GP24 Media

LATEST POSTS

FIA introduce un nou sistem Global Rally Ranking

FIA
Vizualizări: 18565

FIA va introduce anul viitor un nou sistem Global Rally Ranking care va clasifica piloții și copiloții care concurează la nivel internațional și național în funcție de performanțe.

Bazat pe sisteme similare utilizate în sporturi precum tenis și golf, clasamentele vor fi publicate săptămânal ​​începând cu sezonul viitor.

Deși un câștigător nu va fi declarat, sistemul este conceput pentru a oferi o modalitate de a clasa cei mai buni piloţi și copiloți cu performanță pe parcursul unui an calendaristic.

Piloții și copiloții vor fi clasați folosind o formulă de calcul bazată pe un sistem de coeficienți de campionat, care ia în considerare, de asemenea, punctele de poziție generală și punctele de clasă legate de numărul de titulari pe eveniment.

De exemplu, WRC poartă un coeficient de campionat de 1,0, acesta este apoi înmulțit cu punctele de campionat marcate în eveniment de un concurent înmulțit cu 10. Acesta este apoi înmulțit cu 0,3 și înmulțit cu numărul de începători ai evenimentului, cu 20 maximul, înainte de a fi înmulțit din nou cu coeficientul de clasă, în acest caz de Rally1, 1.0s pentru a obține un rezultat de eveniment.

Evenimentele internaționale din 15 octombrie a acestui an și evenimentele naționale de la 1 ianuarie 2022 vor fi eligibile în primul clasament global de raliuri. Doar cele mai bune 12 rezultate obținute de un pilot și copilot vor fi luate în considerare pe o perioadă de 365 de zile.

FIA introduce un nou sistem Global Rally Ranking

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

ASN-urile pot desemna până la două campionate naționale conform criteriilor de eligibilitate detaliate în Clasamentul Global Rally cu 10 zile înainte de desfășurarea unui eveniment.

Clasamentul global de raliuri nu este obligatoriu pentru concurenți și urmează să fie publicat în fiecare miercuri pe site-ul FIA.

„Clasamentul FIA Global Rally va oferi o oportunitate excelentă de a evidenția realizările tuturor piloților și copiloților eligibili, dar și de a prezenta evenimente la nivel mondial”, a declarat directorul FIA de raliuri, Yves Matton.

„A fost o ambiție de lungă durată a FIA de a crea legături tangibile în cadrul familiei de raliuri la nivel internațional, regional și național, în special atunci când considerăm că majoritatea mașinilor sunt eligibile la toate nivelurile, cum ar fi Rally2.

„În plus, mulți piloți concurează în mai multe campionate, în timp ce raliul este unul dintre puținele sporturi în care este posibil ca echipajele de amatori să concureze la aceleași evenimente ca idolii lor.

„Prin lansarea FIA Global Rally Ranking, consolidăm, de asemenea, Piramida FIA Rally Sporting și FIA Rally Cars Pyramid, care oferă o scară clară de progres de la bază până la vârful sportului.

„În vreme ce campionatele FIA ​​și evenimentele aprobate de FIA ​​primesc o pondere mai mare în puncte, sperăm că mai mulți piloți și copiloți vor concura în cadrul FIA, că vor face acest lucru mai des și că mai mulți organizatori de raliuri vor lua în considerare organizarea de evenimente aprobate de FIA.”

Prima ediție a Global Rally Rankings va fi publicată în primul trimestru al anului viitor.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES