GP24 Media

LATEST POSTS

FIA „destul de încrezător” că deschiderea WRC 2021 din Monte Carlo va avea loc

Vizualizări: 14879

Directorul raliului FIA, Yves Matton, spune că este „destul de încrezător” că runda de deschidere a Campionatului Mondial de Raliuri din 2021 va avea loc, în ciuda impactului continuu al pandemiei de coronavirus.

Raliul Monte Carlo este programat să dea startul seriei joi, 21 ianuarie, deși, la 174 de mile competitive, rata de anul viitor va fi cea mai scurtă din istoria sa.

Conform restricțiilor de COVID-19 implementate de guvernul francez, organizatorul Automobile Club de Monaco a decis să abandoneze o etapă de shakedown propusă pentru joi dimineață și, într-o mișcare surprinzătoare, a renunțat complet la etapa „St Apollinaire – Embrun” din itinerariul de sâmbătă .

În timp ce ia la cunoștință că sezonul viitor se conturează a fi „provocator”, Matton rămâne optimist cu privire la perspectiva raliului Monte Carlo.

Complexitățile cu care se confruntă Matton și Jona Siebel – care l-au înlocuit pe Oliver Ciesla în calitate de WRC Promoter managing director în timpul verii – au fost puse în evidență brusc săptămâna trecută, confirmând că Raliul Suediei nu va avea loc în februarie din cauza restricțiilor crescute ale coronavirusului.

“Nu există garanții [din cauza COVID] – dar, în acest moment, putem fi destul de încrezători că Raliul Monte Carlo se va întâmpla”, a spus fostul șef al echipei Citroen, Matton. „Desigur, vor exista constrângeri și schimbări, dar dacă putem realiza un astfel de eveniment, atunci putem realiza din ce în ce mai multe evenimente în anul următor, deși este evident dezamăgitor faptul că Raliul Suediei nu va putea avea loc. .

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Cu Campionatul Mondial de Raliuri, am luat în considerare diferitele constrângeri fără niciun eveniment în străinătate [în afara Europei] înainte de a doua parte a anului, reducând numărul de evenimente în interesul situației actuale cu care se confruntă producătorii și pentru că aceștia dezvoltă mașini noi pentru 2022. ”

La ședința consiliului World Motor Sport de săptămâna trecută, membrii au adoptat o recomandare de a împărți titlurile echipelor, piloților și co-pilotilor doar dacă jumătate din cele 12 runde care alcătuiesc calendarul WRC 2021 vor continua.

Pentru a se asigura că acest lucru se întâmplă, șase mitinguri au fost numite într-o listă de rezervă a evenimentelor de urgență pentru anul viitor, inclusiv Raliul Monza.

FIA „destul de încrezător” că deschiderea WRC 2021 din Monte Carlo va avea loc

A organizat ultima rundă a anului 2020 și a fost bine primită de echipe și concurenți, în ciuda faptului că trei din cele patru zile au avut loc în limitele celebrului circuit din nordul Italiei.

Matton crede că planul Monza este unul bun, adăugând: „Au făcut o treabă excelentă pentru a susține un eveniment care a fost cu adevărat interesant, cu un amestec de etape pe o pistă cu etape mai tradiționale în munți. Unii oameni au criticat faptul că mitingul pe o pistă nu face parte din ADN-ul raliului – dar evenimentul a reprezentat o adevărată provocare. Dacă, în viitor, trebuie să organizăm mitinguri în alt mod, acum știm ce este posibil fără a pierde ADN-ul sportului. Sunt pe deplin în favoarea diversității și să nu am evenimente similare. Este logic să ai unul sau două evenimente în campionat care să fie ca ACI Rally Monza.”

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES