Latest Posts

Formula 2 – Cum arată clasamentul cu două runde rămase până la final?

Vizualizări: 11070

Oscar Piastri și Guanyu Zhou și-au stabilit deja viitorul în Formula 1, australianul pregătit pentru un sezon ca pilot oficial de rezervă al Alpine, în timp ce pilotul chinez a fost promovat pe un loc cu normă întreagă la Alfa Romeo.

Dar perechea încă se luptă pentru titlul de Formula 2, care rămâne pus în joc în ultimele două runde.

F2 se va îndrepta pentru prima dată în Arabia Saudită în acest weekend, înaintea finalului sezonului de la Abu Dhabi. Cu două runde și șase curse rămase, ne uităm la cine ar putea câștiga titlul și când…

Formula 2 - Cum arată clasamentul cu două runde rămase până la final?

Oscar Piastri (PREMA Racing): 1 – 178 puncte

Urcarea lui Oscar Piastri în rândurile juniorilor a fost remarcabilă. Cu două titluri în tot atâţia ani, el caută să adauge coroana de Formula 2 unui cabinet de trofee care include, de asemenea, titlul de Formula 3 2020 și Campionatul de Formula Renault Eurocup 2019.

Așa cum se întâmplă în mod obișnuit în F2, ceea ce l-a diferențiat pe australian de rivalii săi este nivelul de consistență pe care l-a produs de-a lungul sezonului. Toți cei patru piloți de sub Piastri au trecut prin runde grele – Guanyu Zhou a mers chiar și patru curse fără un punct între Baku și Silverstone – dar Piastri a dat rezultate oriunde a fost.

Cel mai mic număr de puncte al lui Piastri într-o singură rundă este de 21, în timp ce cei de sub el au marcat cu toții mai puțin de 15 cel puțin o dată. Piastri nu joacă doar în siguranță și obține locuri solide în top 10; el oferă podiumuri și victorii. El a terminat în top trei în cinci dintre cele șase curse caracteristice (unde începi în poziția ta de calificare, spre deosebire de cele două curse de sprint pe grilă inversă) și a fost în top cinci de 11 ori, în 17 curse.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Nu numai în curse Piastri este ritmic, australianul luând și trei pole-uri succesive, făcându-l doar al patrulea pilot care a reușit această performanță în F2, alături de Charles Leclerc, George Russell și Alex Albon.

Statisticile lui pur și simplu nu au fost egalate anul acesta.

Formula 2 - Cum arată clasamentul cu două runde rămase până la final?

Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi): 2 – 142 puncte

Cea mai nouă adăugare la grila de Formula 1, pilotul Alfa Romeo 2022 Guanyu Zhou, este cel mai probabil pilot care poate să-l oprească pe Piastri, cu pilotul UNI-Virtuosi aflat în prezent la 36 de puncte de lider.

Un început electric de sezon care a inclus un pole, două victorii și un al treilea podium i-au oferit lui Zhou un avans de 16 puncte în fruntea clasamentului îndreptându-se spre Azerbaidjan.

Un alt podium în prima cursă de sprint i-a mărit avantajul în frunte, dar apoi a suferit din cauza lipsei de ritm în a doua și a căzut. O învârtire în turul de deschidere al primului sprint de la Silverstone l-a costat apoi pe Zhou conducerea campionatului, în timp ce a petrecut încă două curse în afara punctelor.

Deși nu a reușit să se încadreze în top 10 în a doua cursă de sprint, el și-a arătat rezistența duminică recuperându-se bine, învingându-l pe polesitterul Piastri la victorie. Revenirea la formă a tânărului de 22 de ani a continuat de atunci, cu încă două podiumuri.

Problema pentru Zhou este că Piastri este pe un curs și mai puternic. La Silverstone, Zhou a marcat 25, dar Piastri a luat 35. La Monza, Zhou a obținut un număr și mai puternic de 31 de puncte, dar australianul a mers și a adăugat 41.

Nici să-și egaleze rivalul nu va fi suficient. Zhou trebuie să găsească o modalitate de a merge mai bine decât Piastri în Jeddah și Yas Marina. Pole-ul în acest weekend ar fi un început bun pentru tânărul de 22 de ani.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 2 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss