Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  F2: Patru echipe contestă victoria lui Scumacher de la Sochi

  Cel puțin patru echipe din Formula 2 iau în considerare lansarea unui apel împotriva victoriei lui Mick Schumacher în cursa de la Sochi. Juniorul Ferrari, Schumacher, a decis în ultimul moment își facă singura oprire obligatorie pe linia boxelor în turul cu numărul 9 al cursei de F2 din acest weekend, venind în spatele liderului Yuki Tsunoda.

  Șeful Prema, Rene Rosin, a putut fi văzut la televizor, gesticulând frenetic către mecanicii săi, care așteptau să-l primească la boxă pe coechipierul lui Schumacher, Robert Shwartzman, transmițând faptul ambii piloți vor schimba în același tur. Astfel Sumacher a câștigat cursa.

  Transmiterea de informații venind din partea unui membru al echipei care nu face parte din cei 12 responsabili, este interzisă în această serie. Rosin a fost investigat pentru acest lucru, dar nu s-a constatat că a încălcat în mod explicit regula.

  „Acțiunile directorului echipei nu au avut niciun impact asupra funcționării echipei, a monoposturilor sau a opririi la boxe și, prin urmare, nu a încălcat limitele operaționale ale personalului din articolul 21.5 al Regulamentelor sportive F2 2020”, se menționează în declarația administratorilor.

  Cu toate acestea, i s-a acordat o amendă de 10.000 EUR, deoarece au ajuns la concluzia că „acțiunile sale ar putea fi interpretate greșit în anumite circumstanțe, de către cineva fără acces la unghiurile și filmările corespunzătoare ale camerei, întrucât dând aspectul direcției operaționale, administratorii găsesc directorul echipei a realizat un act care dăunează concurenței.”

  ART GP, Carlin, DAMS și UNI- iau în considerare depunerea unui recurs împotriva acestei decizii și lipsa unei penalizări sportive. Echipele au alocate patru zile (96 de ore) pentru a face contestație, de la momentul deciziei.

  Într-un incident separat, Schumacher a fost investigat, dar nu i s-a  permis să folosească o „versiune înlocuită a manivelei DRS” pe monopostul sau. Ancheta a vizat un element de aripa-spate care a fost obligatoriu la Baku anul trecut pentru a remedia o problemă care a provocat mai multe eșecuri ale DRS în deschiderea sezonului, din Bahrain.

  După coliziunea lui Schumacher în calificarea de la Monza, Prema a reinstalat o manivelă DRS de schimb, care a fost cauza presupusei încălcări.

  „Administratorii au examinat îndeaproape o parte de referință corectă și partea înlocuită [pe monopostul lui Schumacher]”, se menționează în declarație. „Sunt destul de asemănătoare. Când sunt suprapuse, diferențele sunt ușor evidente, dar cu ochiul liber, ar fi nevoie de un observator extrem de experimentat pentru a distinge cele două părți dacă ar fi privite individual, cu referire directă una la alta.

  „Nu are în mod explicit un avantaj de performanță pe monopost și, prin urmare, echipa nu a obținut un avantaj sportiv atunci când a folosit piesa.”

  După cea de-a doua sa victorie a anului, Schumacher deține un avantaj de 18 puncte față de colegul de la Ferrari Callum Ilott.

  Prema și-a revenit după ce a terminat pe locul nouă din 10, în 2019, pentru a conduce campionatul echipelor din acest an cu 46 de puncte, cu doar 5 curse rămase.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss