Latest Posts

FIA investighează o încălcare gravă a siguranței la Raliul Japoniei din WRC.

Vizualizări: 31950

FIA investighează o încălcare gravă a protocolului de siguranță după ce o mașină civilă a apărut pe o etapă în direct la finalul sezonului Campionatului Mondial de Raliuri din Japonia.

În timpul etapei 4 a apărut o mașină condusă de un membru al publicului care se deplasa în sens opus, care a fost întâlnită de piloții WRC2 Sami Pajari și de candidatul la titlu Emil Lindholm. Din fericire, a fost evitat un accident și nu au existat răniți. Incidentul a avut loc la câteva momente după ce Craig Breen de la M-Sport Ford a subvirat într-o curbă la dreapta și s-a izbit ulterior de o barieră armco.

Avariile provocate barierelor au dus la anularea completă a celei de-a doua treceri a testului (proba 7). Potrivit unui comunicat al FIA, etapa a fost semnalizată cu roșu în urma accidentului lui Craig Breen înainte ca mașina civilă să apară pe scenă.

FIA, învestighează, incălcare

A fost lansată o investigație completă pentru a înțelege cum s-a desfășurat situația și pentru a se asigura că cele mai înalte niveluri de siguranță sunt menținute pe viitor. „A existat o încălcare gravă a protocolului de siguranță a etapei pe SS4, care este în prezent în curs de investigare”, se arată într-un comunicat al FIA. „În urma unui accident în care a fost implicată mașina #42 (Craig Breen/Fulton, M-Sport Ford WRT), etapa a fost semnalizată cu steag roșu”.

„Foarte repede după steagul roșu, o mașină a fost identificată pe etapă. Nu a avut loc niciun accident și nu au existat răniți, dar o anchetă este în curs de desfășurare. O barieră de siguranță a fost avariată în urma incidentului mașinii 42, compromițând siguranța etapei și, prin urmare, ducând la anularea SS7. Reprezentanți ai Task Force-ului FIA WRC care participă la FORUM8 Rally Japan au fost detașați la etapele de vineri după-amiază, iar mașini de siguranță suplimentare au parcurs etapele pentru a sprijini organizatorii în asigurarea celor mai înalte niveluri de siguranță”.

FIA, învestighează, incălcare

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Când a vorbit cu presa după incident, Lindholm a sugerat că etapa era încă deschisă când a întâlnit mașina. Lindholm a fost al doilea pilot care a văzut vehiculul după ce Pajari l-a depășit pe șosea, în timp ce primul s-a oprit pentru a verifica starea lui Craig Breen și a copilotului său James Fulton. „Era deschis – conduceam repede când am văzut mașina trecând pe sub panglici [la o intersecție de etapă]”, a declarat Lindholm când a fost întrebat dacă era deja steag roșu.

„Mai întâi Craig Breen a ieșit și s-a scufundat printre bariere, așa că nu se putea vedea decât partea din spate a mașinii. În acel moment puteam vedea doar o singură persoană și nu știam dacă era unul dintre piloți. Am decis să ne oprim pentru a verifica dacă erau bine și amândoi au reușit să iasă din mașină. Am continuat apoi să mergem câțiva kilometri, dar atunci am văzut mașina”.

FIA, învestighează, incălcare

„Am fost destul de norocoși să ajungem în punctul în care mașina ieșea din scenă și am putut vedea mașina trecând pe sub panglicile de la intersecție, dar Sami Pajari oprise la 200 de metri mai sus, până la care a trebuit să mă opresc pentru a-l întreba ce se întâmplă. Am decis să nu mergem mai departe din cauza siguranței”. Elfyn Evans de la Toyota Gazoo Racing conduce raliul cu trei secunde în fața lui Thierry Neuville de la Hyundai Motorsport înaintea etapei de sâmbătă.

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss