a termina în fața lui Clement Novalak, al echipei Trident și a lui Caio Collet, din echipa MP Motorsport. Pilotul român Filip Ugran termină prima sa cursă pentru echipa Jenzer Motorsport în prima cursă frenetică din sezonul F3 la Barcelona.

Formula 3

După o stint de deschidere convingătoare, Smolyar a fost cruțat de o întâlnire târzie cu Novalak, întrucât cursa s-a încheiat în condiții de safety-car, în urma unei rotiri a lui Oliver Rasmussen. Mașina echipei Trident venise de pe locul patru și începuse să reducă distanța față de P1, dar nu avea ocazia să-l treacă.

Rookie Collet al echipei MP Motorsport a renunțat pentru scurt timp pe podium, dar și-a revenit pentru a sigila un podium la primul său start în F3, înaintea pretendentului pentru titlul din 2020 Logan Sargeant. În ciuda faptului că a coborât la P5 la final, Edgar, în vârstă de 17 ani, a venit cel puțin cu o mulțime de puncte la debut, terminând în fața lui Olli Caldwell din echipa PREMA.

Aliniindu-se în pole-position pe grila inversă, primul start al cursei F3 al lui Edgar a fost amânat de o problemă pentru coechipierul său, Ido Cohen, care se străduise să se oprească în turul de formare. Israelianul a fost încântat să-și facă să pornească mașina lui Carlin F3, deși din pitlane, deoarece grila a fost forțată să facă un al doilea tur de formare, scurtând acțiunea pe circuitul de la 22 de ture la 21.

Turul de formare suplimentar a însemnat că Edgar a avut destul timp să se gândească la startul său și nu a făcut nicio greșeală când cele cinci lumini au devenit în cele din urmă verzi, fulgerând în depărtare cu o start de cursă grozavă. Smolyar a oprit un atac de la Collet pentru a ține P2, în timp ce Novalak și Logan Sargeant s-au luptat până la a patra și a cincea.

Formula 3

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După ce și-a păstrat calmul la început, Smolyar a luat ritmul și l-a prins rapid pe liderul cursei, Edgar. Polesitterul a vorbit despre gestionarea anvelopelor înainte de debutul său, spunând că nu va lupta cu o depășire dacă ar însemna distrugerea anvelopelor Pirelli și asta s-a arătat în turul 4, în timp ce Smolyar a trecut cu ajutorul DRS.

Mai jos de pluton, coechipierul lui Smolyar, Frederik Vesti, se lupta să-l țină pe Caldwell la distanță. Pilotul PREMA pierduse locuri la start, dar și-a revenit pentru a pleca în atac, luându-i pe Vesti și David Schumacher pentru P6 în câteva ture.

A apărut o luptă pentru P2 între debutanții Edgar și Collet, dar ciocnirea duo-ului i-a îndepărtat de linia de curse și i-a permis pe Novalak, pilotul mai experimentat să se strecoare între ei, după ce Collet a alunecat atât de ușor pe partea murdară a circuitului.

După ce a reușit pentru scurt timp să se ferească de Novalak, Edgar a cedat în cele din urmă în fața francezului, care a trecut clinic prin exterior la prima chicane pentru P2. Britanicul se zbătea vizibil și nu putea decât să privească cum Collet și Sargeant au urmat exemplul lui Novalak și atunci când au trecut și ei.

Formula 3

După ce părea atât de controlat în față pentru o mare parte din cursă, conducerea lui Smolyar a fost brusc sub amenințarea lui Novalak, care era aproape în raza de acțiune a DRS după ce a mâncat din diferența dintre ei. Așadar, rusul a fost ușurat când a văzut o mașină de siguranță ieșind cu doar trei ture de parcurs, după ce Rasmussen s-a răsucit si ajungea în pietriș.

Lungimea depanări a însemnat că mașina de siguranță a condus piloții peste linia de sosire, permițându-i lui Smolyar să obțină o victorie inițială asupra lui Novalak și să își pună în funcțiune provocarea pentru titlu. Poate că nu a reușit să-i țină pe Collet și Sargeant în spatele său, dar mașina de siguranță l-a asigurat pe Edgar să păstreze P5, în fața lui Caldwell și Vesti. Cel mai rapid pilot de vineri, Dennis Hauger, a luat P8 în fața lui Victor Martins și Matteo Nannini. Enzo Fittipaldi va începe Cursa 2 din pole position pe grila inversă, înaintea lui David Schumacher.

Rezultate complete Cursa 1:

Formula 3

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 3 găsiți AICI.

Sursa: FIA Formula 3
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FIA Formula 3

Latest Posts

Don't Miss