More

  Latest Posts

  Fernando Alonso să facă debutul Le Mans de pe Pole Position.

  Fernando Alonso va incepe primul sa cursa de 24 de ore de la Le Mans dupa ce coechipierul Kazuki Nakajima sa calificat la pole position. Japonezul, fostul pilot de la Williams Formula 1, a stabilit o tura in calificare finala joi cu doua secunde mai repede decat cel atins de sora Toyota.

  Toyota sunt în mod efectiv într-o clasă proprie la cursa de LMP1 în acest an și una dintre mașinile lor va câștiga aproape sigur dacă se va dovedi fiabil.

  O victorie de la Le Mans ar da Alonso partea a doua a „coroanei triple” a motorsportului.

  Spaniolul a câștigat de două ori Marele Premiu Monaco și a adăugat 32 de victorii în F1. Alonso este confrontat cu imposibilitatea de a obține mâinile pe o mașină competitivă de la F1, și-a stabilit privirile pentru a câștiga Le Mans și Indianapolis 500.

  Doar un alt coleg de campion mondial F1 de două ori, Graham Hill, a reușit să câștige toate cele trei curse clasice din istoria motorsportului.

  Toyota nu a câștigat niciodată Le Mans, dar sunt favoriți în acest an.

  Cel mai rapid timp al lui Nakajima de 3 minute 15.377 secunde în jurul circuitului Sarthe de 13,6 km în mașina pe care o împarte cu Alonso și fostul pilot F1, Sebastien Buemi, a fost exact cu două secunde mai rapid decât cea a celeilalte mașini, condusă de britanicul Mike Conway, japonezul Kamui Kobayashi Argentinian Jose Maria Lopez.

  Fără concurența realistă în categoria LM P1, echipa a fost forțată să nege speculațiile că intră în cursa cu un plan pentru a se asigura că Alonso câștigă, dacă este posibil, dat fiind publicitatea pe care victoria o va genera.

  Alonso este cea mai mare stea din cursa, dar nu este singurul nume ex-F1 care a luat parte la Le Mans. Jenson Button, campionul mondial din 2009, va incepe pe locul al saptelea pentru echipa SMP sustinuta de Rusia intr-o masina pe care o impartase cu fostul pilot F1, Vitaly Petrov, care a stabilit timpul de calificare al masinii, si Mikhail Aleshin, ambii rusi.

  Button concureaza in LMP1, dar masina lui nu este un hibrid, spre deosebire de Toyota, iar regulile dicteaza o serie de handicapuri pentru masinile non-hibride comparativ cu intrarile de la fabrica japoneza.

  Colombianul Juan Pablo Montoya, un câștigător de șapte ori pentru Williams și McLaren în anii 2000, se va alătura 24-lea în mașina lui United Autosports, care se află în clasa inferioară LMP2.

  Montoya are șansa de a câștiga Triple Crown inainte lui Alonso, deoarece el a câștigat deja Monaco și Indy 500, dar mașina lui ar avea nevoie de o șansă de noroc care implică probleme de fiabilitate pentru toate cele 10 LM P1 și multe dintre cele mai rapide mașini LM P2 ca să se întâmple asta.

  Scot Paul Di Resta, in sora United Autosports, va incepe pe locul 18 in clasamentul pe care il imparte cu britanicul Phil Hanson si portughezul Filipe Albuquerque.

  Cursa începe sâmbătă la ora 16:00 timpul Romaniei

  Final_Classification_Qualifying


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss